tabel vullen met php opdrachten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

21/12/2010 22:45:36
Quote Anchor link
Wie o wie!!!

Ik ben al een paar dagen bezig met een gastenboek.

Alles werkt goed alleen het simpel in een tabel laten verschijnen niet.
Hieronder een eenvoudig voorbeeld van mijn code:

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN">
<html>
<head>
<title>Oefentabel met php!</title>
</head>
<body>


<table border="1" height="50px" width="20%">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$naam
="Mijn Naam";
$datum=date("d.m.Y H:i");
$homepage="www.mijnwebsite.nl";
$bericht="Mooi gemaakt hoor!";
?>


<tr><th>Bericht van: </th>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $naam; ?>
</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $datum; ?>
</td></tr>
<tr><th>Homepage: </th>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $homepage; ?>
</td></tr>
<tr><th>Bericht: </th>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $bericht; ?>
</td></tr>
</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:48:51
 
Dirk schut

dirk schut

21/12/2010 22:53:31
Quote Anchor link
volgens mij mag je maar 1 keer <th> in je table gebruiken...

en krijg je überhaupt wel iets te zien als je de pagina laadt?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/12/2010 22:54:11
Quote Anchor link
wat werkt juist niet? worden de gegevens weergeven zonder de tabel?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

21/12/2010 23:02:56
Quote Anchor link
Ik denk dat je bedoeld dat de tabel niet netjes recht is?
Op de eerste regel gebruik je 1x th en 2x td
Op de tweede regel gebruik je 1x th en 1x td
Op de derder regel gebruik je 1x th en 1x td

en plaats je codes volgende keer tussen code tags
Gewijzigd op 21/12/2010 23:04:20 door Yea Rupie
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

21/12/2010 23:28:12
Quote Anchor link
Dirk schut op 21/12/2010 22:53:31:
volgens mij mag je maar 1 keer <th> in je table gebruiken...


Nah, zoveel je wil hoor.

Het is handig om 1 thead te hebben en 1 tfoot; tbody is verplicht in xhtml. Maar een th is een cel-element, die mag "overal".
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/12/2010 11:59:31
Quote Anchor link
Ik krijg een tabel met alleen de html teksten: "Naam:" en "Homepage: " en "Bericht: " maar ik krijg niet de variabelen te zien.
Dus de php opdrachten worden niet uitgevoerd in de tabel.
Ik wilde dus:
-------------------------------------------------------------------------------
|Naam: (hier $naam) Datum: (hier $datum) |
|Homepage: (hier $homepage) |
|Bericht: |
|(hier $bericht) |
|(over meerdere regels en kolommen[afhankelijk van de lengte van het bericht]) |
-------------------------------------------------------------------------------

Sorry voor de onduidelijkheid.

PS Als je <tr> en </tr> gebruikt kun je daartussen de tags <th> en </th> zoveel als je wilt gebruiken.
Je krijgt dan de tekst tussen de <th>-tags als kolom item.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/12/2010 12:01:34
Quote Anchor link
je haalt je gegevens toch uit een database?! Laat anders dat stukje even zien.

gebruik je aub ook even de code tags? :) Dit doe je door je code tussen [.code][./code] te zetten (zonder puntjes)
Gewijzigd op 23/12/2010 12:03:10 door Jasper DS
 
Yea Rupie

Yea Rupie

23/12/2010 12:02:36
Quote Anchor link
Heb je het allemaal in een php bestand gezet?
echo de gegevens eens?
Lijkt me raar als hij dit niet uitvoerd.
Heb je je error reporting aanstaan?
Gewijzigd op 23/12/2010 12:03:06 door Yea Rupie
 
Jasper DS

Jasper DS

23/12/2010 12:04:37
Quote Anchor link
Zoals yea al zegt, heeft je bestand een .php extensie?

zet dit even bovenaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

24/12/2010 13:26:41
Quote Anchor link
De bedoeling is zonder database nog proberen.
Daarna met database een gastenboek maken.
Het is om het te begrijpen en om te oefenen met php.

Groeten Bertus

Toevoeging op 24/12/2010 13:44:54:

Nog een keer Bertus,

bedankt dat jullie wilden reageren.
Jullie hadden gelijk: de extensie .php was er niet.
Nu doet ie het.
Dank jullie wel.
Het topic is hiermede beantwoord wat mij betreft.

Groeten Bertus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.