string uit string halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag allen,
Ik loop tegen een probleempje aan.

Ik wil uit de string "[include=test.htm]" "test.htm" halen. echter staat de 1e string ergens in een htm bestand.

Ik moet dus opzoek naar het patroon [include= ] en daar het bestand uithalen. preg_replace zal de oplossing zijn, ik word alleen niks wijzer van de teken reeks die nodig is om mijn doel te bereiken.
Kan iemand mij opweg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:26:04
 
Erik Rijk

Erik Rijk

21/07/2006 16:38:00
Quote Anchor link
wat wil je nu precies?
je verhaal is niet echt duidelijk.
Kan je het misschien verduidelijken dmv een stuk script.
 
Jasper

jasper

21/07/2006 16:48:00
Quote Anchor link
als ik het goed voor heb, je hebt een text, met UBB codes in, waaronder de code [include=BESTANDSNAAM].
maar nu wil je de die BESTANDSNAAM uit je text halen ? maar wat wil je hier dan met doen ? ik veronderstel dat je die bestandsnaam dan in je text wilt toevoegen ? bv een stuk text ?
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
jasper wat je zegt klopt helemaal. wat ik met die tekst wil doen maakt opzich niet uit, als ik hem maar in een variabele kan zetten. de bedoelling is zoals de UBB aangeeft om dat bestand ook daadwerkelijk te includen. het is onderdeel van een template parser waarmee ik bezig ben om mezelf OOP aan te leren.
Edit:

dus stel ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? [titel]
[
tekst]
[
include=test.htm] ?>


dan wil ik de bestdandsnaam gebruiken om die contents op te halen en ook door me template parser heen te halen en op diezelfde locatie te plaatsten

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Dit kan je bewerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url']);
    $includesarray = preg_replace('/\(.*?)[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray)
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

echo '<form action="" method="GET">' . "\n";
echo '<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>' . "\n";
echo '<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg."' . "\n";
echo '</form>';
?>

Ik ga m nu testen.
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
";" mist op regel 5
en een 2e syntax mist bij je fopen functie.
vervolgens is er iets mis in je preg_replace()

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: missing terminating ] for character class at offset 27 in f:\wamp\www\OOP\classes\test.php on line 4
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_GET['url'])){
    $text = fopen($_GET['url'], 'r');
    $includesarray = preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
    echo '<ul>' . "\n";
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

    echo '</ul>' . "\n";
}

?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:07:00
Quote Anchor link
het resultaat geeft:
Resource id #3
Edit:
bedankt iig vast voor de hulp allen, ben blij dat ik zo snel geholpen word. Zal zeker doorgaan met anderen helpen hier:)


Edit:
mijn fout! ik zie dat het al werkt. de preg_replace werkt prima! bedankt voor de hulp1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 17:10:00
Quote Anchor link
kijk (werkt niet 100%)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if (is_file(@$_GET['url'])){
    $text = readfile($_GET['url']);
?>

<pre>
<?php
    echo nl2br($text) . "\n";
?>

</pre>
<?php
    $includesarray
= preg_replace('/(.*?)\[include=(.*?)\](.*?)/si', '$2;', $text);
    $includes = explode(';', $includesarray);
?>

<ul>
<?php
    foreach ($includes as $include){
        echo '<li>' . $include . '</li>' . "\n";
    }

?>

</ul>
<?php
}
?>

<form action="" method="GET">
<p><input type="text" name="url"> Het bestand</p>
<p><input type="submit" value="[include=*] Haal alle waardes op de plaats van het sterretje weg">.</p>
</form>


zie ook http://phphulp.jonathanhogervorst.com/include.php3?url=test.txt
 
M Ypma

M Ypma

21/07/2006 17:24:00
Quote Anchor link
ik blijf nu zitten met een array welke altijd een key extra overhoud zonder waarde, dit komt door de explode op ";"... geen idee hoe ik die eruit krijg nu...
Edit:
opgelost met substr(), laatste ; weggehaalt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
- -

- -

21/07/2006 18:36:00
Quote Anchor link
mag ik het script eens zien wat je ervan hebt gemaakt?????????????
 
- -

- -

21/07/2006 18:40:00
Quote Anchor link
stuur me ff een pm-etje met het script, please???????
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.