Tabel automatisch invullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 12:41:38
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben zogezegt echt een noob met PHP.

Maar ik wil het volgende opzetten.
Dat als iemand op [button] drukt dat er in een tabel (kan ook kladblok bestand zijn) een waarde 10 hoger dan de vorige komt.

Heeft iemand tips hoe dat makkelijk gedaan kan worden?
Gewijzigd op 06/11/2019 17:56:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:38:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 12:59:03
Quote Anchor link
Hoe wordt het nu opgeslagen? Of is er nog geen data? En waar dient het precies voor?
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 13:37:40
Quote Anchor link
op dit moment is er nog geen data.
Het gaat om dat gebruikers een gesprek moeten gaan voeren en zich moeten aanmelden.
Als de gebruiker zich aanmeld kan hij automatisch 10 minuten later ingedeeld worden in een tabel, dit zodat dit makelijk uit te lezen is van hoelaat tot hoelaat de gesprekken gaan duren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 13:46:51
Quote Anchor link
Dat lijkt meer op een planningssysteem, dan enkel een simpel tellertje.
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 14:00:36
Quote Anchor link
het zal in mijn ogen makkelijk kunnen door de naam van de gebruiker mee te nemen en dan vorige waarde +10 te doen. uiteraard vanaf 0 beginnen.

Het hoeft niet netjes met tijden te zijn, want het zal eenmalig gebruikt worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 14:08:16
Quote Anchor link
Ik zou dan toch wel aan een database denken. Stel dat de verbinding even wegvalt, dan ben je alles kwijt.
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 14:28:28
Quote Anchor link
Als er een koppeling naar een database nodig is is het al te moeilijk voor mij.
Zou de andere optie wel kunnen die ik aanbood?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/11/2019 16:41:57
Quote Anchor link
Maak voor elke gebruiker een bestand aan waar je die teller in bewaart.
Lees bestand, verander waarde, bewaar bestand.

https://www.w3schools.com/php/php_file_open.asp
 
Michael -

Michael -

06/11/2019 17:34:53
Quote Anchor link
@Arien; Dit hoort toch niet in de koffiehoek?

@Stan; Wie doet het plannen? Als je altijd de laatste tijd + 10 minuten doet, maar dit al een half uur geleden is, valt dit dus in het verleden. Ik zou niet te moeilijk denken, zeker niet omdat het maar eenmalig is. Hierbij een beginnetje


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$filename
= 'plannen.json'; // Bestandsnaam
$arr = (file_exists($filename) ? json_decode(file_get_contents($filename),true) : array()); // Bestand ophalen mits deze bestaat

if(count($arr) > 0) {
    array_multisort(array_column($arr, 'date'), SORT_DESC, $arr); // Array sorteren op datum. Eerste key is de nieuwste datum/tijd
}

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if(isset($_POST['username']) && trim($_POST['username']) != "") { // Controleren of het veld niet leeg is
        if(isset($arr[0]['date']) && (new \DateTime($arr[0]['date']) > (new \DateTime())->modify('-10 minutes'))) { // Controleren of er een laatste tijd is en of deze niet in het verleden ligt.
            $dt = (new \DateTime($arr[0]['date'])); // Laatst opgeslagen tijd
        } else {    
            $dt = (new \DateTime()); // Tijd van nu
        }
        $newtime = $dt->modify('+10 minutes')->format("Y-m-d H:i:s"); // Tel er 10 minuten bij op.
        array_unshift($arr, array('username'=>htmlentities($_POST['username']), 'date'=>$newtime));
        file_put_contents($filename, json_encode($arr)); // Opslaan
        header('Location: ' . $_SERVER['SCRIPT_NAME']); // Voorkom opnieuw posten door het vernieuwen van je browser
        exit();
    }
}

?>

<form method="POST">
    <input type="text" name="username" placeholder="Typ je gebruikersnaam">
    <button>Plannen</button>
</form>
<?php
if(count($arr) > 0) {
    array_multisort(array_column($arr, 'date'), SORT_ASC, $arr); // De eerste volgende bovenaan.
    foreach($arr as $key=>$val) {
        echo $val['username'] . ' staat ingepland voor ' . (new \DateTime($val['date']))->format('d M H:i') . '<br>';
    }
}

?>

Edit:
Controle toegevoegd. Er zit ALTIJD minimaal 10 minuten tussen het plannen en de afspraak
Gewijzigd op 06/11/2019 20:28:17 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 17:56:22
Quote Anchor link
Michael - op 06/11/2019 17:34:53:
@Arien; Dit hoort toch niet in de koffiehoek?


Klopt inderdaad!
Dus daarom even een tikje naar het juiste forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.