Submit form met enter toets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas de vries

thomas de vries

30/12/2010 14:37:35
Quote Anchor link
Goedendag heb een vraagje heb een form met als button een image.
Nu is het zo dat als ik het form invul en op enter druk er niks gebeurt.
Klik ik op login image dan doet ie het wel.

Iemand een idee?

Met vriendelijke groet Thomas de vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:53:20
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 14:42:46
Quote Anchor link
Het eerste resultaat dat ik kreeg toen ik zocht bij google op "submit form enter".

http://www.htmlcodetutorial.com/forms/index_famsupp_157.html

Het is prima als je ergens niet uitkomt dan helpen we je graag. Maar google opzeminst zelf ook even.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/12/2010 14:59:06
Quote Anchor link
Toch eens testen in alle browsers.
Sommige browsers doen soms vreemde dingen key(board) events
 

30/12/2010 15:00:22
Quote Anchor link
Niks gebeurd kan meerdere betekenissen hebben. Word de pagina wel verstuurd? Javascript oplossingen zijn niet correct.
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 15:03:32
Quote Anchor link
Karl Karl op 30/12/2010 15:00:22:
Niks gebeurd kan meerdere betekenissen hebben. Word de pagina wel verstuurd? Javascript oplossingen zijn niet correct.


In het geval van een textarea is javascript wel nodig.
 

30/12/2010 15:05:24
Quote Anchor link
Mike Smit op 30/12/2010 15:03:32:
Karl Karl op 30/12/2010 15:00:22:
Niks gebeurd kan meerdere betekenissen hebben. Word de pagina wel verstuurd? Javascript oplossingen zijn niet correct.


In het geval van een textarea is javascript wel nodig.


Nee, want dan ga je de werking van een textarea weer tegen. In een textarea verwacht je dat je op enter kan drukken om een nieuwe regel te krijgen.
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 15:07:26
Quote Anchor link
Ik heb het verkeerd gelezen.

Het is dus de bedoeling dat een afbeelding gaat dienen als button? Kun je dan niet beter een button gebruiken met een achtergrond?
Gewijzigd op 30/12/2010 15:09:35 door Mike Smit
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2010 15:12:30
Quote Anchor link
Mike Smit op 30/12/2010 15:03:32:
In het geval van een textarea is javascript wel nodig.


Nee, want bij een textarea is het de bedoeling dat je 'enter' daar gewoon kan gebruiken als zijnde een 'enter'.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/12/2010 15:14:43
Quote Anchor link
Ik vrees dat we te weinig informatie hebben om te weten wat er scheelt.

Toon eens wat code
 
Thomas de vries

thomas de vries

30/12/2010 15:54:31
Quote Anchor link
@mike ik heb ook eerst op google gekeken.
Daar kwam ik die code ook tegen.
Maar hier is dan mijn code
wat ik tot nu toe heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="post">
            <div id="user_login"><input type="text" name="Account" MAXLENGTH=16 /></div>
            <div id="user_password"><input type="password" name="password" MAXLENGTH=16 /></div>
            <div id="login_button"><input type="image" src="images/login_button.png" class="button" alt="submit form" name="Login"/>
            </div>
            </form>


zoals ik al zeg werkt het met de muis gewoon goed.
Heb ook al var_dump gedaan en daar heb ik dit van

["Account"]=> string(0) "" ["password"]=> string(0) "" ["Login_x"]=> string(1) "0" ["Login_y"]=> string(1) "0" }

dus geeft wel degelijk wat door.
Maar inloggen doet ie dus niet.
Gewijzigd op 30/12/2010 15:57:37 door thomas de vries
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 15:57:17
Quote Anchor link
Input type image bestaat niet je moet gewoon een submit button gebruiken met een achtergrond zoals hieronder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<style type="text/css">
input[type="submit"] {
    background: url('http://website.nl/afbeelding.png');
}
</style>

<form action="" method="post">
    <input type="text" name="gebruikersnaam" />
    <input type="password" name="password" />
    <input type="submit" value="Inloggen" />
</form>


Overigens als hij het formulier wel verzend maar niet inlogt licht het dan niet aan het script waarmee jij inlogt?
Gewijzigd op 30/12/2010 16:00:09 door Mike Smit
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2010 15:59:05
Quote Anchor link
En als je een gewone knop gebruikt, werkt het dan wel zoals je wilt?
Dus geen type="image" maar type="submit".
 
Thomas de vries

thomas de vries

30/12/2010 15:59:08
Quote Anchor link
@ mike srry maar dat heb ik ook in mijn style.css staan

@santhe nee ook niet
Gewijzigd op 30/12/2010 16:00:33 door thomas de vries
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 16:00:48
Quote Anchor link
Ik had nog even gauw een edit gedaan:

Overigens als hij het formulier wel verzend maar niet inlogt licht het dan niet aan het script dat zorgt voor de login?
Gewijzigd op 30/12/2010 16:04:00 door Mike Smit
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2010 16:01:17
Quote Anchor link
Thomas de vries op 30/12/2010 15:54:31:
dus geeft wel degelijk wat door.
Maar inloggen doet ie dus niet.


Geef de php eens die de check doet.
 
Thomas de vries

thomas de vries

30/12/2010 16:04:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if($_POST['Login_x'])
{

    $un = $_POST['Account'];
    $pw = md5( $salt . $_POST['password']);
    if($_POST['Account'] == "")
    {

        echo '<div id="login_error"><font color="red">Gebruikersnaam is leeg!</font color></div>';
    }

    else
    if($_POST['password'] == "")
    {

        echo '<div id="login_error"><font color="red">Wachtwoord is leeg!</font color></div>';
    }

    else
    {
        $selected = mssql_select_db($AccountDB);
        $login_query = "SELECT * FROM ACCOUNT_TBL WHERE account = '$un' AND password = '$pw'";
        $login_result = mssql_query($login_query);
        $numRows = mssql_num_rows($login_result);
        if($numRows >= 1)
        {

            $_SESSION['Account'] = $un;
            $_SESSION['AccountPass'] = $pw;
header('Location: ./Panel');
        }

        else
        {
            echo '<div id="login_error"><font color="red">Gebruikersnaam of Wachtwoord is niet goed!</font color></div>';
        }
    }
}

?>
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 16:05:57
Quote Anchor link
Je gebruikt in je formulier "Login" als naam voor je submit. En je controleert of Login_x bestaat. Overigens valt het me op hoeveel hoofdletters jij gebruikt. Ik raad je aan om deze gewoon kleine letters te houden. Zo kun je ook later niet in de war raken.
Gewijzigd op 30/12/2010 16:06:51 door Mike Smit
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2010 16:07:34
Quote Anchor link
Tja, vervang if($_POST['Login_x']) eens door:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
 
Thomas de vries

thomas de vries

30/12/2010 16:08:09
Quote Anchor link
@mike ja dat klopt omdat een image dus Login_x mee geeft of Login_y
Kijk maar naar de var dump
Met gewoon Login doet ie het niet
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 16:08:27
Quote Anchor link
Soieso zou het if(isset($_POST['Login_x'])) moeten zijn. Tenzij $_POST['Login_x'] true is.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 16:09:55
Quote Anchor link
dit moet het zijn:

- SanThe - op 30/12/2010 16:07:34:
Tja, vervang if($_POST['Login_x']) eens door:
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
Gewijzigd op 30/12/2010 16:10:12 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.