Stuk uit datum halen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:27:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een probleempje, waar ik even niet uitkom.

Ik wil de tijd, uit deze var halen:

$datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());

Dit geeft dus:

2010-10-21 21:18:50

Hoe kan ik nu de 2010-10-21 uit deze string halen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:09:32
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/10/2010 21:30:44
Quote Anchor link
Als je alleen de datum wilt, waarom dan niet $datum = date("Y-m-d");
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/10/2010 21:31:57
Quote Anchor link
door H:i:s weg te laten
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:32:15
Quote Anchor link
Omdat de datum in mijn mysql table als $datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());
staat, en ik de tijd er alleen van nodig heb.

Ik snap dat het anders kan, ik weet precies wat je bedoelt,

Maar ik wil juist NIET de functie date() aanpassen. Ik wil er gewoon de tijd uithalen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/10/2010 21:34:32
Quote Anchor link
hoezo juist NIET!?
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:35:14
Quote Anchor link
Dennis Smink op 21/10/2010 21:32:15:
Omdat de datum in mijn mysql table als $datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());
staat.


Is het nou mogelijk, of niet?
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 21:40:31
Quote Anchor link
$datum_wat_jij_wil = substr($datum,0,10);

maar ik zou ook door H:i:s weg te laten!!
Dit laatste is alleen maar een format functie, ik begrijp niet met wat je bedoelt met de datum in mijn mysql table en nog meer crap. Volgens mij ontbreekt er bij jou wat logica.
Gewijzigd op 21/10/2010 21:41:43 door Aad B
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:42:53
Quote Anchor link
Aad B op 21/10/2010 21:40:31:
$datum_wat_jij_wil = substr($datum,0,10);

maar ik zou ook door H:i:s weg te laten!!
Dit laatste is alleen maar een format functie, ik begrijp niet met wat je bedoelt met de datum in mijn mysql table en nog meer crap. Volgens mij ontbreekt er bij jou wat logica.


Dat ishem inderdaad, alleen wil ik de datum weg hebben. En de tijd moet blijven, tis nu andersom..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 21:50:00
Quote Anchor link
De datum staat in je database? Dan gebruik je de MySQL functie DATE_FORMAT om het formaat te bepalen waarin de datum/tijd opgehaald wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%H:%i:%s') AS tijd
FROM tabel
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 21:52:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum
= date("Y-m-d H:i:s" ,time());

$array = explode(' ', $datum);
echo $array[0]; // 2010-10-21
echo $array[1]; // 21:18:50
?>
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:55:21
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/10/2010 21:50:00:
De datum staat in je database? Dan gebruik je de MySQL functie DATE_FORMAT om het formaat te bepalen waarin de datum/tijd opgehaald wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%H:%i:%s') AS tijd
FROM tabel



Oh hey, dat is zelfs nog beter. Jij begrijpt mij! Dankjewel!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 21:57:50
Quote Anchor link
@SanThe: zo'n oplossing zou niet mijn voorkeur zijn. Werk met data en tijden zoals ze bedoeld zijn, dus met datum en tijdfuncties in PHP (of liever SQL).

@Dennis: graag gedaan.
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 22:01:19
Quote Anchor link
en dat had je nog niet door toen Kumkwat zei: H:i:s weglaten
Het werd dus Y-m-d weglaten in de query. Hoezo wie begrijpt wie wel/niet en dan boos vette letters intypen???
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 22:07:51
Quote Anchor link
Offtopic:
@Aad: zo'n reactie is niet nodig. Het is niet constructief en geeft geen antwoord op de vraag. In het vervolg hoef je hem niet te maken...
Gewijzigd op 21/10/2010 22:08:19 door Joren de Wit
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 22:22:22
Quote Anchor link
@Blanche PHP: zie pm.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 22:47:59
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/10/2010 21:57:50:
@SanThe: zo'n oplossing zou niet mijn voorkeur zijn. Werk met data en tijden zoals ze bedoeld zijn, dus met datum en tijdfuncties in PHP (of liever SQL).


Uiteraard.

Ik begreep niet echt wat er precies gezocht werd, dus ik heb slechts een poging gedaan om de string te splitten. Ik had het idee dat de string het uitgangspunt was.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.