syntax mysqli query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:11:38
Quote Anchor link
Wie kan mij aan de oplossing helpen?

In de variabele var1 staat “ABCD”

Onderstaande query moet foto’s laten zien als een van de waarden uit var1 voorkomt in veld groep_id.
Ik ben dus op zoek naar de juiste syntax in regel 3 van de query


$query_rs_foto = "SELECT * FROM foto ";
$query_rs_foto .= "WHERE ocatID='$ocatID' ";

//$query_rs_foto .= "AND groep_id LIKE $var1 ;” ;

$query_rs_foto .= "AND sub_ocatID='$sub_ocatID' ";
$query_rs_foto .= "ORDER BY foto_volgorde DESC ";
$rs_foto= mysqli_query($verbinding,$query_rs_foto) or die(mysqli_error());
$row_rs_foto = mysqli_fetch_assoc($rs_foto);
$totalRows_rs_foto = mysqli_num_rows($rs_foto);
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:51:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:30:04
Quote Anchor link
Ik mis de quotes om je $var1 en die punt-komma hoort er niet.

En goede gratis tip: echo ter debugging en testen eens $query_rs_foto voor je de query uitvoert. Dan zie je jouw volledige query.

Oh ja, je voert die regel nu niet uit, maar dat wist je vast al ;-)
Gewijzigd op 21/04/2019 22:31:08 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:38:19
Quote Anchor link
Klopt. De quotes en de puntcomma foutje van mij. Maar wat is het geval Als ik in var1 alleen A zet krijg ik de foto's met A. Zet ik er C in krijg ik de foto's met C.
Dat werkt dus wel maar zodra in var1 AC staat krijg ik geen resultaat meer. Ik zou dus graag zien dat bij AC kuist allebei de foto's worden getoond.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:43:51
Quote Anchor link
Het zijn dus twee typen foto's die gegroepeerd zijn in reeks A OF reeks C?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 22:45:00
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/04/2019 22:45:30
Quote Anchor link
Een id-kolom in combinatie met een LIKE is sowieso een beetje vreemd. Het klinkt alsof je een koppeltabel mist en al deze informatie in die kolom gefrommeld hebt?

Een LIKE zonder wildcards (een underscore (_) voor een enkel karakter, een procentteken (%) voor nul of meerdere karakters) levert je ook niet zoveel op, want dan zouden het exacte matches moeten zijn. Meestal doe je zoiets als ... LIKE '%<frase>%' ... waarbij <frase> het ding is waarmee je vergelijkt.

Maar in dit geval (groepen (categorieën?) waartoe een foto zou moeten behoren) snijdt dat niet zoveel hout.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:03:08
Quote Anchor link
id is inderdaad wat verwarrend maar het is geen relatieveld. Kan <frase> wel een variabele zijn? Want %$var1% of '%'.$var1.'%' geeft ook foutmeldingen. Ik maak waarschijnlijk dus ergens een denkfout.
Simpel gedacht wilde ik bereiken als in de databaseveld groep_id een waarde voorkomt die ook in var1 staat dan True anders False.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 23:08:56
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:28:48
Quote Anchor link
Perfecte oplossing Rob. Het werkt, bedankt allen voor de support!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 14:58:22
Quote Anchor link
Meh.

Simpelweg omdat iets werkt, maakt het nog niet juist.

Een oplossing met LIKE, hoe elegant de bovenstaande ook is, lijkt mij niet de juiste aanpak voor het bovenstaande vraagstuk.

Dit schreeuwt om een fotogroep-koppeltabel.

Wat je nu aan het doen bent is op een ingewikkelde (of "makkelijke", net hoe je het bekijkt he :)) manier coderen tot welke groep(en) een foto behoort, en vervolgens moet je je in allerlei bochten wringen om deze data weer uit de database te peuteren.

Dit soort coderingen zijn wellicht soms geoorloofd, maar niet in dit geval lijkt mij.

Merk ook op dat deze aanpak je query sterk kleurt (om het nog niet eens over de extra complexiteit of efficiëntie te hebben!), deze structuur bepaalt in sterke mate hoe de query er uit ziet. Dit is een signaal dat de databasestructuur niet zodanig is dat het makkelijk is om data weer uit de database te halen. Dit laatste zou altijd een streven moeten zijn: databases zijn bedoeld om data gestructureerd (en niet zozeer gecodeerd :p) op te slaan.

Eerlijk gezegd zou ik die extra mijl nemen en een extra tabelletje aanmaken. Wat je hierboven aan het doen bent is toch een beetje voortborduren op een verkeerde oplossing.

Ook wil je foto's straks anders gaan gebruiken waarbij het belangrijker wordt tot welke groepen deze behoren. Kun je met de huidige aanpak garanderen dat je dan niet hopeloos in de problemen komt?

Met deze oplossing schuif je dus ook potentieel werk voor je uit. Dit is na verloop van tijd mogelijk steeds lastiger aan te passen dus het nemen van deze "shortcut" leek nu wel slim maar die bijt jou later hoogstwaarschijnlijk in je broek.

Ook zou je een beetje vanuit een ander kunnen redeneren (karma?). Als iemand anders deze code van jou onder handen zou moet nemen, of als jij dit soort code van iemand anders op je bord krijgt, wat zou die persoon of jij daar van vinden? De eerste vraag is dan waarschijnlijk ook "waarom heeft deze gozer niet gewoon een koppeltabel gemaakt?".
Gewijzigd op 22/04/2019 15:10:29 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 15:50:47
Quote Anchor link
Andersom, als groep_id altijd maar een enkele letter bevat (een foto dus nooit aan meerdere groepen gekoppeld kan zijn), dan kun je gewoon IN (...) gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query_rs_foto .= "AND groep_id in ('" . implode("','",str_split($var1)) . "')";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 16:17:33
Quote Anchor link
True, maar dan de naamgeving. Ik zou een letter ook niet typeren als een id. En om terug te komen op efficiency, je wilt ids doorgaans indexeren.
Gewijzigd op 22/04/2019 16:23:15 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 16:48:22
Quote Anchor link
Op zich kan een letter een prima ID zijn, en je kunt ze ook prima indexeren. Ivm afhankelijkheden verderop in de keten heb ik nog wel eens van doen met een base-36 ID (0..9 + A..Z, met voorloopnullen), werkt prima. Daarnaast ken ik ID's die toch niet "zomaar" ontstaan (dus geen artikelnummer ofzo - wat gewoon een volgnummer is dat de klant zelf "aan maakt", maar ID's die vaak een 1:1 relatie met een stukje code hebben - en dus ook eerst in code gedefinieerd moeten worden) gewoon een karakter of een (korte) string toe (echt als primary key). Voordeel is dat je in gekoppelde tabellen dan ook direct die letter of string terug ziet, en je bij het "data graven" (nav een probleem ofzo) niet steeds uit hoeft te vogelen wat ID = 35 ook alweer was (maar dat is dan gewoon "x" = status ID voor categorie "extra" - of zoiets).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 17:46:15
Quote Anchor link
Hier heb je het over meerdere ontwerpprincipes waartussen je kunt kiezen of die elkaar kunnen aanvullen. Auto increment id's zouden bij voorkeur alleen "intern" gebruikt moeten worden inderdaad. Er is ook niets mis met tekstuele representaties voor bepaalde toestanden (states). Je zou zelfs kunnen overwegen om hiervoor (naast een equivalent in de database) in PHP constanten te gebruiken. Allemaal prima. Maar groep_id "A" zegt mij niet zoveel. Ook zou ik niet weten hoe je deze opzet makkelijk beheert in een interface. Dan zul je elke keer alles moeten splitsen en samenvoegen...
Gewijzigd op 22/04/2019 21:34:33 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.