string uit string halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag allen,
Ik loop tegen een probleempje aan.

Ik wil uit de string "[include=test.htm]" "test.htm" halen. echter staat de 1e string ergens in een htm bestand.

Ik moet dus opzoek naar het patroon [include= ] en daar het bestand uithalen. preg_replace zal de oplossing zijn, ik word alleen niks wijzer van de teken reeks die nodig is om mijn doel te bereiken.
Kan iemand mij opweg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:47:39
 
Erik Rijk

Erik Rijk

21/07/2006 16:38:00
Quote Anchor link
wat wil je nu precies?
je verhaal is niet echt duidelijk.
Kan je het misschien verduidelijken dmv een stuk script.
 
Jasper

jasper

21/07/2006 16:48:00
Quote Anchor link
als ik het goed voor heb, je hebt een text, met UBB codes in, waaronder de code [include=BESTANDSNAAM].
maar nu wil je de die BESTANDSNAAM uit je text halen ? maar wat wil je hier dan met doen ? ik veronderstel dat je die bestandsnaam dan in je text wilt toevoegen ? bv een stuk text ?
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
jasper wat je zegt klopt helemaal. wat ik met die tekst wil doen maakt opzich niet uit, als ik hem maar in een variabele kan zetten. de bedoelling is zoals de UBB aangeeft om dat bestand ook daadwerkelijk te includen. het is onderdeel van een template parser waarmee ik bezig ben om mezelf OOP aan te leren.
Edit:

dus stel ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? [titel]
[
tekst]
[
include=test.htm] ?>


dan wil ik de bestdandsnaam gebruiken om die contents op te halen en ook door me template parser heen te halen en op diezelfde locatie te plaatsten

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Dit kan je bewerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url']);
    $includesarray = preg_replace('/\(.*?)[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray)
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

echo '<form action="" method="GET">' . "\n";
echo '<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>' . "\n";
echo '<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg."' . "\n";
echo '</form>';
?>

Ik ga m nu testen.
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
";" mist op regel 5
en een 2e syntax mist bij je fopen functie.
vervolgens is er iets mis in je preg_replace()

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: missing terminating ] for character class at offset 27 in f:\wamp\www\OOP\classes\test.php on line 4
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url'], 'r');
    $includesarray = preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:07:00
Quote Anchor link
het resultaat geeft:
Resource id #3
Edit:
bedankt iig vast voor de hulp allen, ben blij dat ik zo snel geholpen word. Zal zeker doorgaan met anderen helpen hier:)


Edit:
mijn fout! ik zie dat het al werkt. de preg_replace werkt prima! bedankt voor de hulp1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:10:00
Quote Anchor link
kijk (werkt niet 100%)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if (is_file(@$_GET['url'])){
    $text = readfile($_GET['url']);
?>

<pre>
<?php
    echo nl2br($text) . "\n";
?>

</pre>
<?php
    $includesarray
= preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
?>

<ul>
<?php
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

?>

</ul>
<?php
}
?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>


zie ook http://phphulp.jonathanhogervorst.com/include.php3?url=test.txt
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:24:00
Quote Anchor link
ik blijf nu zitten met een array welke altijd een key extra overhoud zonder waarde, dit komt door de explode op ";"... geen idee hoe ik die eruit krijg nu...
Edit:
opgelost met substr(), laatste ; weggehaalt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 18:36:00
Quote Anchor link
mag ik het script eens zien wat je ervan hebt gemaakt?????????????
 
- -

- -

21/07/2006 18:40:00
Quote Anchor link
stuur me ff een pm-etje met het script, please???????
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.