stukje code nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

28/10/2009 14:18:00
Quote Anchor link
Ik ben opzoek naar een stukje code waar bij ik al invoer een tekst veld heb waar bij men tags kan invoeren die men scheid door middel van een komma, nu wil ik al uit voer krijgen dat deze tags allemaal appart in een link worden weer gegeven, ik hoop dat men begrijp wat ik bedoel want ik kan niets vinden op het net.



bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:18:53
 
Koen

koen

28/10/2009 14:20:00
Quote Anchor link
ik snap het in ieder geval niet :s
 
Jaron T

Jaron T

28/10/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Input :

Hoi ik ben mark

Output

Hoi,ik,ben,mark

Of wat bedoel je ?
 

28/10/2009 14:28:00
Quote Anchor link
@Mark: Kun je proberen wat meer puntjes en comma's te plaatsen?

Anyway, je bedoelt explode ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= 'Dit is een zin met tags';
$tags = explode(' ', $str);
echo '<pre>'.print_r($tags, true);
?>
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

28/10/2009 14:47:00
Quote Anchor link
Ik bedoel dat men in een input veld tags kan invoeren die men scheid door middel van komma's, deze word dan ingevoerd naar de db en er weer uitgehaald, deze wil ik dan weergeven als een link, dus dat elke ingevoerde tag appart word weer geven als een link(href) en dat de komma's niet word weergegeven in de link zelf.

voorbeeld

invoer= dit, is, een, voorbeeld, zin

uitvoer = <a href="#">dit</a>, <a href="#">is</a>, <a href="#">een</a>, <a href="#">voorbeeld</a>
 
Koen

koen

28/10/2009 14:50:00
Quote Anchor link
dan kun je bij de code van chris aanpassen, dat ipv alleen dat woord t een link word.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= 'Dit is een zin met tags';
$tags = explode(' ', $str);
echo '<pre>'.print_r("<a href=\"#\">". $tags, true ."</a>");
?>

dacht ik zo :P
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

28/10/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Met die explode werkt het zoals ik het wil maar nu moet die nog in een loop worden gezet
 
Koen

koen

28/10/2009 15:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$str
= 'Dit is een zin met tags';
$tags = explode(' ', $str);
//$tags bevat nu de woorden die uit elkaar gehaald zijn
for($i=o;$i<(count($tags));$i++)
{

echo '<pre>'.print_r("<a href=\"#\">". $tags, true ."</a>");
}

//voor elk woord in $tags loopt ie langs het print commando.
?>

als je 1 leeg veld krijgt, dan moet je van (count($tags)), (count($tags)-1)maken.
en als de tekst onder elkaar moet komen verander je
"</a>"); in "</a> <br/>");
hoop dat dit werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

28/10/2009 20:48:00
Quote Anchor link
bedank, ik heb het iets aangepast ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$str
= 'Dit, is, een, zin, met, tags';
$tags = explode(',', $str);

for ($i = 0; $i <= count($tags); $i++) {
    
echo print_r("<a href=\"#\" style=\"margin-right:10px;\">".trim($tags[$i]),true."</a>");

}

?>


bedankt iedereen voor de hulp, Top!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark Dijkstra
 
Koen

koen

29/10/2009 10:51:00
Quote Anchor link
blij dat ik kon helpen :)
succes emee (Y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.