Tabel automatisch invullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 12:41:38
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben zogezegt echt een noob met PHP.

Maar ik wil het volgende opzetten.
Dat als iemand op [button] drukt dat er in een tabel (kan ook kladblok bestand zijn) een waarde 10 hoger dan de vorige komt.

Heeft iemand tips hoe dat makkelijk gedaan kan worden?
Gewijzigd op 06/11/2019 17:56:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:48:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 12:59:03
Quote Anchor link
Hoe wordt het nu opgeslagen? Of is er nog geen data? En waar dient het precies voor?
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 13:37:40
Quote Anchor link
op dit moment is er nog geen data.
Het gaat om dat gebruikers een gesprek moeten gaan voeren en zich moeten aanmelden.
Als de gebruiker zich aanmeld kan hij automatisch 10 minuten later ingedeeld worden in een tabel, dit zodat dit makelijk uit te lezen is van hoelaat tot hoelaat de gesprekken gaan duren.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 13:46:51
Quote Anchor link
Dat lijkt meer op een planningssysteem, dan enkel een simpel tellertje.
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 14:00:36
Quote Anchor link
het zal in mijn ogen makkelijk kunnen door de naam van de gebruiker mee te nemen en dan vorige waarde +10 te doen. uiteraard vanaf 0 beginnen.

Het hoeft niet netjes met tijden te zijn, want het zal eenmalig gebruikt worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 14:08:16
Quote Anchor link
Ik zou dan toch wel aan een database denken. Stel dat de verbinding even wegvalt, dan ben je alles kwijt.
 
Stan Smolenaars

Stan Smolenaars

06/11/2019 14:28:28
Quote Anchor link
Als er een koppeling naar een database nodig is is het al te moeilijk voor mij.
Zou de andere optie wel kunnen die ik aanbood?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/11/2019 16:41:57
Quote Anchor link
Maak voor elke gebruiker een bestand aan waar je die teller in bewaart.
Lees bestand, verander waarde, bewaar bestand.

https://www.w3schools.com/php/php_file_open.asp
 
Michael -

Michael -

06/11/2019 17:34:53
Quote Anchor link
@Arien; Dit hoort toch niet in de koffiehoek?

@Stan; Wie doet het plannen? Als je altijd de laatste tijd + 10 minuten doet, maar dit al een half uur geleden is, valt dit dus in het verleden. Ik zou niet te moeilijk denken, zeker niet omdat het maar eenmalig is. Hierbij een beginnetje


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$filename
= 'plannen.json'; // Bestandsnaam
$arr = (file_exists($filename) ? json_decode(file_get_contents($filename),true) : array()); // Bestand ophalen mits deze bestaat

if(count($arr) > 0) {
    array_multisort(array_column($arr, 'date'), SORT_DESC, $arr); // Array sorteren op datum. Eerste key is de nieuwste datum/tijd
}

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if(isset($_POST['username']) && trim($_POST['username']) != "") { // Controleren of het veld niet leeg is
        if(isset($arr[0]['date']) && (new \DateTime($arr[0]['date']) > (new \DateTime())->modify('-10 minutes'))) { // Controleren of er een laatste tijd is en of deze niet in het verleden ligt.
            $dt = (new \DateTime($arr[0]['date'])); // Laatst opgeslagen tijd
        } else {    
            $dt = (new \DateTime()); // Tijd van nu
        }
        $newtime = $dt->modify('+10 minutes')->format("Y-m-d H:i:s"); // Tel er 10 minuten bij op.
        array_unshift($arr, array('username'=>htmlentities($_POST['username']), 'date'=>$newtime));
        file_put_contents($filename, json_encode($arr)); // Opslaan
        header('Location: ' . $_SERVER['SCRIPT_NAME']); // Voorkom opnieuw posten door het vernieuwen van je browser
        exit();
    }
}

?>

<form method="POST">
    <input type="text" name="username" placeholder="Typ je gebruikersnaam">
    <button>Plannen</button>
</form>
<?php
if(count($arr) > 0) {
    array_multisort(array_column($arr, 'date'), SORT_ASC, $arr); // De eerste volgende bovenaan.
    foreach($arr as $key=>$val) {
        echo $val['username'] . ' staat ingepland voor ' . (new \DateTime($val['date']))->format('d M H:i') . '<br>';
    }
}

?>

Edit:
Controle toegevoegd. Er zit ALTIJD minimaal 10 minuten tussen het plannen en de afspraak
Gewijzigd op 06/11/2019 20:28:17 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/11/2019 17:56:22
Quote Anchor link
Michael - op 06/11/2019 17:34:53:
@Arien; Dit hoort toch niet in de koffiehoek?


Klopt inderdaad!
Dus daarom even een tikje naar het juiste forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.