strstr en mysql_result probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

08/07/2008 00:49:00
Quote Anchor link
Hallo,

Stel dat ik rij 10 en 16 van mijn mysql query resultaten op verschillende plekken van mijn site naar mijn scherm wil schrijven dan doe ik dat momenteel zo :

$fiets = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($fiets,10,'link')); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($fiets,20,'link')); ?>


-------------------------------

Nu wil ik dus dat indien er het woord "dames" in de link voorkomt $info toegevoegd word aan de link en ik had het volgende in gedachte :

$info = '?info=dames' ;

if(strstr($fiets,dames)) { $fiets = $fiets . $info ; }

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($fiets,10,'link')); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo(mysql_result($fiets,20,'link')); ?>


---------------------------------

Helaas werkt dit niet. het ligt niet aan de strstr functie want die doet het op een andere site van me met precies dezelfde code wel goed.

het ligt volgens mij aan de combinatie van $fiets + mysql_result en dat ik misschien op de verkeerde variabele de strstr toepas...

iemand een idee wat hier fout aan is ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:39:38
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/07/2008 07:49:00
Quote Anchor link
Waar komt $fiets vandaan? Lijkt me een Get variabele als ik jou opbouw zo bekijk:

Gebruik de GLOBAL variabelen ;) (kort: GLOBALS) -> $_GET['fiets']
 
Robin

Robin

08/07/2008 08:54:00
Quote Anchor link
$fiets is de mqsyl query :

$fiets = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());
 
Douwe

Douwe

08/07/2008 11:34:00
Quote Anchor link
mysql_query geeft een resource terug, geen string, je kunt dus geen strstr($fiets,dames)
gebruiken. En 'dames' is wel een string, dus moet zo:
strstr($fiets, "dames")
 
Robin

Robin

08/07/2008 13:31:00
Quote Anchor link
helaas ook dat werkt niet. als ik het in een while loop gooi dan werkt het wel , zie onderstaand voorbeeld :

while ($row = mysql_fetch_array($fiets))
{

$link=$row['link'];
$info = '?info=dames' ;

if(strstr($link,dames)) { $link = $link . $info ; }

}

--------------------------------
probleem
--------------------------------

Het probleem dan is dat ik dan alleen de resultaten op onderstaande manier naar mijn scherm kan schrijven, en het lukt me niet om specifieke regels te selechteren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $link; ?>


zou iets moeten worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $link[1]; ?>
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $link,1,; ?>


maar dat werkt helaas niet...

wat ik ook probeer elke keer lukt het me niet om of de strstr functie toe te passen of de links specifiek naar mijn scherm te schrijven...

los lukken de methodes dus wel, maar ik krijg ze niet gecombineerd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.