syntax error, unexpected '{' in ......

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

03/06/2011 19:03:46
Quote Anchor link
Hallo, ik heb de onderstaande code geüpload, met config.php en een index.html bestandje, maar nu krijg ik de onderstaande foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected '{' in /home/............../upload.php on line 11


Zie hieronder de upload.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
require_once('config.php');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Er is gepost

    # we maken een     array voor de errors

    $error = array();
    
    if(strlen($_POST['name'] < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw naam moet minstens 3 tekens bevatten';
    }


    if(strlen($_POST['msg'] < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw bericht moet minstens 3 tekens bevatten';
    }

    
    # Tel de errors en weergeef ze indien nodig
    $fouten = count($error); // aantal errors tellen
    if($fouten != 0)
    {

        echo  '<strong>Uw .... kon niet .... worden omwille van de volgende reden(en):</strong>';
        echo '<ul>';
        for($i = 0; $i < $fouten; $i++)
        {

            echo '<li>'.$error[$i].'</li>';
        }

        echo '</ul></div>';
    }

    else
    {
        # Je maakt eerst de sql
        $sql_insert_gegevens =    "INSERT INTO uploads (name, msg)
                                 VALUES    ('"
.mysql_real_escape_string($_POST['name'])."',
                                         '"
.mysql_real_escape_string($_POST['msg'])."'
                                        )
                                "
;
                                
        # je kijkt of de query gelukt is        
        if(mysql_query($sql_insert_gegevens) === false)
        {

            echo 'Uw bericht kon niet worden gepost';
        }
    
        else
        {
            header('Location: hier-de-url.com');
        }
    }
}

else
{
    echo 'Nothing was posted';
}

?>



Dit was de code die ik met behulp van Jasper heb gemaakt, ik heb er maar een nieuw topic van gemaakt omdat dit over totaal iets anders gaat :p

Kan iemand de fout ontdekken in de code?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:18:24
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

03/06/2011 19:18:30
Quote Anchor link
Op regel 10 mis je een haakje: )
Idem op regel 16
Gewijzigd op 03/06/2011 19:18:52 door Erik van de Locht
 

03/06/2011 19:19:37
Quote Anchor link
Welk haakje?
 
- Mark -

- Mark -

03/06/2011 19:20:59
Quote Anchor link
strlen mist een )
 
Jasper DS

Jasper DS

03/06/2011 19:21:32
Quote Anchor link
ik geef je hier een mooie code en je verknoeit hem nu al? :o
 

03/06/2011 19:21:39
Quote Anchor link
Ahh oke bedankt!! :D

Toevoeging op 03/06/2011 19:22:12:

Dat was al zo Jasper :p

Toevoeging op 03/06/2011 19:24:30:

Ik heb hem verbeterd maar ik krijg nog steeds dezelfde melding! Ik zal regel 11 ff laten citeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
require_once('config.php');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
// regel 11: {
    # Er is gepost

    # we maken een     array voor de errors

    $error = array();
    
    if(strlen($_POST['name'] < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw naam moet minstens 3 tekens bevatten';
    }


    if(strlen($_POST['msg'] < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw bericht moet minstens 3 tekens bevatten';
    }

?>


Toevoeging op 03/06/2011 19:25:49:

De { naast //regel 11 is het enige haakje in regel 11, die wordt dus gezien als unexpected. Iemand enig idee?

Toevoeging op 03/06/2011 19:26:28:

Blijkbaar had dat haakje ) naast strlen niets opgelost...
 
Wouter J

Wouter J

03/06/2011 19:37:15
Quote Anchor link
Er staan nog steeds geen haakjes...

@Japser, jou 'mooie' code bevat dezelfde fout...
Gewijzigd op 03/06/2011 19:37:53 door Wouter J
 
Jasper DS

Jasper DS

03/06/2011 19:40:43
Quote Anchor link
excuses dan!

Het moet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(strlen($_POST['name']) < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw naam moet minstens 3 tekens bevatten';
    }


    if(strlen($_POST['msg']) < 3 )
    {

        # zet error in array
        $error[] = 'Uw bericht moet minstens 3 tekens bevatten';
    }

?>
 

03/06/2011 19:42:39
Quote Anchor link
@ Wouter J: ik had ze veranderd in de file manager van mijn host, ik had daar het bestand ge-edit en daarin de haakjes gezeg :D

@ Jasper: hmm een haakje na ['msg'], wie weet het doet ie het nu! ff testen :D

Toevoeging op 03/06/2011 20:21:22:

Als ik iets invul, in beide vakjes, krijg ik niet meer de syntax error. Maar nu krijg ik dit(!): Could not connectUw bericht kon niet worden gepost

- De Could not connect komt van config.php (ik heb 4 keer gecontroleerd of de gegevens kloppen, en ze kloppen!
- De Uw bericht kon niet worden gepost komt van de upload.php, de code van net dus.

Nogmaals: ik weet 100% zeker dat ik alles goed heb ingevuld! Zou aub iemand nog eens naar de code willen kijken? Anders is al het werk van Jasper voor niets geweest :S
 
Jasper DS

Jasper DS

03/06/2011 20:26:52
Quote Anchor link
HAAL IN JE VORIGE TOPIC JE GEGEVENS WEG! IEDEREEN KAN DEZE ZIEN!!!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","**","**");
if(!$con)
{

    echo 'Could not connect';
}

else
{
    # selecteer database
    if(niet gelukt)
    {

        # kon db niet selecteren
    }
}

?>
Gewijzigd op 03/06/2011 20:28:32 door Jasper DS
 

03/06/2011 20:27:45
Quote Anchor link
dat waren gewoon voorbeeldgegevens hoor ik weet wat ik doe :p
 
Jasper DS

Jasper DS

03/06/2011 20:29:00
Quote Anchor link
Oke, volgens mij klopt je config niet.. pas dat eens aan.
 

03/06/2011 20:29:09
Quote Anchor link
Maar ik hoef toch geen database te selecten in een config bestand? dat staat toch gewoon in de andere code?

Toevoeging op 03/06/2011 20:29:52:

Ik haal anders wel ff de hele ''if'' en ''else'' riedel weg en kijk of het dan werkt :p

Toevoeging op 03/06/2011 20:32:12:

hmm misschien is dat toch niet zo verstandig, ik kan dan niet weten of hij verbinding heeft gemaakt of niet :p
@ Jasper: Kun jij die ff aanpassen ik heb hem al 2 keer aangepast en hij werkt nog niet! misschien dat jij het beter weet :D

Toevoeging op 03/06/2011 20:35:44:

Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$con
= mysql_connect("mysql.1unlimited.net","u690624272_admin","FqVTvY1996");

if(!$con)
{

    echo 'Could not connect';
}

?>


ik krijg nu geen could not connect melding, dus het legt verbinding. Maar ik heb nog altijd de ''nothing was posted'' melding :S

Toevoeging op 03/06/2011 21:22:46:

Ik zal even alles op een rijtje zetten:
- er zijn nu geen problemen met de config.php

- als ik niets invul bij de balkjes in de index.html, krijg ik de melding die je had gezet in het script zelf, dus:
Uw .... kon niet .... worden omwille van de volgende reden(en):
Uw naam moet minstens 3 tekens bevatten
Uw bericht moet minstens 3 tekens bevatten

- als ik wél iets invul (meer dan 3 tekens dus) krijg ik: Nothing was posted, en NIET Uw bericht kon niet worden gepost.

Alles bij alles:
Hij doet het dus tot de weergave van de foutmelding. De fout zit dus hiertussen:
else
{
# Je maakt eerst de sql
$sql_insert_gegevens = "INSERT INTO uploads (name, msg)
VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['name'])."',
'".mysql_real_escape_string($_POST['msg'])."'
)
";

# je kijkt of de query gelukt is
if(mysql_query($sql_insert_gegevens) === false)
{
echo 'Uw bericht kon niet worden gepost';
}
else
{
header('Location: hier-de-url.com');
}
}
}
else
{
echo 'Nothing was posted';
}
?>
Alleen ik heb geen flauw idee waar precies :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.