Super klein foutje in CSS.. Maar wat?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

02/08/2011 15:56:00
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn css heb ik het volgende staan:

.nav a, nav actived a, .nav a:visited {
color: #ccc;
font-family: Arial;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
padding-top: 30px;
display: inline-block;
text-align: center;
width: 80px;
text-decoration: none;
}
.actived {
font-family: Arial;
font-size: 13px;
font-weight: bold;
padding-top: 30px;
display: inline-block;
text-align: center;
color: #009900;
width: 80px;
}
.nav a:hover {
color: #009900;

Maar ik krijg het niet voor mekaar om de actived kleur te krijgen.

Het rare is dat als ik background-color: #009900; maak het wel werkt.. maar de letterkleur wijzigd dus niet..

Iemand een idee?

Gr Sonny
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:11:09
 
Jan DS

Jan DS

02/08/2011 16:22:36
Quote Anchor link
.nav a:hover {
color: #009900;
}
 
Eric Wagener

Eric Wagener

02/08/2011 16:23:46
Quote Anchor link
Gaat het om de kleur van de link? Die wordt namelijk niet meer in .actived genoemd.
Laat anders ook even de html zien.

Zet ook je code even tussen tags.
 
Sonny van de Berg

Sonny van de Berg

02/08/2011 16:32:24
Quote Anchor link
<li class="nav"><a href="index.html" class="actived" title="auto">Auto</a></li>



Toevoeging op 02/08/2011 16:32:58:

Het gaat om de kleur van de link inderdaad.. Een bg image pakt die wel bij "class actived" maar niet de kleur van de link..

Toevoeging op 02/08/2011 16:34:23:

Dit is de hele css code: .nav a, nav actived a, .nav a:visited {
color: #ccc;
font-family: Arial;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
padding-top: 30px;
display: inline-block;
text-align: center;
width: 80px;
text-decoration: none;
}
.actived {
font-family: Arial;
font-size: 13px;
font-weight: bold;
padding-top: 30px;
display: inline-block;
text-align: center;
color: #009900;
width: 80px;
}
.nav a:hover {
color: #009900;
}
 
Eric Wagener

Eric Wagener

02/08/2011 17:16:32
Quote Anchor link
Volgens mij zou dit moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.actived a {
  (...)
  color: #009900;
}
 
Michael -

Michael -

02/08/2011 17:44:19
Quote Anchor link
.nav a,
nav actived a,
.nav a:visited {
}

Je hebt geen punt voor de 2e nav staan.
Ook zal ik persoonlijk a:link ook toevoegen.
Opzich apart dat je ".nav a" EN ".nav actived a" de zelfde style geeft. In dit opzicht heeft de 2e geen enkel effect/nut meer.
Gewijzigd op 02/08/2011 17:44:56 door Michael -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.