Tabel weergeven op laagste prijs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

19/07/2017 09:01:15
Quote Anchor link
Ik probeer een lijst met artikelen weer te geven maar wil daarbij alleen de laagste prijs zien.

TABLE
01 Product 1 | Appels | 3.50 | 100 gram
02 Product 2 | Appels | 1.00 | 120 gram
03 Product 3 | Peren | 3.40 | 100 gram
04 Product 4 | Bananen | 1.00 | 200 gram
05 Product 5 | Bananen | 2.00 | 100 gram

OVERZICHT
Product | Appels | v.a. 1.00
Product | Peren | 3.40
Product | Bananen | v.a. 1.00

Alleen als ik het nu probeer dan neemt hij willekeurig de laagste en soms de hoogtste prijs. Hoe kan ik dat oplossen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "SELECT *  FROM producten GROUP BY categorie_id ORDER BY prijs ASC";
$result = $conn->query($sql);
?>
Gewijzigd op 20/07/2017 16:00:02 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:56:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2017 09:03:08
Quote Anchor link
Welke datatype gebruik je voor prijs? En is het algemeen gebruik je punten voor onderscheid in decimalen, dus dit zal niet werken.
Gewijzigd op 19/07/2017 09:07:46 door - Ariën -
 
Kees Mulder

Kees Mulder

19/07/2017 09:08:54
Quote Anchor link
Ik gebruik voor prijs DECIMAL 7,2

Toevoeging op 19/07/2017 09:09:42:

Kees Mulder op 19/07/2017 09:08:54:
Ik gebruik voor prijs DECIMAL 7,2 en in de tabel staat inderdaad ook 3.00 ipv. vb. 3,00
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

19/07/2017 10:33:48
Quote Anchor link
Kortom:
SELECT MIN(prijs), benoem,je,andere,velden FROM producten
GROUP BY je,velden,minus,prijs

Hier is het erg belangrijk om dat correct te doen door niet klakkeloos * te selecteren en willekeurig een veld te kiezen om op te groeperen.
 
Kees Mulder

Kees Mulder

20/07/2017 16:01:29
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 19/07/2017 10:33:48:
Kortom:
SELECT MIN(prijs), benoem,je,andere,velden FROM producten
GROUP BY je,velden,minus,prijs

Hier is het erg belangrijk om dat correct te doen door niet klakkeloos * te selecteren en willekeurig een veld te kiezen om op te groeperen.


Heb nog een kolom erbij met bijv. aantal grams. Alleen is het niet zo dat als hij de regel pakt met de laagste prijs ook dan automatisch de kolom met aantal grams erbij pakt. Nu doet hij wel de laagste prijs maar pakt aantal grams van een andere regel! Hoe is dat op te lossen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

20/07/2017 17:24:18
Quote Anchor link
Door de GROUP BY toe te passen zoals ik al eerder gepost heb.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.