Sum op basis van resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

08/06/2011 00:56:22
Quote Anchor link
beste,

Het is alweer vier jaar geleden dat ik voor het laatst iets met PHP gedaan heb en op dit moment dacht "even" iets te programmeren maar dat valt vies tegen, na een avond zoeken kom ik niet uit een basisvraag :(.

Ik heb een query die zoek de unieke waarde in kolom artikelnr.
nu wil ik een tabel een overzicht van deze unieke artikelnummers en de omzet er naast.

De artikelnummers krijg ik in tabel middels
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php




 $result
=mysql_query("SELECT DISTINCT artikelnr FROM `2009`" ,$db);





mysql_data_seek($result,0);
echo("<table border=\"3\" >");

while ($rij=mysql_fetch_array($result))

{

    echo(    "<tr>
                    <td> "
.$rij["artikelnr"]."</td>





            </tr>"

        );
    }

echo("</table>");


?>


Nu wil ik van $rij["artikelnr"] de som hebben van de omzet.
Hoe kan ik dit aanpakken ?

Ik heb kolom met artikelnummer en omzet naast elkaar in de tabel staan.
(artikelnummer kan dus meerdere malen voorkomen)
*of een verwijzing naar een tutorial is ook goed(nog niet gevonden)
Gewijzigd op 08/06/2011 00:57:57 door The master
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:46:43
 
The Force

The Force

08/06/2011 04:41:39
Quote Anchor link
Een jaar als tabelnaam, dat is niet handig. Backticks moet je ook niet gebruiken. Je kan beter een kolom jaar hebben en de tabel hernoemen. On topic: je kan de omzet door mySQL laten berekenen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT artikelnr, SUM(omzet) AS omzettotaal FROM `2009` GROUP BY artikelnr


MySQL groepeert nu je resultaat op artikelnummer. Per groep berekent hij de som van alle omzet. Je kan dan in de while $rij["omzettotaal"] gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.