tabel uit database met in maximaal 3 rijen...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raul Wallaart

Raul Wallaart

18/08/2010 23:14:51
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil graag een tabel uit een database laten zijn. Ik heb enige ervaring dus dit lukt me wel. Mijn vraag is hoe ik de resultaten zo kan laten zien dat na elke derde rij het volgende resultaat in een volgende kolom terecht komt. En verder mocht het aantal resultaten niet een veelvoud van 3 zijn de cellen van een kolom tot 3 worden aangevuld. Iemand een richting waarin ik kan zoeken?

Alvast dank
Groet Raúl
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:18:09
 
Marco V

Marco V

19/08/2010 10:17:09
Quote Anchor link
Hoi Raul,

Ik doe een dergelijk ding met stylen van elke regel, om en om, zodat de eerste regel een achtergrond kleurtje krijgt en de tweede wit, enz.

Mss kan je hier iets mee;

<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<table class="menutable" id="zoekresultaat" width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
// indien de zoekopdracht niet is geslaagd
if (($Resultaat = mysql_query($Opdracht)) === false) {
       echo mysql_error();
       echo " | er gaat iets mis met de query";
       $Message = "Kon niet worden gevonden in de database";

}
else {

    // bepaal de het bericht met het aantal gevonden records
    $aantal_records = mysql_num_rows($Resultaat_all);  
    if(!$aantal_records > 0){  
        $gevonden = "Er zijn geen contactpersonen gevonden";  
    }
else {  
        $gevonden = "Er zijn $aantal_records contactpersonen gevonden";

        // de tabel koppen
        echo '    <tr>
                <th>ID</th>
                <th>NR</th>
                <th>Naam</th>
                <th>Tel</th>
                <th>Mobiel</th>
                <th>Prive</th>
                <th>Email</th>
                <th>Webuser</th>
                </tr>'
;

        // is de zoekopdracht geslaagd bepalen we de stijl voor elke rij en drukken we deze af
        $tr[nr] = "0";  
        while ($Rij = mysql_fetch_array ($Resultaat) ) {
            
            // bepaal de opmaak voor de rij
            $tr[nr]++;
            if ($tr[nr]&1) {
                $tr[stijl] = "<tr class=\"alt\">";
            }
else {
                $tr[stijl] = "<tr>";
            }

            if ($Rij[BLOCK] == "J") {
                $a_class = "class=\"blocked\"";
            }
else {
                $a_class = "";
            }


        // de link voor de rij
        $url = "<a $a_class href=\"contactpersonen.php\" target=\"Contactpersonen\" onClick=\"window.open('contactpersonen.php?CONTACTPERSOON[KLTID]=$Rij[KLTID]&CONTACTPERSOON[ID]=$Rij[ID]&Contact=EDIT','Contactpersonen','width=900,height=700, status=yes, directories=no, toolbar=no, location=no, menubar=no,scrollbars=yes, resizable=no'); return false;\">";

        // het mailadres voor de rij
        $mail = "<a $a_class href='mailto:$Rij[EMAIL]'>";

        // het printcommando voor de rij                
        print ("$tr[stijl]
                <td>$url $Rij[ID] </a></td>
                <td> $Rij[NR] </a></td>
                <td> $Rij[VOORNAAM] $Rij[TUSSEN] $Rij[ACHTERNAAM]</a></td>
                <td> $Rij[TEL] </a></td>
                <td> $Rij[MOBIEL] </a></td>
                <td> $Rij[PRIVETEL] </a></td>
                <td>$mail $Rij[EMAIL] </a></td>
                <td> $Rij[WEBUSR] </a></td>
                </a></tr>\n"
);
        }

?>

</tr></table>
</form>

dus zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (($tr[nr] <= "3") {
// het printcommando in de eerste kolom

if (($tr[nr] <= "6") AND ($tr[nr] >> "3") {
// het printcommando in de tweede kolom
?>
Gewijzigd op 19/08/2010 10:32:39 door Marco V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.