syntax error, unexpected '$_GET' (T_VARIABLE)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/08/2016 12:41:14
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Momenteel ben ik bezig met een master/detail page.
Uit de DB haal ik enkele info op zoals naam, productie en verloop datum op.
Van deze naam heb ik een link gemaakt. En wanneer ik klik op naam, wil ik meer gegevens uit DB halen die daarbij horen. Helaas ben ik hiermee 2 dagen mee bezig en het lukt me niet om het op te lossen. Ikzelf heb het idee dat het een syntax issue is, maar ik kom er niet uit.

Hopelijk kan iemand mij voorzien van een waardevolle feedback.

Tnx!

Index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query2
= "SELECT * FROM medicines";
$result2 = mysqli_query($connection,$query2);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo "<table width='70%' border='solid 1px'>";
echo "<tr><th>Name</th><th>Production_Date</th><th>Expire_Date</th><th>Edit</th><th>Delete</th></tr>";
while ($row2 = mysqli_fetch_assoc($result2)){
        $medicine_id = $row2['med_id'];
        $medicine_name = $row2['med_name'];
        $medicine_create_date = $row2['med_create_date'];
        $medicine_expire_date = $row2['med_expire_date'];
        echo "<tr>";
        echo "<td><a href='med_detail.php?id={$medicine_name}'>{$medicine_name}</a></td>" .
             "<td>{$medicine_create_date}</td>" .
             "<td>{$medicine_expire_date}</td>" .
             "<td><a href='edit.php?id={$medicine_id}'>Edit</a></td>" .
             "<td><a href='delete.php?id={$medicine_id}'>Delete</a></td>";
        echo "</tr>";
        }



echo "</table>";
?>


detail pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php include "includes/db-config.php"; ?>
<?php
if(isset($_GET['$medicine_name'])){
    
    $_GET['$medicine_name'];
    
    
}


$query = "SELECT * from categories";
$result = mysqli_query($connection,$query);

$query3 = "SELECT * FROM medicines ";
$query3 .="WHERE ID="$_GET['$medicine_name']" ";
$result3 = mysqli_query($connection,$query3);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo "<table width='70%' border='solid 1px'>";
echo "<tr><th>Name</th><th>Production_Date</th><th>Expire_Date</th><th>Created by factory</th><th>Added to database</th><th>Edit</th><th>Delete</th></tr>";
while ($row2 = mysqli_fetch_assoc($result3)){
        $medicine_id = $row2['med_id'];
        $medicine_name = $row2['med_name'];
        $medicine_create_date = $row2['med_create_date'];
        $medicine_expire_date = $row2['med_expire_date'];
        $medicine_factory = $row2['med_factory_id'];
        $medicine_register_date = $row2['med_register_date'];
        
        echo "<tr>";
        echo "<td>{$medicine_name}</td>" .
             "<td>{$medicine_create_date}</td>" .
             "<td>{$medicine_expire_date}</td>" .
             "<td>{$medicine_factory}</td>" .
             "<td>{$medicine_register_date}</td>" .
             "<td><a href='edit.php?id={$medicine_id}'>Edit</a></td>" .
             "<td><a href='delete.php?id={$medicine_id}'>Delete</a></td>";
        echo "</tr>";
        }

echo "</table>";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:42:58
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2016 13:20:21
Quote Anchor link
Waarom al die extra variabelen aanmaken?
HTML gebruikt dubbele quotes (").
Hou vars buiten de php-quotes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<table width="70%" border="solid 1px">';
echo '<tr><th>Name</th><th>Production_Date</th><th>Expire_Date</th><th>Edit</th><th>Delete</th></tr>';
while ($row2 = mysqli_fetch_assoc($result2))
{

    echo '<tr>';
        echo'<td><a href="med_detail.php?id='.$row2['med_id'].'">'.$row2['med_name'].'</a></td>' .
            '<td>'.$row2['med_create_date'].'</td>' .
            '<td>'.$row2['med_expire_date'].'</td>' .
            '<td><a href="edit.php?id='.$row2['med_id'].'">Edit</a></td>' .
            '<td><a href="delete.php?id='.$row2['med_id'].'">Delete</a></td>';
    echo '</tr>';
}

echo '</table>';
?>

Ik heb bij de eerste <a> ook het id gebruikt, waar jij de name gebruikte.
Gewijzigd op 17/08/2016 13:22:16 door - SanThe -
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/08/2016 13:23:48
Quote Anchor link
SanThe, het grootste probleem is dat Mohamed de GET waarde gebruikt met de naam, medicine_name, maar heeft toegewezen aan, id.
Daarbij probeert hij deze aan te roepen, zonder er iets mee te doen. (toewijzen, echo,of wat dan ook)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(isset($_GET['$medicine_name'])){
    $_GET['$medicine_name'];
}

Dit hierboven doet niks, en zorgt voor de foutmelding.

Verbetering hieronder.

detail pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php include "includes/db-config.php";

if(isset($_GET['id'])){
   $query = "SELECT * from categories";
   $result = mysqli_query($connection,$query);

   $query3 = "SELECT * FROM medicines ";
   $query3 .="WHERE ID="$_GET['id']" ";
   $result3 = mysqli_query($connection,$query3);
}
else {
    echo 'Geen medicijn gekozen.';
}

?>


In het overzicht tabel noem je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='med_detail.php?id={$medicine_name}'>{$medicine_name}</a>

Dus je gaat naar med_detail.php?id=medicijn_naam
De _GET is dan ['id']
Gewijzigd op 17/08/2016 13:30:48 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/08/2016 14:23:23
Quote Anchor link
Waarom uberhaupt statische HTML echo'en? Dit voegt niets toe en vertroebelt enkel de leesbaarheid.

Je kunt PHP blokken openen en sluiten waar je wilt.

Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo "<table width='70%' border='solid 1px'>";
echo "<tr><th>Name</th><th>Production_Date</th><th>Expire_Date</th><th>Created by factory</th><th>Added to database</th><th>Edit</th><th>Delete</th></tr>";
while ($row2 = mysqli_fetch_assoc($result3)){
        $medicine_id = $row2['med_id'];
        $medicine_name = $row2['med_name'];
        $medicine_create_date = $row2['med_create_date'];
        $medicine_expire_date = $row2['med_expire_date'];
        $medicine_factory = $row2['med_factory_id'];
        $medicine_register_date = $row2['med_register_date'];
        
        echo "<tr>";
        echo "<td>{$medicine_name}</td>" .
             "<td>{$medicine_create_date}</td>" .
             "<td>{$medicine_expire_date}</td>" .
             "<td>{$medicine_factory}</td>" .
             "<td>{$medicine_register_date}</td>" .
             "<td><a href='edit.php?id={$medicine_id}'>Edit</a></td>" .
             "<td><a href='delete.php?id={$medicine_id}'>Delete</a></td>";
        echo "</tr>";
        }

echo "</table>";
?>


Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table style="width: 70%; border: 1px solid;">
    <tr>
        <th>Name</th>
        <th>Production Date</th>
        <th>Expire Date</th>
        <th>Created by Factory</th>
        <th>Added to Database</th>
        <th>Edit</th>
        <th>Delete</th>
    </tr><?php
    while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        ?>
<tr>
            <td><?php echo $row['med_name'] ?></td>
            <td><?php echo $row['med_create_date'] ?></td>
            <td><?php echo $row['med_expire_date'] ?></td>
            <td><?php echo $row['med_factory_id'] ?></td>
            <td><?php echo $row['med_register_date'] ?></td>
            <td><a href="edit.php?id=<?php echo $row['med_id'] ?>">Edit</a></td>
            <td><a href="delete.php?id=<?php echo $row['med_id'] ?>">Delete</a></td>
        </tr><?php
    }
?>
</table>

Daarnaast doe je er misschien verstandig aan om je output te escapen, zowel in queries (middels een real_escape() functie) alsook in je HTML (via htmlspecialchars()).

En wat @Dennis zegt: je hebt weinig aan een doorgegeven medicijnnaam als je verder alles op grond van id doet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/08/2016 14:46:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie snelle reacties.
Ik heb deels jullie verbeteringen aangebracht, helaas krijg ik nog steeds dezelfde foutmelding, nl:
Parse error: syntax error, unexpected '$_GET' (T_VARIABLE) in D:\xampp\htdocs\inventory_test\med_detail.php on line 5


index.php: gewijzigde code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<td><a href='med_detail.php?id={$medicine_id}'>{$medicine_name}</a></td>"
?>


Tussen haakjes gebruik ik juist variabelen, omdat ik het makkelijker vindt met alle die syntaxis.

med_detail.php: Code wat bij lijn 5 hoort is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_GET['id'])){
    $query3 = "SELECT * FROM medicines ";
    $query3 .="WHERE ID="$_GET['id']" ";
    $result3 = mysqli_query($connection,$query3);    
}
else {
    echo "No medicine has been chosen";
}

?>


@Dennis, je hebt gelijk wat het betreft security in de code.
Wanneer de kern van de code werkt, dan ga ik security als stap 2 aanpakken

Toevoeging op 17/08/2016 15:09:41:

Update;
Mijn probleem heb ik opgelost door de output van $_GET['id']; later toe te kennen aan een variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(isset($_GET['id'])){
    
    $id = $_GET['id'];
    $query3 = "SELECT * FROM medicines ";
    $query3 .="WHERE ID=$id";
    //$query3 .="WHERE ID=" $_GET['id']" ";
    $result3 = mysqli_query($connection,$query3);    
?>


Helaas heb ik nu een andere foutmelding en dat is:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in D:\xampp\htdocs\inventory_test\med_detail.php on line 21

Ik ga nog even verder zoeken.
Wanneer ik een update heb, zal ik het hier plaatsen.
tnx!


Toevoeging op 17/08/2016 15:26:36:

Update:

Het tweede probleem heb ik nu ook opgelost:
Door de query te controleren of het gelukt is of niet :-)

vernieuwde code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if(isset($_GET['id'])){
    
    $id = $_GET['id'];
    $query3 = "SELECT * FROM medicines ";
    $query3 .="WHERE med_id=$id";
    $result3 = mysqli_query($connection,$query3);    
}
else {
    echo "No medicine has been chosen";
}

if($result3 === false){
    die (mysqli_error($connection));    
}

?>

Bedankt allemaal voor het meedenken!
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/08/2016 15:46:32
Quote Anchor link
Hi Mohammed,

goed dat het opgelost is :)

Kijk eens goed naar deze 2 regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query3 .="WHERE ID="$_GET['id']" ";
---
$query3 .="WHERE med_id=$id";

Zoek de verschillen, en je zult zien waarom de 2e regel wel werkt ;-)
Tip, let op je quotes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2016 15:47:41
Quote Anchor link
Variabelen overschrijven is nergens voor nodig, en het zorgt zelfs voor verwarring.
Tevens kloppen je quotes niet, en mist er goede beveiliging m.b.v. escaping in je query. ZOnder dit ben je heel vatbaar voor SQL-injection wat veel gebruikt wordt bij hacking.

Ik heb de code even verbeterd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['id'])){
    $query3 = "SELECT * FROM medicines WHERE ID='".mysqli_real_escape_string($connection, $_GET['id'])."'";
    $result3 = mysqli_query($connection,$query3);    
?>


Een tipje: Vermijd nummers in je variabelen. Weet jij straks nog wat $query3 doet? Geen gewoon een duidelijke naam die aangeeft wat je ophaalt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.