Submit button voor ieder 'while-record'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xaboteur X

Xaboteur X

03/04/2011 15:05:34
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik haal dmv een while loop meerdere records uit mijn database.
Nu wil ik graag bij ELK record een aparte submit knop, om enkel en alleen DAT record weer te geven op de volgende pagina.


Ik ben tot hier gekomen:
(pagina om records te selecteren, het gaat dus om de laatste twee inputs)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
while($products = mysql_fetch_array($get_products)) {
                                    
    echo '
        <tr>
            <td class="select"><input class="check" type="checkbox" name="checkbox_products['.$products['id'].']" value="'.$products['id'].'" /></td>
            <td class="prod">'.$products['beschrijving'].'</td>
            <td class="prodaantal">
                <select name="amount['.$products['id'].']">
                    <option value="1">1</option>
                    <option value="2">2</option>
                    <option value="3">3</option>
                    <option value="4">4</option>
                    <option value="5">5</option>
                </select>
            </td>
            <td class="prodprijs">'.str_replace('.', ',', $prijs1 = sprintf("%10.2f\n", $products['prijs'])).'</td>
            <td class="buy"><input type="hidden" name="idSingle['.$products['id'].']" value="'.$products['id'].'" /><input type="image" name="submitSingle['.$products['id'].']" src="images/buy.png" alt="basket" /></td>
        </tr>';
}



(verwerkingsscript)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
elseif(isset($_POST['submitSingle'])) {
    $idSingle = implode($_POST['idSingle']);
    echo '<p class="info">'.$idSingle.'</p>';
}



Als ik er logisch over nadenk, zou ik iedere submit button moeten linken aan ieder 'hidden' field.
En als ik dus op één van die submit buttons klik, controle op gelijkenis met hidden field, zodat ik het desgewenste record kan weergeven.

Maar heb hier nog niet zo'n goede kijk op, helaas.
Graag hulp.

Bedankt.
Gewijzigd op 03/04/2011 15:07:22 door Xaboteur X
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:59:16
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 15:11:20
Quote Anchor link
Zoiets doe je niet met een input type=button/submit maar gewoon met een a href
Gewijzigd op 03/04/2011 15:11:46 door Noppes Homeland
 
Xaboteur X

Xaboteur X

03/04/2011 15:15:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik wil ook graag verschillende values van dat form meekrijgen, voor te verwerken.

Hoe kan ik dit dan makkelijk met a href's doen?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 15:33:28
Quote Anchor link
Je hebt alleen het id nodig, met dat id kan je gewoon weer de gegevens uit de db tabel halen om in een nieuw formpje te proppen.

Het kan best wel eens zo zijn dat net dat record wat jij wilt gaan muteren geupdate is.
 
Xaboteur X

Xaboteur X

03/04/2011 16:46:03
Quote Anchor link
Ik moet ook nog een selectbox waarde meekrijgen.

Zo ziet het er uit:
Afbeelding

Als ik dan op het klein 'bestel'-icoontje naast een record klik, moet ik buiten de id, ook nog de waarde van de combobox meekrijgen.

Kan dat met een a href?
Gewijzigd op 03/04/2011 16:48:02 door Xaboteur X
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/04/2011 17:45:49
Quote Anchor link
ja, dat kan je regelen met een beetje javascript
 
Xaboteur X

Xaboteur X

04/04/2011 19:47:48
Quote Anchor link
Je bedoeld zoiets als <a href="javascript: submitForm()"></a> ?

Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik alleen het id en combobox-waarde van het desbetreffende record meekrijg?

Want het submitten van de form, dan krijg ik alles mee.
Ik wil alleen de informatie van het record dat bij de aangeklikte <a href> hoort.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/04/2011 19:51:33
Quote Anchor link
Nee, onclick en dan je qeury_string uitbreiden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.