Stukje tekst omzetten in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yea Rupie

Yea Rupie

12/06/2010 12:30:12
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik ben bezig met een stukje tekst om te zetten in een array, alleen weet ik niet hoe ik dit voor elkaar ga krijgen, want sommige objecten hebben een spatie in de naam.

Zelf zou ik wel een lijst met mogelijke invoeren kunnen maken:
$array = ('K. FGZ','G. AZM',L. LPG,,'YWD','OQS') // ect ...

Quote:
K. FGZ G. AZM L. LPG Z. UBD
Aantal 6 2 6 12
Grote: 7 7 70 210
Na 13 33 13 33
GP 600 1.800 600 1.500


Wat heb ik hier nu van nodig?
Alleen de namen + aantal

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:27:40
 
Yea Rupie

Yea Rupie

12/06/2010 14:20:54
Quote Anchor link
Quote:
Array (
[0] => K. FGZ G. AZM L. LPG Z. UBD
[1] => Aantal 10 1 2 2
[2] => Grote: 7 7 70 210
[3] => Na 13 33 13 33
[4] => Gp 600 1.800 600 1.500)


Ik heb de regels al in een array staan, hoe krijg ik dan nu de [0] eruit, met een array met mogelijkheden?
 
- Mark -

- Mark -

12/06/2010 15:11:39
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

    #| Array met gegevens van weet ik veel wat.
    
        $temp = array(
                      
                      'K. FGZ G. AZM L. LPG Z. UBD',
                      'Aantal 10 1 2 2',
                      'Grote: 7 7 70 210',
                      'Na 13 33 13 33',
                      'Gp 600 1.800 600 1.500'
                      
                      );


    #| Data array voor het opslaan van de gezeefde gegevens.
    
        $data = array();


    #| Waarden opsplitsen. // De str_replace is voor het opschonen van de namen.

        foreach($temp as $line => $value){
            
            $temp[$line] = explode(' ', str_replace('. ', '_', $temp[$line]));
        }

        

    #| Nieuwe array samenstellen.
    
        foreach($temp[0] as $key => $value){
                
            $data[$value] = array(
                                  
                                  'aantal'    => $temp[1][($key + 1)],
                                  'grote'    => $temp[2][($key + 1)],
                                  'na'        => $temp[3][($key + 1)],
                                  'gp'        => $temp[4][($key + 1)]
                                  
                                  );
        }

            
?>
Gewijzigd op 12/06/2010 15:13:04 door - Mark -
 
Yea Rupie

Yea Rupie

12/06/2010 15:59:23
Quote Anchor link
Ja zoiets heb ik nu ook al, maar het waren geen normale spaties, dus dit is de oplossing ervoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sub
[0] = preg_split("/[\s,]+/",$sub[0]);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.