Syntax error bij query.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 10:23:00
Quote Anchor link
Beste PHPers,

Ik zit nu al een tijdje met een probleem waar ik niet uitkom. Op een vage manier wordt mijn query niet geaccepteert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getignore
= mysql_query("SELECT * FROM `ignore` WHERE `ignore1` = '" .$userdata["id"]. "'") or die (mysql_error());
?>


Ik krijg hierbij de volgende error:

Quote:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1


Hetgeen wat het voor mij nog vreemder maakt is dat eerder in het script een zelf soort query wel geaccepteerd wordt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getfriends
= mysql_query("SELECT * FROM `friends` WHERE friend1 = '" .$userdata['id']. "'") or die (mysql_error());
?>


Ik kom er echt niet uit, hopelijk weten jullie het?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:46:58
 
Toine vd P

Toine vd P

03/11/2009 10:26:00
Quote Anchor link
vermodelijk is $userdata['id'] leeg
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Hmm nee, heb even gecontroleerd en deze geeft gewoon zijn waarde.
 

03/11/2009 10:31:00
Quote Anchor link
Niet vermoedelijk, zeker weten. Buiten dat, waarom heb je er backticks in staan? En waarom een die?!
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 10:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getignore
= mysql_query("SELECT * FROM ignore WHERE ignore1 = '" .$userdata["id"]. "'") or die (mysql_error());
?>


Zonder backticks krijg ik deze error:

Quote:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'ignore WHERE ignore1 = '2'' at line 1


De waarde wordt dus wel ingevuld anders zou er geen '2' in de error staan..
 
Toine vd P

Toine vd P

03/11/2009 11:02:00
Quote Anchor link
Ignore is een gereserveerd sql term
 
Jaron T

Jaron T

03/11/2009 11:08:00
Quote Anchor link
MySQL - IGNORE Duplicate Entries

If this were a perfect world, all data recieved would never have a duplicate key. It obviously isn't a perfect world sinc MySQl created this little function (IGNORE).
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 03.11.2009 11:02:
Ignore is een gereserveerd sql term


Hmm, dat is waar, vergeten..

Maar nu heb ik er hetvolgende van gemaakt en nog steeds hetzelfde probleem:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getignore
= mysql_query("SELECT * FROM ignorelist WHERE ignore1 = '" .$userdata["id"]. "'") or die (mysql_error());
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 
Toine vd P

Toine vd P

03/11/2009 11:13:00
Quote Anchor link
Welke melding zie je ?
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:17:00
Quote Anchor link
Ik heb voor de zekerheid dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getignore
= mysql_query("SELECT * FROM nolist WHERE nofriend1 = '" .$userdata["id"]. "'") or die (mysql_error());
?>


en krijg deze melding:

Quote:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1


Wel is het zo dat als ik geen query's in de database heb ik de error niet krijg en dat die wel weergeeft wat die hoort te weergeven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 
Toine vd P

Toine vd P

03/11/2009 11:21:00
Quote Anchor link
$userdata['id'] is leeg (2e x)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 03.11.2009 11:21:
$userdata['id'] is leeg (2e x)


Nope, want als ik in de query handmatig het id aangeef heb ik dezelfde error.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

03/11/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Echo anders ook even je query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= ("SELECT * FROM ignore WHERE ignore1 = '" .$userdata["id"]. "'");
$getignore = mysql_query($query) or die($query.'<br />'.mysql_error());
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lauren Zonneveld
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:34:00
Quote Anchor link
als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= ("SELECT * FROM nolist WHERE nofriend1 = '" .$userdata["id"]. "'");
$getignore = mysql_query($query) or die($query.'<br />'.mysql_error());
echo $getignore;
?>


krijg ik deze error:

Quote:
Resource id #18 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
 
Koen

koen

03/11/2009 11:37:00
Quote Anchor link
en als je ["id"], zonder dubblequotes doet?
 
Toine vd P

Toine vd P

03/11/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Koen, alsjeblieft zeg
 
Koen

koen

03/11/2009 11:38:00
Quote Anchor link
<-- still beginner
 
TJVB tvb

TJVB tvb

03/11/2009 11:39:00
Quote Anchor link
Wat is de echo van je query? Die moet namelijk precies voor je error staan bij jouw laatste code.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:41:00
Quote Anchor link
Ook niet.. Maar dit is ook heel raar want dit doet die wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getfriends
= mysql_query("SELECT * FROM `friends` WHERE friend1 = '" .$userdata['id']. "'") or die (mysql_error());
?>


maar als ik dat vervang door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$getfriends
= mysql_query("SELECT * FROM `nolist` WHERE nofriend1 = '" .$userdata['id']. "'") or die (mysql_error());
?>


en dat op exacte dezelfde regel.. terwijl de tabel exact hetzelfde is.
 

03/11/2009 11:43:00
Quote Anchor link
koen schreef op 03.11.2009 11:38:
<-- still beginner


Aardig dat je het probeert, maar zeg dan alsjeblieft niets en lees het alleen.

@TS: Het echo-en van een resource is anders dan de SQL. Je echo't de mysql_query en NIET de SQL. Dus, doe als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= 'SELECT * ......';
$query = mysql_query($sql);
if(!is_resource($query))
{

     echo 'Query: '.$sql.'<br />Mislukt om de volgende reden: '.mysql_error();
     exit; // DEBUG ONLY
}
[
/code]
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/11/2009 11:49:00
Quote Anchor link
@ Chris

Op die manier krijg ik geen uitvoer.. maar zodra ik dan de query probeer te ontleden met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
while ($nofriend = mysql_fetch_assoc($query)) {
?>


Dan krijg ik weer die error.. hmm.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.