SVN i.c.m. webdevelopment

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

12/02/2013 22:20:56
Quote Anchor link
Hallo PHP-hulpers,

Ik vraag me dit al een tijdje af, en het is eigenlijk de reden waarom ik nu geen SVN gebruik voor webapplicaties. Hoe is het het makkelijkst om SVN te gebruiken in combinatie met (remote) webdevelopment?

Het probleem is, dat er 1 centrale ontwikkelserver / -omgeving is waar de website (in ontwikkeling) op draait. Door de centrale SQL database en testomgeving moeten de bestanden op de testserver gewijzigd en getest worden, en dus niet lokaal zoals bijvoorbeeld een C++ applicatie ontwikkeld en gecompileerd wordt.

Wanneer je SVN gebruikt op de webserver moet je waarschijnlijk een aparte SVN server en aparte webserver hebben, waarbij je dus direct met FTP werkt op de webserver, en af en toe een commit doet naar de SVN server. Hierbij haal je geen voordelen uit het overschrijven, en mergen etc heeft eigenlijk ook weinig zin.

Je kunt ook de laatste SVN revision gebruiken op je test omgeving, maar dan moet je iedere kleine aanpassing committen, en dat lijkt me ook niet ideaal en niet in de gedachte en bedoeling van SVN.

Hoe doen jullie dit, wat is het handigst?

Groeten,
Ruben
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:41:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2013 22:27:28
Quote Anchor link
Waarom kijk je naar SVN, en niet naar GIT? Dit werkt een stuk makkelijker.....
 
Ruben Portier

Ruben Portier

12/02/2013 22:49:44
Quote Anchor link
Met GIT zou hetzelfde probleem optreden toch?
 
Gerben G

Gerben G

12/02/2013 22:56:41
Quote Anchor link
@Ruben,
SVN, met een lokale testomgeving voor de webserver.
Optioneel een lokale database server. Eventueel kun je er nog voor kiezen om het bestand waar je connectiegegevens in staan buiten je SVN te houden.

Je Checkout folder van de SVN is in dit geval een lokale map van de webserver.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/02/2013 10:26:02
Quote Anchor link
Je commit alles, elke wijziging. Dat kunnen grote wijzigingen zijn maar ook kleine.
En ik zou inderdaad voor GIT gaan, dan heb je geen server nodig.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/02/2013 10:38:21
Quote Anchor link
Beste

Ik heb nu al een tijdje zitten kijken naar GIT. Ik heb het geïnstalleerd op mijn *NIX server (Debian x64). Ikzelf en een mede-developer gebruiken beide Netbeans als ontwikkeltool. Nu willen we graag samen gaan werken, alleen lukt het ons niet om GIT juist in te stellen.

We willen als volgt werken. We hebben beide een eigen FTP opslag waar we ons voorbeeld kunnen bekijken. Af en toe doen we een commit, deze moet doorgestuurd worden en opgeslagen worden op de server en niet lokaal. Hier loopt het al mis, het lukt me niet om dingen aan te passen en dan te comitten naar de server. Als mijn mede-developer dan zijn GIT probeert te updaten (dus hetgeen die online staat mergen met hetgeen hij heeft) vindt hij niets. Of gaan we hier helemaal verkeerd te werk?

Kan je iemand mij uitleggen hoe we best samen aan een project kunnen werken, en is hiervoor een centrale server beter of niet? Want stel dat ik offline ben, kunnen andere developers niet mergen met mij.

En hoe gaat het dan in zijn werk om bijvoorbeeld een release te uploaden via FTP naar een website. Moet je dan handmatig mijn files die ik gemerged heb met de rest uploaden, of kan GIT automatisch een release uploaden?

Heel erg bedankt alvast!
 
Reshad F

Reshad F

14/02/2013 11:55:23
Quote Anchor link
Je weet hopelijk dat COMMIT niks naar de server stuurt? Dit moet je zelf doen doormiddel van de PUSH commando. Hetgeen wat COMMIT voor jou doet is een momentopname van je applicatie en de bestanden maken zoals het op dat moment is en eventueel aan de stream toevoegen.

In jou geval moet het volgens mij als volgt: Je hebt je Debian server met GIT je maakt hier een Repository. Dit wordt gelijk je "Mainserver" voor GIT
Jullie werken allebei aan het project dus dan kun je deze bestanden pullen voor je lokale variant die je op je pc hebt draaien je doet wijzigingen/aanpassingen en vervolgens commit je deze ( add je aan de stream als je nieuwe bestanden toevoegt ) en vervolgens kan je deze pushen naar je debian servertje.

De ander kan dan vervolgens alles weer ophalen en er ook eventueel tegelijk aan werken. GIT kan dan heel mooi alles naast elkaar breien.
Om deze bestanden naar de "ECHTE" server te sturen kan je ook GIT gebruiken maar volgens mij moet je daar SSH verbinding voor kunnen maken met desbetreffende server.. alleen weet ik dat niet zeker moet je even Googlen of misschien dat iemand anders daar antwoord op heeft :)
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/02/2013 12:10:57
Quote Anchor link
Bedankt!

Ik had alvast het volgende zelf uitgevonden:

commit, lokaal saven
push, saven naar server
pull, krijgen van server (hij merged dan de server-versie met de lokale versie)


Is dit juist?

Volgens mij lukt het nu wel! Ik heb ssh toegang tot de server maar ik kan helaas niet meteen iets vinden om de files te releasen naar de webhost.
 
Reshad F

Reshad F

14/02/2013 12:30:14
Quote Anchor link
Dat is het zo ongeveer inderdaad :)

als je het wilt oefenen kan je op github.com oefeningen doen en er is ook duidelijke uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.