Taal selectie op basis van IP/ land

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allan de Bruin

Allan de Bruin

25/05/2011 11:57:40
Quote Anchor link
Deze post plaatst ik n.a.v.
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/controle-van-ipadres-versus-taal/63973/2/

Wat ik mij afvraag, aangezien deze post uit 2009 afstamd, of er hierin nieuwe ontwikkelingen in zijn of dat er een betere manier is? Zo ja, op welke term kan ik dan het beste zoeken?

Is HTTP_NEGOTIATE_LANGUAGE nu een nieuwe versie van HTTP_ACCEPT_LANGUAGE ?

zie
http://nl.php.net/manual/en/function.http-negotiate-language.php http://nl.php.net/manual/en/function.http-negotiate-language.php
http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

Ook heb ik begrepen dat .htaccess gebruikt kan worden voor een selectie?
Wat is jullie visie op deze manier van een selectie maken op basis van ip of land?

ben benieuwd naar jullie reacties
Gewijzigd op 25/05/2011 11:57:59 door Allan de Bruin
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:32:42
 
Koen Schouten

Koen Schouten

26/05/2011 15:28:14
Quote Anchor link
Waarom niet via de $_SERVER['REMOTE_ADDR']?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

26/05/2011 17:07:55
Quote Anchor link
Omdat je met alleen een IP niks kan. Je moet dan of uit de database iets gaan halen (IP ranges etc) of je moet via een webservice het land ophalen. Beide kosten tijd en performance.

HTTP_ACCEPT_LANGUAGE is op zich een goede keuze. Mocht je daar niks wijzer uit worden, dan kun je altijd nog bovenstaande opties gebruiken. Doe dit dan via AJAX..

P.s. Goede tip als je deze praktijk gaat doen, is iets in de trant van "We denken dat u uit Nederland komt, wilt u deze website in het Nederlands zien?".
Met andere woorden, niet gelijk iets cruciaals als taal gaan veranderen.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

01/06/2011 00:27:06
Quote Anchor link
@Gerben, bedankt voor die tip wb het "denken" :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.