SVN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Steen

steen

26/09/2009 18:15:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik ben van plan om gebruik te gaan maken van SVN, en heb nu uitgevonden hoe het werkt. Hebben er hier mensen ervaring met SVN (= voor- en nadelen ondervonden?). Zoja, op welk soort site's gebruik je dat dan (voorbeelden graag)? Zijn er ook grote bedrijven die dit gebruiken, of alleen opensource projecten?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:15:21
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:22:00
Quote Anchor link
SVN heeft meer voordelen dan nadelen, imo. Ikzelf gebruik ook SVN voor version control en het werkt uitstekend.

Voordelen:
- Als je pc crasht, bestaat er nog altijd bij anderen een kopie en anders op de SVN server.
- Wanneer iemand een commit maakt met een stuk code die alles om zeep helpt, kan je een eerdere versie ophalen en alle schade herstellen.
- Voor iedereen is de laatste (of eerdere) versies ter beschikking op elk moment van de dag.

Nadelen:
- De leercurve voor SVN is in het begin nogal steil. Daarna is het een soort gewoonte en gaat alles vanzelf.
- Er kunnen conflicten ontstaan. Wanneer je een commit maakt, moet jouw versie (voor jouw bewerkingen) van de bewerkte bestanden hetzelfde zijn als die op de server. Als dat niet het geval is, dus wanneer iemand voor jouw iets heeft bewerkt, dan zul je handmatig de bestanden moeten gelijktrekken. Dit kan je makkelijk voorkomen door voor je een commit maakt, eerst te updaten naar de HEAD versie.

Ik (en de rest van het team) maak gebruik van Google Code en werkt perfect. Het is geheel gratis, maar dat betekent ook dat jouw code 'public' is en niet 'private', oftewel: OpenSource.

OpenSource projecten maken gebruik van Google Code bijvoorbeeld, maar grotere bedrijven hebben hun eigen SVN servers draaien.
 
Steen

steen

26/09/2009 18:28:00
Quote Anchor link
Welke bedrijven gebruiken dan bijvoorbeeld SVN? Aangezien je dat alleen kunt zeggen wanneer je ergens aanwijzingen vandaan haalt.

Of welke site's (niet dat dat zichtbaar is, maar gewoon om een idee te krijgen).

Hoeveel code voegt SVN aan een project toe, want het moet het toch ergens opslaan?
 

26/09/2009 18:31:00
Quote Anchor link
SVn/CVS heeft voordelen wat ook meteen de nadelen zijn...

Je svn/cvs server is niet je webserver; soms is de webserver wel een client van de svn/cvs server (dus netzo als jij bent als ontwikkelaar).

Voordeel zijn de versie die je hebt en dat je b.v. bugfixing kan uitvoeren op versie 1.1 en ondertussen kan werken van versie 1.2.
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:37:00
Quote Anchor link
steen schreef op 26.09.2009 18:28:
Welke bedrijven gebruiken dan bijvoorbeeld SVN? Aangezien je dat alleen kunt zeggen wanneer je ergens aanwijzingen vandaan haalt.

Of welke site's (niet dat dat zichtbaar is, maar gewoon om een idee te krijgen).

Hoeveel code voegt SVN aan een project toe, want het moet het toch ergens opslaan?


Bedrijven zoals Google en Microsoft. Een beetje verstandige project-manager laat de programmeurs met SVN aan de slag gaan.
 
Steen

steen

26/09/2009 18:40:00
Quote Anchor link
En ook 'gewone' kleine bedrijven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Op mijn werk (ja, een klein bedrijf met 5 developers in het team waar ik zat) hebben we ook SVN gebruikt. Dit voor een closed-source project waarin we een CRM bouwden en onderhielden.
Als client gebruikte ik Tortoise SVN, en dat werkt ideaal.

Ik vind het ideaal werken, alle wijzigingen die je doet moet je committen, en die waren dan op de dev-versie te zien. Lokaal moest het uiteraard WEL goed werken en uitgetest zijn.
Ideaal ook om wijzigingen van anderen in te zien, ev.t. terug te draaien, en je kan ook inzien WIE welke update gedaan heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Ik vraag me eigenlijk af waarom je de vraag stelt WIE nou eigenlijk SVN gebruikt....
 
Steen

steen

26/09/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Naar mijn mening geeft dat een goede indruk van de betrouwbaarheid, de handelbaarheid etc.
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 19:26:00
Quote Anchor link
Onzin. SVN is heel erg betrouwbaar en je moet er even inkomen. De handelbaarheid zal in de loop van de tijd aanzienlijk verbeteren, puur om het feit dat je je de eerste paar keren even moet verdiepen in het concept.

Nog een voordeel/nadeel (hoe je het ook mag zien): Zodra je een repository hebt gemaakt van je project is het nagenoeg onmogelijk om die van je SVN server te verwijderen. Bij Google Code is het al helemaal onmogelijk. Als je een eigen SVN server hebt, kan je 'svnadmin' gebruiken daarvoor, maar moet je wel nog handelingen uitvoeren.
Het is zo moeilijk om je repositories te verwijderen, omdat het concept van SVN is: 'Niks mag verloren gaan'.
 

26/09/2009 19:40:00
Quote Anchor link
Dat laatste kan dus ook nadelig zijn.

Verder kan je SVN ook prima in je eentje gebruiken; als versie beheer en backup dan vooral
 
Steen

steen

26/09/2009 20:30:00
Quote Anchor link
En wat staat er dan allemaal in die map .svn?
 

26/09/2009 20:39:00
Quote Anchor link
De map .svn bedoel je daarmee dat mapje wat je lokaal krijgt? Daarin staat welke versie jij hebt
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 21:07:00
Quote Anchor link
De map .svn is heilig. Niet aan komen en al helemaal niets er aan gaan prutsen.
 
Mr D

Mr D

26/09/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Vrijwel elk groot bedrijf maakt gebruik van SVN of CVS. Voor grote projecten waar meerdere mensen aan werken kun je ook bijna niet zonder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.