SVN i.c.m. webdevelopment

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

12/02/2013 22:20:56
Quote Anchor link
Hallo PHP-hulpers,

Ik vraag me dit al een tijdje af, en het is eigenlijk de reden waarom ik nu geen SVN gebruik voor webapplicaties. Hoe is het het makkelijkst om SVN te gebruiken in combinatie met (remote) webdevelopment?

Het probleem is, dat er 1 centrale ontwikkelserver / -omgeving is waar de website (in ontwikkeling) op draait. Door de centrale SQL database en testomgeving moeten de bestanden op de testserver gewijzigd en getest worden, en dus niet lokaal zoals bijvoorbeeld een C++ applicatie ontwikkeld en gecompileerd wordt.

Wanneer je SVN gebruikt op de webserver moet je waarschijnlijk een aparte SVN server en aparte webserver hebben, waarbij je dus direct met FTP werkt op de webserver, en af en toe een commit doet naar de SVN server. Hierbij haal je geen voordelen uit het overschrijven, en mergen etc heeft eigenlijk ook weinig zin.

Je kunt ook de laatste SVN revision gebruiken op je test omgeving, maar dan moet je iedere kleine aanpassing committen, en dat lijkt me ook niet ideaal en niet in de gedachte en bedoeling van SVN.

Hoe doen jullie dit, wat is het handigst?

Groeten,
Ruben
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:05:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2013 22:27:28
Quote Anchor link
Waarom kijk je naar SVN, en niet naar GIT? Dit werkt een stuk makkelijker.....
 
Ruben Portier

Ruben Portier

12/02/2013 22:49:44
Quote Anchor link
Met GIT zou hetzelfde probleem optreden toch?
 
Gerben G

Gerben G

12/02/2013 22:56:41
Quote Anchor link
@Ruben,
SVN, met een lokale testomgeving voor de webserver.
Optioneel een lokale database server. Eventueel kun je er nog voor kiezen om het bestand waar je connectiegegevens in staan buiten je SVN te houden.

Je Checkout folder van de SVN is in dit geval een lokale map van de webserver.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/02/2013 10:26:02
Quote Anchor link
Je commit alles, elke wijziging. Dat kunnen grote wijzigingen zijn maar ook kleine.
En ik zou inderdaad voor GIT gaan, dan heb je geen server nodig.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/02/2013 10:38:21
Quote Anchor link
Beste

Ik heb nu al een tijdje zitten kijken naar GIT. Ik heb het geïnstalleerd op mijn *NIX server (Debian x64). Ikzelf en een mede-developer gebruiken beide Netbeans als ontwikkeltool. Nu willen we graag samen gaan werken, alleen lukt het ons niet om GIT juist in te stellen.

We willen als volgt werken. We hebben beide een eigen FTP opslag waar we ons voorbeeld kunnen bekijken. Af en toe doen we een commit, deze moet doorgestuurd worden en opgeslagen worden op de server en niet lokaal. Hier loopt het al mis, het lukt me niet om dingen aan te passen en dan te comitten naar de server. Als mijn mede-developer dan zijn GIT probeert te updaten (dus hetgeen die online staat mergen met hetgeen hij heeft) vindt hij niets. Of gaan we hier helemaal verkeerd te werk?

Kan je iemand mij uitleggen hoe we best samen aan een project kunnen werken, en is hiervoor een centrale server beter of niet? Want stel dat ik offline ben, kunnen andere developers niet mergen met mij.

En hoe gaat het dan in zijn werk om bijvoorbeeld een release te uploaden via FTP naar een website. Moet je dan handmatig mijn files die ik gemerged heb met de rest uploaden, of kan GIT automatisch een release uploaden?

Heel erg bedankt alvast!
 
Reshad F

Reshad F

14/02/2013 11:55:23
Quote Anchor link
Je weet hopelijk dat COMMIT niks naar de server stuurt? Dit moet je zelf doen doormiddel van de PUSH commando. Hetgeen wat COMMIT voor jou doet is een momentopname van je applicatie en de bestanden maken zoals het op dat moment is en eventueel aan de stream toevoegen.

In jou geval moet het volgens mij als volgt: Je hebt je Debian server met GIT je maakt hier een Repository. Dit wordt gelijk je "Mainserver" voor GIT
Jullie werken allebei aan het project dus dan kun je deze bestanden pullen voor je lokale variant die je op je pc hebt draaien je doet wijzigingen/aanpassingen en vervolgens commit je deze ( add je aan de stream als je nieuwe bestanden toevoegt ) en vervolgens kan je deze pushen naar je debian servertje.

De ander kan dan vervolgens alles weer ophalen en er ook eventueel tegelijk aan werken. GIT kan dan heel mooi alles naast elkaar breien.
Om deze bestanden naar de "ECHTE" server te sturen kan je ook GIT gebruiken maar volgens mij moet je daar SSH verbinding voor kunnen maken met desbetreffende server.. alleen weet ik dat niet zeker moet je even Googlen of misschien dat iemand anders daar antwoord op heeft :)
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/02/2013 12:10:57
Quote Anchor link
Bedankt!

Ik had alvast het volgende zelf uitgevonden:

commit, lokaal saven
push, saven naar server
pull, krijgen van server (hij merged dan de server-versie met de lokale versie)


Is dit juist?

Volgens mij lukt het nu wel! Ik heb ssh toegang tot de server maar ik kan helaas niet meteen iets vinden om de files te releasen naar de webhost.
 
Reshad F

Reshad F

14/02/2013 12:30:14
Quote Anchor link
Dat is het zo ongeveer inderdaad :)

als je het wilt oefenen kan je op github.com oefeningen doen en er is ook duidelijke uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.