Stuk uit datum halen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:27:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een probleempje, waar ik even niet uitkom.

Ik wil de tijd, uit deze var halen:

$datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());

Dit geeft dus:

2010-10-21 21:18:50

Hoe kan ik nu de 2010-10-21 uit deze string halen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:40:25
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/10/2010 21:30:44
Quote Anchor link
Als je alleen de datum wilt, waarom dan niet $datum = date("Y-m-d");
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/10/2010 21:31:57
Quote Anchor link
door H:i:s weg te laten
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:32:15
Quote Anchor link
Omdat de datum in mijn mysql table als $datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());
staat, en ik de tijd er alleen van nodig heb.

Ik snap dat het anders kan, ik weet precies wat je bedoelt,

Maar ik wil juist NIET de functie date() aanpassen. Ik wil er gewoon de tijd uithalen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

21/10/2010 21:34:32
Quote Anchor link
hoezo juist NIET!?
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:35:14
Quote Anchor link
Dennis Smink op 21/10/2010 21:32:15:
Omdat de datum in mijn mysql table als $datum = date("Y-m-d H:i:s" ,time());
staat.


Is het nou mogelijk, of niet?
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 21:40:31
Quote Anchor link
$datum_wat_jij_wil = substr($datum,0,10);

maar ik zou ook door H:i:s weg te laten!!
Dit laatste is alleen maar een format functie, ik begrijp niet met wat je bedoelt met de datum in mijn mysql table en nog meer crap. Volgens mij ontbreekt er bij jou wat logica.
Gewijzigd op 21/10/2010 21:41:43 door Aad B
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:42:53
Quote Anchor link
Aad B op 21/10/2010 21:40:31:
$datum_wat_jij_wil = substr($datum,0,10);

maar ik zou ook door H:i:s weg te laten!!
Dit laatste is alleen maar een format functie, ik begrijp niet met wat je bedoelt met de datum in mijn mysql table en nog meer crap. Volgens mij ontbreekt er bij jou wat logica.


Dat ishem inderdaad, alleen wil ik de datum weg hebben. En de tijd moet blijven, tis nu andersom..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 21:50:00
Quote Anchor link
De datum staat in je database? Dan gebruik je de MySQL functie DATE_FORMAT om het formaat te bepalen waarin de datum/tijd opgehaald wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%H:%i:%s') AS tijd
FROM tabel
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 21:52:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datum
= date("Y-m-d H:i:s" ,time());

$array = explode(' ', $datum);
echo $array[0]; // 2010-10-21
echo $array[1]; // 21:18:50
?>
 
Dennis Smink

Dennis Smink

21/10/2010 21:55:21
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/10/2010 21:50:00:
De datum staat in je database? Dan gebruik je de MySQL functie DATE_FORMAT om het formaat te bepalen waarin de datum/tijd opgehaald wordt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%H:%i:%s') AS tijd
FROM tabel



Oh hey, dat is zelfs nog beter. Jij begrijpt mij! Dankjewel!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 21:57:50
Quote Anchor link
@SanThe: zo'n oplossing zou niet mijn voorkeur zijn. Werk met data en tijden zoals ze bedoeld zijn, dus met datum en tijdfuncties in PHP (of liever SQL).

@Dennis: graag gedaan.
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 22:01:19
Quote Anchor link
en dat had je nog niet door toen Kumkwat zei: H:i:s weglaten
Het werd dus Y-m-d weglaten in de query. Hoezo wie begrijpt wie wel/niet en dan boos vette letters intypen???
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/10/2010 22:07:51
Quote Anchor link
Offtopic:
@Aad: zo'n reactie is niet nodig. Het is niet constructief en geeft geen antwoord op de vraag. In het vervolg hoef je hem niet te maken...
Gewijzigd op 21/10/2010 22:08:19 door Joren de Wit
 
Aad B

Aad B

21/10/2010 22:22:22
Quote Anchor link
@Blanche PHP: zie pm.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 22:47:59
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/10/2010 21:57:50:
@SanThe: zo'n oplossing zou niet mijn voorkeur zijn. Werk met data en tijden zoals ze bedoeld zijn, dus met datum en tijdfuncties in PHP (of liever SQL).


Uiteraard.

Ik begreep niet echt wat er precies gezocht werd, dus ik heb slechts een poging gedaan om de string te splitten. Ik had het idee dat de string het uitgangspunt was.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.