String naar variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn

stijn

08/04/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Bestaat er een functie die van een string een variable kan maken dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
='$_POST['info']';
$info=functie_die_ik_niet_weet($string);
?>


Alvast bedankt,
stijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:05:47
 
Gerben G

Gerben G

08/04/2007 19:32:00
Quote Anchor link
ik begrijp niet helemaal wat je wilt.

$string is toch een variable??
 
Stijn

stijn

08/04/2007 19:34:00
Quote Anchor link
nee maar in $string staat $_POST['info' ] $info moet de waarde krijgen die in $_POST['info'] staat
 
Gerben G

Gerben G

08/04/2007 19:36:00
Quote Anchor link
$info = $_POST['info'];
 
Marvin S

Marvin S

08/04/2007 19:37:00
Quote Anchor link
ik snap het probleem even niet..


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$info = $_POST['info'] ;



nu bevat $info de waarde uit de POST 'info'


donHertog was net eerder haha:
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin S
 
Stijn

stijn

08/04/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Ik weet niet welke variabe het is...
In de database staat opgeslagen '$_POST['info']'
Ik haal dat eruit en nu staat '$_POST['info']' in $res['variable'];
Dus nu wil ik dat ik $info kan vullen met wat de variable is die $res['variable'] staat...
 
Gerben G

Gerben G

08/04/2007 19:51:00
Quote Anchor link
$info = $res['variable'];
 
Martijn B

Martijn B

08/04/2007 20:20:00
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2007 21:00:00
Quote Anchor link
Je hebt de $_POST waarde niet goed in de database gezet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/04/2007 21:51:00
Quote Anchor link
Wat jij waarschijnlijk bedoelt, zijn variabele variabelen. Hiermee kun je een variabele aanmaken die dezelfde naam heeft als een string. Stel je hebt een string met de waarde 'hallo', en je wilt dus een variabele $hallo laten aanmaken. Dan doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $str
= 'hallo';
    ${$str} = 'Jan Koehoorn';
    
    echo $hallo;
?>
 
Danny K

Danny K

08/04/2007 23:37:00
Quote Anchor link
@Jan: Hoe werkt dat dan precies met spaties en dergelijke? Ik ben toch altijd voor het zelf aanmaken van variabelen met een goede en duidelijke naamgeving.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/04/2007 23:39:00
Quote Anchor link
@ Danny: spaties in variabelenamen mogen niet, dus dat zal ook bij variabele variabelen fout gaan. Variabelen met een goede en duidelijk naamgeving zijn onontbeerlijk, daar zijn we het onmiddellijk over eens.
 
Danny K

Danny K

08/04/2007 23:42:00
Quote Anchor link
Ik weet dat spaties niet mogen! Daarom was het 1e wat ik me afvroeg dat wat ik in me vorige bericht zei.

Ik heb gelijk even geprobeerd wat hij nu doet als je in die string spaties hebt.
Ik heb geprobeerd met _ of aan elkaar vast maar geen van beide werkt..

Edit:

Ik heb even me grote vriend Google gebruikt en ze raden je eigenlijk overal af om variabele variabelen te gebruiken. Nou was dit al mijn standpunt maar dit "onderwerp" wekte intresse op! :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Stijn

stijn

09/04/2007 16:48:00
Quote Anchor link
ik bedoelde wat Martijn! zei,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8

<?php
$i
='t';
$variable="$i";
$b='';
eval("\$b = \"$variable\";");
echo $b;
?>


komt uit:
t
Dat is wat ik zocht :D

bedankt,
Stijn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/04/2007 16:56:00
Quote Anchor link
Dan had je vraag moeten zijn: stel dat ik PHP code in een string heb zitten, hoe kan ik die dan uitvoeren? Maar goed dat het opgelost is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.