syntax mysqli query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:11:38
Quote Anchor link
Wie kan mij aan de oplossing helpen?

In de variabele var1 staat “ABCD”

Onderstaande query moet foto’s laten zien als een van de waarden uit var1 voorkomt in veld groep_id.
Ik ben dus op zoek naar de juiste syntax in regel 3 van de query


$query_rs_foto = "SELECT * FROM foto ";
$query_rs_foto .= "WHERE ocatID='$ocatID' ";

//$query_rs_foto .= "AND groep_id LIKE $var1 ;” ;

$query_rs_foto .= "AND sub_ocatID='$sub_ocatID' ";
$query_rs_foto .= "ORDER BY foto_volgorde DESC ";
$rs_foto= mysqli_query($verbinding,$query_rs_foto) or die(mysqli_error());
$row_rs_foto = mysqli_fetch_assoc($rs_foto);
$totalRows_rs_foto = mysqli_num_rows($rs_foto);
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:37:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:30:04
Quote Anchor link
Ik mis de quotes om je $var1 en die punt-komma hoort er niet.

En goede gratis tip: echo ter debugging en testen eens $query_rs_foto voor je de query uitvoert. Dan zie je jouw volledige query.

Oh ja, je voert die regel nu niet uit, maar dat wist je vast al ;-)
Gewijzigd op 21/04/2019 22:31:08 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:38:19
Quote Anchor link
Klopt. De quotes en de puntcomma foutje van mij. Maar wat is het geval Als ik in var1 alleen A zet krijg ik de foto's met A. Zet ik er C in krijg ik de foto's met C.
Dat werkt dus wel maar zodra in var1 AC staat krijg ik geen resultaat meer. Ik zou dus graag zien dat bij AC kuist allebei de foto's worden getoond.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:43:51
Quote Anchor link
Het zijn dus twee typen foto's die gegroepeerd zijn in reeks A OF reeks C?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 22:45:00
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/04/2019 22:45:30
Quote Anchor link
Een id-kolom in combinatie met een LIKE is sowieso een beetje vreemd. Het klinkt alsof je een koppeltabel mist en al deze informatie in die kolom gefrommeld hebt?

Een LIKE zonder wildcards (een underscore (_) voor een enkel karakter, een procentteken (%) voor nul of meerdere karakters) levert je ook niet zoveel op, want dan zouden het exacte matches moeten zijn. Meestal doe je zoiets als ... LIKE '%<frase>%' ... waarbij <frase> het ding is waarmee je vergelijkt.

Maar in dit geval (groepen (categorieën?) waartoe een foto zou moeten behoren) snijdt dat niet zoveel hout.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:03:08
Quote Anchor link
id is inderdaad wat verwarrend maar het is geen relatieveld. Kan <frase> wel een variabele zijn? Want %$var1% of '%'.$var1.'%' geeft ook foutmeldingen. Ik maak waarschijnlijk dus ergens een denkfout.
Simpel gedacht wilde ik bereiken als in de databaseveld groep_id een waarde voorkomt die ook in var1 staat dan True anders False.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 23:08:56
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:28:48
Quote Anchor link
Perfecte oplossing Rob. Het werkt, bedankt allen voor de support!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 14:58:22
Quote Anchor link
Meh.

Simpelweg omdat iets werkt, maakt het nog niet juist.

Een oplossing met LIKE, hoe elegant de bovenstaande ook is, lijkt mij niet de juiste aanpak voor het bovenstaande vraagstuk.

Dit schreeuwt om een fotogroep-koppeltabel.

Wat je nu aan het doen bent is op een ingewikkelde (of "makkelijke", net hoe je het bekijkt he :)) manier coderen tot welke groep(en) een foto behoort, en vervolgens moet je je in allerlei bochten wringen om deze data weer uit de database te peuteren.

Dit soort coderingen zijn wellicht soms geoorloofd, maar niet in dit geval lijkt mij.

Merk ook op dat deze aanpak je query sterk kleurt (om het nog niet eens over de extra complexiteit of efficiëntie te hebben!), deze structuur bepaalt in sterke mate hoe de query er uit ziet. Dit is een signaal dat de databasestructuur niet zodanig is dat het makkelijk is om data weer uit de database te halen. Dit laatste zou altijd een streven moeten zijn: databases zijn bedoeld om data gestructureerd (en niet zozeer gecodeerd :p) op te slaan.

Eerlijk gezegd zou ik die extra mijl nemen en een extra tabelletje aanmaken. Wat je hierboven aan het doen bent is toch een beetje voortborduren op een verkeerde oplossing.

Ook wil je foto's straks anders gaan gebruiken waarbij het belangrijker wordt tot welke groepen deze behoren. Kun je met de huidige aanpak garanderen dat je dan niet hopeloos in de problemen komt?

Met deze oplossing schuif je dus ook potentieel werk voor je uit. Dit is na verloop van tijd mogelijk steeds lastiger aan te passen dus het nemen van deze "shortcut" leek nu wel slim maar die bijt jou later hoogstwaarschijnlijk in je broek.

Ook zou je een beetje vanuit een ander kunnen redeneren (karma?). Als iemand anders deze code van jou onder handen zou moet nemen, of als jij dit soort code van iemand anders op je bord krijgt, wat zou die persoon of jij daar van vinden? De eerste vraag is dan waarschijnlijk ook "waarom heeft deze gozer niet gewoon een koppeltabel gemaakt?".
Gewijzigd op 22/04/2019 15:10:29 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 15:50:47
Quote Anchor link
Andersom, als groep_id altijd maar een enkele letter bevat (een foto dus nooit aan meerdere groepen gekoppeld kan zijn), dan kun je gewoon IN (...) gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query_rs_foto .= "AND groep_id in ('" . implode("','",str_split($var1)) . "')";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 16:17:33
Quote Anchor link
True, maar dan de naamgeving. Ik zou een letter ook niet typeren als een id. En om terug te komen op efficiency, je wilt ids doorgaans indexeren.
Gewijzigd op 22/04/2019 16:23:15 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 16:48:22
Quote Anchor link
Op zich kan een letter een prima ID zijn, en je kunt ze ook prima indexeren. Ivm afhankelijkheden verderop in de keten heb ik nog wel eens van doen met een base-36 ID (0..9 + A..Z, met voorloopnullen), werkt prima. Daarnaast ken ik ID's die toch niet "zomaar" ontstaan (dus geen artikelnummer ofzo - wat gewoon een volgnummer is dat de klant zelf "aan maakt", maar ID's die vaak een 1:1 relatie met een stukje code hebben - en dus ook eerst in code gedefinieerd moeten worden) gewoon een karakter of een (korte) string toe (echt als primary key). Voordeel is dat je in gekoppelde tabellen dan ook direct die letter of string terug ziet, en je bij het "data graven" (nav een probleem ofzo) niet steeds uit hoeft te vogelen wat ID = 35 ook alweer was (maar dat is dan gewoon "x" = status ID voor categorie "extra" - of zoiets).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 17:46:15
Quote Anchor link
Hier heb je het over meerdere ontwerpprincipes waartussen je kunt kiezen of die elkaar kunnen aanvullen. Auto increment id's zouden bij voorkeur alleen "intern" gebruikt moeten worden inderdaad. Er is ook niets mis met tekstuele representaties voor bepaalde toestanden (states). Je zou zelfs kunnen overwegen om hiervoor (naast een equivalent in de database) in PHP constanten te gebruiken. Allemaal prima. Maar groep_id "A" zegt mij niet zoveel. Ook zou ik niet weten hoe je deze opzet makkelijk beheert in een interface. Dan zul je elke keer alles moeten splitsen en samenvoegen...
Gewijzigd op 22/04/2019 21:34:33 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.