String in String

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M.buld Buld

m.buld Buld

11/12/2022 20:39:23
Quote Anchor link
ik probeer een sting ($record) met daar in een string (cactus_select_pulldown['value']) te krijgen.

// 'value' => 'id', dit kan wisselen

echo " <OPTION VALUE='".$record->'.$cactus_select_pulldown['value'])."' selected>".$record->locatie."</OPTION> \n";


het zou dan dit moeten opleveren
<OPTION VALUE='17' selected>Hal</OPTION>
Gewijzigd op 11/12/2022 20:49:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:49:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2022 20:48:27
Quote Anchor link
Hoezo heb je een object die wisselt? Voor zover ik weet is deze constructie niet mogelijk?

Dit werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$cactus_select_pulldown
['value'] = 1337;
$locatie = "Ergens";

echo '<option value="'.$cactus_select_pulldown['value'].'" selected>'.$locatie.'</option>\n';
?>


Je kan proberen om je object in je gedefinieerde variabelen te gooien.
 
M.buld Buld

m.buld Buld

12/12/2022 09:59:48
Quote Anchor link
het zou er ook zo uit zien.

$cactus_select_pulldown['class'] = cactus_select_pulldown
$cactus_select_pulldown['value'] = test

$test = '$'.$cactus_select_pulldown['class'].'->'.$cactus_select_pulldown['value'];


echo " <OPTION VALUE='".$test."' selected>".$record->locatie."</OPTION> \n";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2022 10:07:08
Quote Anchor link
Die eerste twee regels zijn vreemd.
De hele syntax is gewoon vreemd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2022 10:14:31
Quote Anchor link
@m.buld

1) Vertel is in zinnen wat je probeert te bereiken, dus zonder code.

2) Waar komt $record vandaan?
 
M.buld Buld

m.buld Buld

12/12/2022 10:20:38
Quote Anchor link
ik probeer een variabele in $record->id te krijgen zodat ik kan wisselen van bv id naar locatie.

foreach($records as $record) {

$test = '$record->'.$cactus_select_pulldown['value'];

echo " <OPTION VALUE='".$test."' selected>".$record->locatie."</OPTION> \n";
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2022 10:25:13
Quote Anchor link
Doe eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

var_dump($records);
exit;

?>
 
M.buld Buld

m.buld Buld

12/12/2022 10:29:52
Quote Anchor link
array(4) {
[0]=>
object(cactus_programma_locatie)#158 (2) {
["id"]=>
string(2) "10"
["locatie"]=>
string(13) "Deelkampplein"
}
[1]=>
object(cactus_programma_locatie)#155 (2) {
["id"]=>
string(2) "11"
["locatie"]=>
string(15) "Gehele"
}
[2]=>
object(cactus_programma_locatie)#154 (2) {
["id"]=>
string(1) "9"
["locatie"]=>
string(8) "hal"
}
[3]=>
object(cactus_programma_locatie)#153 (2) {
["id"]=>
string(1) "1"
["locatie"]=>
string(10) "weide"
}
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2022 10:32:48
Quote Anchor link
Succes ermee ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach ($records as $record) {
  echo $record->id;
  echo ': ';
  echo $record->locatie;
  echo '<br>';
}


?>
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/12/2022 19:13:00
Quote Anchor link
En vooral niet vergeten om beide variabelen correct te escapen met minimaal htmlspecialchars() en eventueel htmlentities().
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2022 17:15:49
Quote Anchor link
@m.buld

En is het gelukt?
 
M.buld Buld

m.buld Buld

13/12/2022 20:44:51
Quote Anchor link
Nee helaas. Ben er nog niet uit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2022 20:52:50
Quote Anchor link
Wat doet ie dan als je die code van mij probeert?

Wat staat er in deze class? cactus_programma_locatie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.