tabel met meerdere rijen SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Douwe Westra

Douwe Westra

13/06/2016 21:20:23
Quote Anchor link
Ik roep gegevens op via een zoekfunctie van SQL, werkt allemaal prima.
De data kan ik dan laten zien.

Nu wil ik het in een tabel netjes krijgen dat lukt ook, maar alleen maar 1 regel.
Het kunnen er 3 of vele malen meer zijn.

Ik wil dus afhakelijk van de zoekresultaten alle rijen tonen in een tabel.

Onderstaande code heb ik tot nu toe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<section>
  <?php
include ("db_config.php");
$output = '';

if(isset($_POST['search'])) {
    $searchq = $_POST['search'];
    $searchq = preg_replace ("#[^0-9a-z]#i","",$searchq);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM hoofdartikel WHERE merk LIKE '%$searchq%' OR type LIKE '%$searchq%'") or die ("Kan niet zoeken!");
    $count = mysql_num_rows ($query);
    if($count == 0){
        $output = 'Helaas geen resultaten';
    }
else{
        while($row = mysql_fetch_array($query)) {
            $merk = $row['merk'];
            $type = $row['type'];
            $omschrijving = $row['omschrijving'];
            $artnr = $row['artnr'];
            $alternatief = $row['alternatief'];
            $id = $row['id'];
            
            $output .= '<div>'.$merk.' '.$type.' '.$omschrijving.' '.$artnr.' '.$alternatief.'</div>';
        }
    }
}
    
?>

</section>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>zoeken</title>

<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<div>
    <form action="zoeken.php" method="post">
    <input type="text" name="search" placeholder="Zoek naar artikelen.."/>
    <input type="submit" value=">>" />
    </form>

<table border='1'>
    <tr>
        <th>Artikelnummer</th>
        <th>Merk</th>
        <th>Type</th>
        <th>Omschrijving</th>
        <th>Alternatief</th>
    </tr>
<?php
//print("$output");
print "<tr><td> $artnr </td><td> $merk </td><td> $type </td><td> $omschrijving </td><td> $alternatief </td></tr>\n";


?>


</body>
</html>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 06/07/2016 22:13:19 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:39:21
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/06/2016 21:34:28
Quote Anchor link
Zie regel 22. Deze moet je gaan aanpassen naar een table format ipv het div format die het nu heeft. Dan kun je daarna net als wat je eerder deed gewoon $output gaan weergeven.
 
Douwe Westra

Douwe Westra

13/06/2016 21:50:22
Quote Anchor link
tnx

gelukt !!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.