Subtiele SQL Error...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark moes

mark moes

25/03/2009 15:16:00
Quote Anchor link
Ik krijg op alle mogelijke wijzen deze foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '( id, username, password, email, ' at line 1 in C:\xampp\htdocs\website\Class\Class.php on line 57


Ik probeer deze query uit te voeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$dConnector
->MySQLquery("INSERT INTO (
                                        id,
                                        username,
                                        password,
                                        email,
                                        postcode,
                                        city,
                                        country,
                                        geslacht,
                                        activation,
                                        rank,
                                        activation_date,
                                        times_online,
                                        last_online
                                    ) VALUES (
                                        '',
                                        '"
.$sUsername."',
                                        '"
.$sPassword."',
                                        '"
.$sEmail."',
                                        '"
.$sPostcode."',
                                        'Haulerwijk',
                                        'NL',
                                        '"
.$sGeslacht."',
                                        '"
.$this->sActcode."',
                                        '00',
                                        NOW(),
                                        '2',
                                        NOW()
                                    )"
);
?>


En zelfs als ik de variabelen eerst handmatig invul werkt die nog niet... Wie ziet m staan...
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:10:11
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 15:24:00
Quote Anchor link
Je mist de tabelnaam.
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dConnector
= new DbConnect('mark moes');
$dConnector->DbConnector();
?>


Die maak ik wel volgens mij. Anders geeft ie trouwens niet deze error toch? Hier gaat het fout met de query zelf.

EDIT
De volledige error is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Een error m.b.t. de MySQL Query: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '( id, username, password, email, ' at line 1 in C:\xampp\htdocs\website\Class\Class.php on line 57

Deze wordt getriggerd in de functie mysqlQuery en daar wordt er ook connectie gemaakt met de juiste tabel

<b>EDIT</b>
Sorry, je hebt gelijk, de tabelnaam... :S wou weer een beetje te snel, las er overheen, dacht database naam... T is al weer klaar...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark moes
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

25/03/2009 15:30:00
Quote Anchor link
INSERT INTO wat?

Even goed kijken graag!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 15:31:00
Quote Anchor link
@Mark: wat je nu zegt is de databasenaam. Ik heb het over een tabelnaam. Ga maar eerst even SQL leren.
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 15:35:00
Quote Anchor link
Ja jongens, jullie hebben gelijk. Zie mijn edit in mijn laatste post:

Quote:
<b>EDIT</b>
Sorry, je hebt gelijk, de tabelnaam... :S wou weer een beetje te snel, las er overheen, dacht database naam... T is al weer klaar...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/03/2009 15:37:00
Quote Anchor link
Dan is het nog steeds geen overbodige luxe om even naar die handleiding te kijken. Misschien steek je er nog meer van op waardoor je logica weer net iets logischer wordt ;-).
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

25/03/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Je post veel te snel :(
 
Mark moes

mark moes

25/03/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Hehe ja, maar gelukkig is het niet de eerste keer dat ik er dan naar zal kijken. Toch bedankt voor de hulp. Ik zal volgende keer de reacties een beetje beter doorlezen... :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.