Tabelnamen in array plaatsen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hack

Steven Hack

09/11/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $db
= new database();
    $sql = $db->list_tables();

    while ($tables = mysql_fetch_row($sql)) {
        $table = array(); // Tja, en nu?
    }
?>


De sql code die ik gebruik is: SHOW tables FROM tabelnaam

Maar dit werkt nu wel, maar hoe krijg ik al die namen in de array $table?
zodat ik ze met $table[0] $table[1] etc weer kan terugpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:22:43
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $db
= new database();
    $sql = $db->list_tables();

    $table = array();
    while ($tables = mysql_fetch_row($sql)) {
        $table[] = $tables[......]; // zelf aanpassen
    }
?>
 
Steven Hack

Steven Hack

09/11/2008 23:53:00
Quote Anchor link
Hmm, dat volg ik even niet SanThe.

Want het probleem is dat alle tabelnamen in $tables[0] komen. achter elkaar, zonder spatie. Dus ik zal dan iets anders als fetch row moeten gebruiken?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/11/2008 23:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $db
= new database();
    $sql = $db->list_tables();

    $table = array();
    while ($tables = mysql_fetch_row($sql)) {
        $table[] = $tables;
    }


echo '<pre>'.print_r($table, true).'</pre>';
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/11/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Je moet even precies laten zien welke code je nu hebt, da's makkelijker helpen.
 
Steven Hack

Steven Hack

10/11/2008 00:07:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank PHP Newbie. Werkt bijna goed.

Maar nu krijg ik 2 array's. Is er een mogelijkheid om dat te vermijden?

Nu moet ik namelijk $table[1][0] $table[2][0] etc gaan gebruiken.

If possible, let me know ^^
 
Marco

Marco

10/11/2008 00:07:00
Quote Anchor link
Edit: luister en huiver naar SanThe hieronder
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

10/11/2008 00:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $db
= new database();
    $sql = $db->list_tables();

    $table = array();
    while ($tables = mysql_fetch_row($sql)) {
        $table[] = $tables[0];
    }

?>
 
Steven Hack

Steven Hack

10/11/2008 00:22:00
Quote Anchor link
Harstikke bedankt SanThe.
Had het zelf al gevonden, kreeg de tip dat ik niet heel de array van fetch_row moest saven maar alleen het betreffende veld.
In mijn geval $tables[0] dus.

Maar toch bedankt!

Edit: Nog een klein vraagje, ik wil nu met een for loop alle $table[num] echo'en. Maar het verschilt hoeveel het er zijn. Is er een manier om de laatste $table[num] te krijgen? zodat ik die in een for loop kan plaatsen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.