Subquery Traag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Heeft iemand enig idee waarom m'n volgende query relatief erg traag is? Helaas ben ik gebonden aan MySQL. `factuurnummer` is geen geindexeerd veld maar een varchar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT *
FROM boekhouding
WHERE factuurnummer
IN (
   SELECT factuurnummer
   FROM boekhouding
   GROUP BY factuurnummer
   HAVING COUNT( factuurnummer ) > 1
)
ORDER BY factuurnummer, tijd
LIMIT 0 , 50


De query selecteert alle gegevens van dubbele facturen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:07:30
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 22:58:00
Quote Anchor link
Het zal toch met databasenormalisatie of MySQL te maken hebben. Kun je factuurnummer niet indexeren? Het lijkt mij dat dubbele factuurnummers juist niet mogen voorkomen, dus kan je er mooi een INDEX op gooien. Maar dan is deze query ook niet meer nodig..

Edit: wat is het nut van de query precies?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:00:00
Quote Anchor link
Er mogen inderdaad geen dubbele facturen voorkomen in de database, en daarom filter ik ze er nu uit. Hij selecteert alle records die een factuurnummer hebben dat dubbel voorkomt. Zonder IN is het dus ook niet te doen, want ik wil niet alleen de dubbele factuurnummers maar ook alle records waarin zo'n nummer voorkomt.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:01:00
Quote Anchor link
Hoeveel records staan er in de tabel?
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
Zo'n 6000.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:04:00
Quote Anchor link
Tsja, MySQL kan nou eenmaal niet omgaan met
a) complexere queries [waar dit er nog niet eens 1 van is]
b) veel records ( > 1 )
c) group by (hij verzint bijvoorbeeld maar wat als je een group by gebruikt met een * selectie)
d) input > toegestande waardes
e) ETCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCc
> zie yapf.net

Ik denk dat er weinig aan te doen is, PlayHP.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:09:00
Quote Anchor link
Mijn (ex-)PHPfreakz-collega-replyer Vincent heeft het hier op een rijtje, leuk voor iedereen:

http://www.yapf.net/faq.php/100/832
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Koel! Kunnen we geen anti-MySQL fanclub oprichten? Ik ben hier wel nieuw maar ben altijd in voor iets leuks ;-)
 
Willem vp

Willem vp

17/04/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Nou, 6000 records vind ik eigenlijk behoorlijk weinig. Momenteel zit ik een paar duizend queries te doen op een database met een paar honderd miljoen records (MySQL) en dat vind ik qua performance best meevallen. Inderdaad een kwestie van goed indexeren.

Als het nog niet gebeurd is, zou ik in ieder geval aanbevelen een index op factuurnummer te zetten, want dat is toch de bottleneck in dit geval.

En wat is "relatief traag"? Doet de query er 10 seconden over, of 150, of drie dagen?

Eventueel zou je een tijdelijke (memory-)tabel kunnen maken met alle dubbele factuurnummers en die joinen in je query. Dan ben je van die subquery af; scheelt je wellicht ook nog in performance.
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:20:00
Quote Anchor link
5 seconden in plaats van 0,1 seconde.

Maar gelukkig is deze query maar eenmalig, ik vroeg me alleen af hoe het kwam. De subquery, de index of het systeem.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:24:00
Quote Anchor link
6000 is ook niet veel. Maar wat mij betreft is het voor MySQL allemaal te veel. Anders zou het zich toch wel aan de SQL standaard houden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/04/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Je zou iig de velden kunnen benoemen ipv * gebruiken.
Jan Koehoorn heeft eens aangetoond dat dit verschil maakt.
 
DaeDaluz

DaeDaluz

18/04/2006 09:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT *
FROM boekhouding
WHERE factuurnummer
IN (
   SELECT factuurnummer
   FROM boekhouding
   GROUP BY factuurnummer
   HAVING COUNT( factuurnummer ) > 1
)
ORDER BY factuurnummer, tijd
LIMIT 0 , 50


COUNT(`factuurnummer`) geeft het totaal aantal rows terug, zover ik weet dan.. :/

Is het niet veel makkelijker om te zorgen dat er geen dubbele factuurnummers in je database komen, en dat je gaat selecteren met DISTINCT..

En dankzij jouw GROUP BY krijg je niet alle records met dat factuurnummer omdat die rows dan als nog worden samengevoegd.

concluderend kan je dus beter de oorzaak aanpakken dat het gevolg..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.