tabel om en om kleuren uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

BlcKJcK

BlcKJcK

09/09/2006 00:08:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik haal wat gegevens uit een database en nu wil ik de rijen om en om kleuren

<table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($rij =mysql_fetch_array($res)){
  <
tr color="$kleur">$rij['iets']</tr>
}

?>

</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:11:24
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2006 00:16:00
Quote Anchor link
Zie scripts en/of de tutorials hier op de site. Het staat erbij.
 
K i p

K i p

09/09/2006 10:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php error_reporting(E_ALL); include("connect.php"); ?>
<style type="text/css">
.red {
  background-color: #FF0000;
}
.green {
  background-color: green;
}
</style>
<table>
<?php
$i
= 1;
$sql = "SELECT * FROM users";
$res = mysql_query($sql);
while ($rij =mysql_fetch_array($res)){
  if ($i%2==0) {
    $kleur = 'red';
  }
else {
    $kleur = 'green';
  }

  $i++;
  echo '<tr class="'.$kleur.'"><td>'.$rij['user'].'</td></tr>'.PHP_EOL;
}

?>

</table>


Zoiets?

Edit:
Is half van de code hieronder nu, maar het werkt nu :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Simon Blok

Simon Blok

09/09/2006 10:55:00
Quote Anchor link
De scripts worden steeds mooier ;-)
 
K i p

K i p

09/09/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Deze werkt niet... Net getest :-p... :$

Edit:
Oke, nu wel :-p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

09/09/2006 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
             if ($i%2==0) {
echo '<tr bgcolor='red'><td>blabla</td></tr>';
            }
else {
             echo '<tr bgcolor='green'><td>blabla</td></tr>';
            }

            $i++;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DirkJan Heinen
 
Harmen

Harmen

09/09/2006 11:05:00
Quote Anchor link
bij de scripts staat dit en korter kan het echt niet meer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?

$a
= 0;
     echo "<table>";
while([...fetch...]) {

     $rij_kleur = ($a++ % 2) ? "#66CCFF" : "#FFFFFF";

     echo "<tr bgcolor='$rij_kleur'>";
     echo "<td>Hello World!</td>";
     echo "</tr>";


}

     echo "</table>";
$a++;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
K i p

K i p

09/09/2006 11:15:00
Quote Anchor link
Ja, dat is gewoon een verkorte if, dat vind ik niet meetellen voor de kort heid :-p
 
Bo az

Bo az

09/09/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Telt dit wel dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$x
= 1;
while([fetch]){
    $x ^= 1;
    echo '<span class="regel'.$x.'">'.$regel.'</span><br />';
}


?>


en dan in de css een class regel0 en een regel1
 
Harmen

Harmen

09/09/2006 12:08:00
Quote Anchor link
dat is dan toch meer script.. want css komt er ook nog bij HA!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Bo az

Bo az

09/09/2006 13:46:00
Quote Anchor link
Harmen:
dat is dan toch meer script.. want css komt er ook nog bij HA!


CSS moet er eigenlijk in allegevallen bij, opmaak doe je namelijk beter in je CSS en niet in je HTML...
 
Harmen

Harmen

09/09/2006 13:54:00
Quote Anchor link
jaja, dat zeg je alleen maar omdat dat van jou dan korter is hé? :P
 
Jan H

Jan H

15/09/2006 11:39:00
Quote Anchor link
Ik zou ook graag deze code gebruiken, maar ik weet niet hoe ik ze moet implementeren. Zou iemand dit AUB voor mij kunnen doen?

het betreft deze pagina: http://www.aczele.be/clubrecords.php

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
        <table style="font-size: 70%;">
        <?php
            $sql
= "SELECT * FROM tblRecords WHERE Jaar='2006' AND OI='Outdoor' ORDER BY Discipline ASC;";

            if ($result = mysql_query($sql, $link)) {
                while($record = mysql_fetch_object($result)) {
                    if($_SESSION['level'] == 1) {
                        $edit = "onclick=\"self.location.href='a_edit_clubrecord.php?id=" . $record->RecordID . "'\"";
                    }
else {
                        $edit = "";
                    }

        ?>

    <tr <?php echo $edit; ?>>
        <td style="width: 100px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Discipline)); ?></td>
        <td style="width: 350px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Naam)); ?></td>
        <td style="width: 50px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Prestatie)); ?></td>
        <td style="width: 50px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Jaar)); ?></td>
    </tr>
        <?php
                }
            }
else {
                echo mysql_error($link);
            }

        ?>

        </table>


Eens ik 1 voorbeeld heb, kan ik het zelf wel toepassen op de andere tabellen.


Alvast heeeeeeeeel vriendelijk bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/09/2006 12:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<table style="font-size: 70%;">
        <?php
            $sql
= "SELECT * FROM tblRecords WHERE Jaar='2006' AND OI='Outdoor' ORDER BY Discipline ASC;";

            if ($result = mysql_query($sql, $link)) {
                $flip = 0;
                while($record = mysql_fetch_object($result)) {
                    $flip ^= 1;
                    if($_SESSION['level'] == 1) {
                        $edit = "onclick=\"self.location.href='a_edit_clubrecord.php?id=" . $record->RecordID . "'\"";
                    }
else {
                        $edit = "";
                    }

                    if ($flip) {
                        $edit .= ' style="background: #fff"';
                    }

                    else {
                        $edit .= ' style="background: #eee"';
                    }

        ?>

    <tr <?php echo $edit; ?>>
        <td style="width: 100px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Discipline)); ?></td>
        <td style="width: 350px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Naam)); ?></td>
        <td style="width: 50px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Prestatie)); ?></td>
        <td style="width: 50px;"><?php echo htmlentities(stripslashes($record->Jaar)); ?></td>
    </tr>
        <?php
                }
            }
else {
                echo mysql_error($link);
            }

        ?>

</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jan H

Jan H

15/09/2006 13:09:00
Quote Anchor link
Vriendelijk bedankt!!! Dit is nu 1 van de vele redenen waarom dit forum zo leuk is om mee te werken: er staan steeds mensen voor je klaar die niet aarzelen om anderen te helpen. Bedankt daarvoor...
 
Jan H

Jan H

15/09/2006 13:18:00
Quote Anchor link
Nog even een ander vraagje: Ik heb dit nu toegepast (zie http://www.aczele.be/clubrecords.php?p=outdoor)

Bij http://www.aczele.be/clubrecords.php?p=indoor heb ik dit nog niet in de code gezet.
Daar staat voorlopig nog dit als opmaak van de rij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <tr onmouseover="this.style.backgroundColor='#afe890'" onmouseout="this.style.backgroundColor='#fff'" <?php echo $edit; ?>>


Hoe kan ik dit behouden nadat ik de rijen om en om een andere kleur heb gegeven? Want voorlopig als ik deze opmaak laat staan, zijn de om en om kleuren verdwenen na een mouse-over. Snap je?

Alvast bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2006 13:29:00
Quote Anchor link
De onmouse.... aanpassen aan de juiste kleuren en dus ook twee verschillende maken. Eén voor de ene achtergrond en één voor de andere achtergrond.
 
Jan H

Jan H

15/09/2006 13:54:00
Quote Anchor link
SanThe:
De onmouse.... aanpassen aan de juiste kleuren en dus ook twee verschillende maken. Eén voor de ene achtergrond en één voor de andere achtergrond.


Hoe doe ik dat dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2006 14:03:00
Quote Anchor link
In diezelfde if($flip). Daar set je de background en kun je dus ook de onmouse de juiste kleur geven.
 
Jan H

Jan H

15/09/2006 14:18:00
Quote Anchor link
http://www.aczele.be/clubrecords.php?p=outdoor

kijk naar het resultaat, zo hoort het niet te zijn he :)
Ik heb al geprobeerd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onmouseout="this.style.backgroundColor='transparent'
, maar dat lukt ook niet
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2006 14:25:00
Quote Anchor link
onmouseout="this.style.backgroundColor='#eee'" style="background: #eee">
onmouseout="this.style.backgroundColor='#eee'" style="background: #fff">

Uit de bron gehaald.

Die tweede moet dus dit worden:
onmouseout="this.style.backgroundColor='#fff'" style="background: #fff">
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.