Subquery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

N K

N K

05/06/2012 22:48:10
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik een draak van een query gemaakt..
Ik krijg nu de melding #1241 - Operand should contain 1 column(s)
Weet iemand hoe ik alleen de zip_code krijg zonder de distance kolom in de subquery?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
=   "SELECT * FROM venue,events WHERE venue.postcode IN
                                (SELECT zip_code, ( 3959 * acos( cos( radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
                                * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
                                * sin( radians( lat ) ) ) ) AS distance FROM demo HAVING distance < '{$_POST['range']}' ORDER BY distance)
            AND events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
            AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}' AND (events.venue_id = venue.venue_id)
            AND (venue.venue_id = events.venue_id)
            ORDER BY events.startdatum ASC"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:02:10
 
N K

N K

07/06/2012 11:09:52
Quote Anchor link
Ik kom er vooralsnog niet uit.

ik heb nu twee queries gemaakt die ik apart uitvoer wat werkt maar het lijkt me dat dit toch ook te doen moet zijn met 1 query?

De formule zorgt ervoor dat de postcodes in een opgegeven range worden opgehaald.De distance kolom wordt dus wel gebruikt maar wil ik niet in mijn WHERE IN hebben.

Iemand?
Gewijzigd op 07/06/2012 11:10:19 door N K
 
Reshad F

Reshad F

07/06/2012 11:12:49
Quote Anchor link
hoe ziet je query er nu uit ? ( dus met 2 aparte ) en ik weet niet of dit nou wel zo een goed idee is om met subquery te werken. is het niet handiger dit met joins te doen?
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 11:15:54
Quote Anchor link
Het probleem zit hem in het feit dat je in de subquery 2 kolommen selecteert, terwijl het er maar 1 mag zijn. Kan je niet de distance berekening in de WHERE clause doen?
Dus
SELECT zip_code
FROM demo
WHERE "distance berekening" < "getal"

De order by heb je hier toch niet nodig.
 
N K

N K

07/06/2012 11:39:04
Quote Anchor link
Oke daar had ik niet aan gedacht.
Ik ga dit vanavond eens proberen

Thanx!
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

07/06/2012 12:11:49
Quote Anchor link
Ga je ook nog iets doen tegen SQL injection? Een POST (of andere userinput) mag NOOIT zonder beveiliging in een query terecht komen.

Jouw code is dus onveilig, zo lek als een mandje... Google er eens op, dit is bekend sinds eind jaren '90.
 
N K

N K

07/06/2012 12:32:38
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen.
Dit was even snel een opzetje of de query zou werken. Ik zal voortaan bij een vraag dit meteen in de code zetten want als ik het niet doe wordt ik er toch telkens op gewezen. (wat uiteraard helemaal goed is ;)

Toevoeging op 07/06/2012 18:21:27:

Oke hij werkt ( stuk sneller zonder api)!
Ik heb nu dit (nog zonder beveiliging):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query
=   "SELECT * FROM venue,events WHERE venue.postcode IN (
                                SELECT zip_code from demo where ( 3959 * acos( cos(  radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
                                * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
                                * sin( radians( lat ) ) ) ) < ('{$_POST['range']}'))
            AND events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
            AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}'
            AND (events.venue_id = venue.venue_id)
            AND (venue.venue_id = events.venue_id)
            ORDER BY events.startdatum
            ASC"
;
?>


Ik wil toch uiteindelijk sorteren op distance(calculatie) van laag naar hoog. Kan ik die calculatie toch nog ergens benoemen zodat ik hier op kan sorteren?
 
N K

N K

11/06/2012 16:54:28
Quote Anchor link
iemand?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/06/2012 17:19:59
Quote Anchor link
Wat je altijd kan doen, is een volgende constructie.

Stel, je hebt iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT name, distance
FROM my_table
WHERE distance < 50


Je kan dat omvormen to dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT name, distance, (distance < 50) AS distace_okay
FROM my_table
HAVING distace_okay = 1


Dat maakt dat je distace_okay kan gebruiken om te sorteren ( ORDER BY distace_okay)

-----

Je moet dus iets construeren in deze trend (geen garantie dat dit werkt als je het klakkeloos copy/paste)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT zip_code, (
    ( 3959 * acos( cos(  radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
      * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
      * sin( radians( lat ) ) )
    )
    -
    ('{$_POST['range']}')
  ) AS distance_dif

FROM demo
WHERE
    events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
  AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}' AND (events.venue_id = venue.venue_id)
  AND (venue.venue_id = events.venue_id)
HAVING distance_dif <= 0        
ORDER BY distance_dif


(Probeer misschien eerst zonder HAVING distance_dif <= 0)
Gewijzigd op 11/06/2012 17:26:39 door Kris Peeters
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2012 18:08:26
Quote Anchor link
Ja dat kan, je moet alleen iets anders te werk gaan dat je nu doet.
Even een voorbeeld(ingekort)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT v.vname, v.startdatum, pc.distance
FROM
    (SELECT venue.name FROM venue
        JOIN events USING venue_id
    WHERE events.categorie IN [list]
     AND events.startdatum >= [de datum]) AS v
JOIN
    (SELECT zipcode, [berekening] AS distance
    FROM demo
    WHERE [berekening] = [vergelijking]) AS pc
        ON pc.zipcode = v.zipcode
ORDER BY pc.distance

Een join werkt over het algemeen stukken sneller dan een subquery achter een IN.

@Kris
HAVING is een GROUP BY clause
Gewijzigd op 11/06/2012 18:10:47 door Ger van Steenderen
 
N K

N K

11/06/2012 20:15:19
Quote Anchor link
Dank, ik ga het eens proberen!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 09:24:38
Quote Anchor link
Ik bedenk me dat de query nog een stuk beter kan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT v.name,
    e.startdatum,
    GetDistance(@org_lat, @org_long, pc.lat, pc.long) AS dist
FROM venue AS v
JOIN events AS e USING venue_id
JOIN demo AS pc ON v.zipcode = pc.zipcode
WHERE
    GetDistance(@org_lat, @org_long, pc.lat, pc.long) <= @range
AND
    e.categorie IN [list]
AND
    e.startdatum => DATE(NOW())
ORDER BY dist

Dan een een functie maken voor de afstandsberekening:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
DELIMITER $$

CREATE FUNCTION GetDistance(orgLat float, orgLong float, destLat float, destLong float) RETURNS int(11)
BEGIN
    DECLARE dist INT(11);
  SET dist := ROUND(6371 *
        acos(cos(radians(orgLat) ) *
        cos(radians(destLat)) *
        cos(radians(destLong) - radians(orgLong)) + sin(radians(orgLat))
        * sin(radians(destLat))));
    RETURN dist;
END

DELIMITER ;

Kan je hem wat makkelijker hergebruiken.
Overigens had je de straal van de aarde in mijlen staan.

Zie je het verschil(buiten de functie)?


Toevoeging op 12/06/2012 09:26:09:

PS. Je moet natuurlijk de uservars vervangen door jouw POST vars
Gewijzigd op 12/06/2012 09:28:49 door Ger van Steenderen
 
N K

N K

12/06/2012 15:33:27
Quote Anchor link
@Ger
Super, bedankt, dit had ik zelf niet kunnen bedenken.
Ik ga er vanavond eens voor zitten. Ben nog een beginner.;)


p.s. Van de straal van de aarde had ik het opgemerkt. Deze had ik intussen aangepast.
Toch bedankt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 18:38:43
Quote Anchor link
N K op 12/06/2012 15:33:27:
@Ger
.... Ben nog een beginner.;)
.....

Geen punt ;-)
Om het verschil uit te leggen:
In de eerste query worden uit de postcode tabel een hele rits postcodes geselecteerd die aan de afstandss voorwaarden voldoen en daarna wordt er gejoined op de postcode van het event.
In de laatse query worden de lengte- en breedte graad uit de postcode tabel direct gekoppeld aan de postcode uit de venue tabel, en dan bepaald of er aan de afstands voorwaarde voldaan wordt.
Dat maakt de query aanzienlijk sneller.
 
N K

N K

12/06/2012 21:32:25
Quote Anchor link
Ik kom er nog niet helemaal uit
Onderstaand wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$query1
= "DELIMITER $$

CREATE FUNCTION GetDistance(orgLat float, orgLong float, destLat float, destLong float) RETURNS int(11)
BEGIN
    DECLARE dist INT(11);
  SET dist := ROUND(6371 *
        acos(cos(radians(orgLat) ) *
        cos(radians(destLat)) *
        cos(radians(destLong) - radians(orgLong)) + sin(radians(orgLat))
        * sin(radians(destLat))));
    RETURN dist;
END

DELIMITER"
;

$query2="SELECT  v.name,
                e.startdate,
                GetDistance(('{$_POST['latitude']}'), ('{$_POST['longitude']}'), zc.lat, zc.long) AS dist
        FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp
                    WHERE
                        GetDistance(('{$_POST['latitude']}'), ('{$_POST['longitude']}'), zc.lat, zc.long) <= ('{$_POST['range']}')
                    AND
                        e.categorie IN ('{$_POST['concerten']}','{$_POST['tentoonstellingen']}','{$_POST['theater']}','{$_POST['markten']}')
                    AND
                        e.startdate => >= '{$_POST['start']}')
ORDER BY dist"
;
?>


Ik begrijp niet helemaal hoe ik die functie moet integreren in het geheel..Moet ik die nu van tevoren uitvoeren?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 23:52:45
Quote Anchor link
De functie creeer je eenmalig, deze wordt (net als een tabel) opgeslagen in de database.
Daaarna kun je hem gewoon net zoals de standaard mysql funties aanroepen in een query.
 
N K

N K

14/06/2012 22:23:45
Quote Anchor link
Oke ik heb de functie uitgevoerd en daarna de query nog een keer gedaan.
Ik krijg nu een syntax error maar zie de fout maar niet..:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp WHERE GetDistance(('51.84961755997' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT v.name, e.startdate, GetDistance(('51.849617559975805'), ('5.813988671874995'), zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v JOIN event AS e USING venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp WHERE GetDistance(('51.849617559975805'), ('5.813988671874995'), zc.lat, zc.long) <= ('30') AND e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten') AND e.startdate => >= '2012-06-01') ORDER BY dist
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/06/2012 10:50:44
Quote Anchor link
Is het wel gelukt om de funcie aan te maken?
 
N K

N K

15/06/2012 10:58:56
Quote Anchor link
Ik heb de functie in phpmyadmin uitgevoerd en dat leverde geen fouten op.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/06/2012 13:53:21
Quote Anchor link
En als je deze querie in phpadmin uitvoert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT v.name, e.startdate,
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp
WHERE
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.long) <= 30
AND
    e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten')
AND
    e.startdate => '2012-06-01'
ORDER BY dist

Al die haakjes zijn niet nodig, decimale getallen zijn geen strings, en je had staan:
e.startdate => => '2012-06-01'
 
N K

N K

15/06/2012 14:11:38
Quote Anchor link
Nog steeds (zag wel een verkeerde kolomverwijzing, die heb ik aangepast):

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.zipcode = zc.zipcode WHERE GetDistance(5' at line 3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT v.name, e.startdate,
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.zipcode = zc.zipcode
WHERE
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) <= 30
AND
    e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten')
AND
    e.startdate => '2012-06-01'
ORDER BY dist
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.