Tabeloverstijgende variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »
Marc O

Marc O

27/11/2018 22:35:50
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nieuw hier en ook nieuw in het gebruik van php-mysql.
Vandaar ook mijn volgende vraag: Ik heb twee tabellen gemaakt in mysql: 'registratie' (naw-gegevens) en 'onderhoud'. Op het moment dat ik een onderhoudsbeurt via een formulier wil toevoegen aan de database wil ik die koppelen aan een userid uit de registratietabel zodat ik later per userid alle onderhoudswerkzaamheden kan opvragen. Hoe krijg ik dat voor elkaar bij de inrichting van de tabellen?

Alvast hartelijke dank!

Marc
Gewijzigd op 27/11/2018 22:36:06 door Marc O
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:07:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2018 23:01:17
Quote Anchor link
Beide tabellen moeten overeenkomende gegevens hebben waarmee je ze koppelt.
Een gebruiker heeft na registratie altijd een uniek ID, en diezelfde ID hang je ook aan een onderhouds-record.

Vervolgens kan je met een JOIN in je query beide tabellen koppelen, zodat je bijvoorbeeld bij het ophalen van een onderhouds-record ook alle NAW-gegevens hebt van die persoon.

De relatie leg je dus sowieso vast op de plek waar je met de query de boel ophaalt.
Gewijzigd op 28/11/2018 10:01:11 door - Ariën -
 
Marc O

Marc O

27/11/2018 23:08:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 27/11/2018 23:01:17:
Beide tabellen moeten overeenkomende gegevens hebben waarmee je ze koppelt.
Een gebruiker heeft na registratie altijd een uniek ID, en diezelfde ID hang je ook aan een onderhouds-record.

Vervolgens kan je met een JOIN in je query beide tabellen koppelen, zodat je bijvoorbeeld bij het ophalen van een onderhouds-record ook alle NAW-gegevens hebt van die persoon.

De relatie leg je dus vast op de plek waar je met de query de boel ophaalt.



Dank Ariën. Dus in beide tabellen neem ik een identieke kolom 'userid' op.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/11/2018 23:18:28
Quote Anchor link
Met als verschil dat dit in de user tabel een "primaire sleutel" (primary key) is en in de onderhoudstabel een "verwijzende sleutel" (foreign key).

Als je een echte relationele database wilt opzetten (waarbij er echt een verband is tussen primaire en verwijzende sleutels) dan moet je dit ook tot uiting laten komen in de database engine. Dit is als het ware het type (MySQL) database wat bepaalt wat voor eigenschappen de database heeft (of kan hebben).

Voor relationele databases zou je eigenlijk de InnoDB engine moeten gebruiken. En vervolgens bij creatie van de tabellen de sleutels ook echt koppelen.

De default engine is vaak MyISAM. Deze engine ondersteunt geen foreign keys. Dit heeft tot gevolg dat tabellen letterlijk als los zand aan elkaar hangen. Bij (grote) administratieve systemen is het van groot belang dat alle data onderling blijft kloppen (dit wordt ook wel referentiële integriteit genoemd geloof ik). Ook wil je dat bepaalde wijzigingen in je database als één ondeelbare handeling plaatsvinden. Dit doe je in zogenaamde database transacties. Hiermee kun je batches queries uitvoeren op een zodanige manier dat deze of in het geheel plaatsvinden, of in het geheel niet. Dit draagt uiteraard verder bij aan het kloppend houden van alle data. Je wilt namelijk niet dat zo'n batch halverwege om wat voor reden dan ook crasht en dan maar de helft van alles queries is uitgevoerd. Ook voor database transacties heb je de InnoDB engine nodig.

Oftewel: wil je een echte relationele database --> gebruik de InnoDB database engine.
Gewijzigd op 27/11/2018 23:18:42 door Thomas van den Heuvel
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/11/2018 23:40:12
Quote Anchor link
Begin bij het begin :

https://www.datanamic.com/support/lt-dez005-introduction-db-modeling.html

Druk het af en je hebt een mooie handleiding.
 
Marc O

Marc O

27/11/2018 23:42:50
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 27/11/2018 23:18:28:
Met als verschil dat dit in de user tabel een "primaire sleutel" (primary key) is en in de onderhoudstabel een "verwijzende sleutel" (foreign key).

Als je een echte relationele database wilt opzetten (waarbij er echt een verband is tussen primaire en verwijzende sleutels) dan moet je dit ook tot uiting laten komen in de database engine. Dit is als het ware het type (MySQL) database wat bepaalt wat voor eigenschappen de database heeft (of kan hebben).

Voor relationele databases zou je eigenlijk de InnoDB engine moeten gebruiken. En vervolgens bij creatie van de tabellen de sleutels ook echt koppelen.

De default engine is vaak MyISAM. Deze engine ondersteunt geen foreign keys. Dit heeft tot gevolg dat tabellen letterlijk als los zand aan elkaar hangen. Bij (grote) administratieve systemen is het van groot belang dat alle data onderling blijft kloppen (dit wordt ook wel referentiële integriteit genoemd geloof ik). Ook wil je dat bepaalde wijzigingen in je database als één ondeelbare handeling plaatsvinden. Dit doe je in zogenaamde database transacties. Hiermee kun je batches queries uitvoeren op een zodanige manier dat deze of in het geheel plaatsvinden, of in het geheel niet. Dit draagt uiteraard verder bij aan het kloppend houden van alle data. Je wilt namelijk niet dat zo'n batch halverwege om wat voor reden dan ook crasht en dan maar de helft van alles queries is uitgevoerd. Ook voor database transacties heb je de InnoDB engine nodig.

Oftewel: wil je een echte relationele database --> gebruik de InnoDB database engine.


Ik heb het nagekeken maar er wordt een InnoDB-engine gebruikt dus dat zit wel goed. Echter nergens zie ik de optie om er een 'foreign' key van te maken en ook niet hoe ik deze kan koppelen aan de userid in de registratietabel. (zie afbeelding)

Heb je nog tips hiervoor?Afbeelding



Toevoeging op 27/11/2018 23:43:37:

Adoptive Solution op 27/11/2018 23:40:12:
Begin bij het begin :

https://www.datanamic.com/support/lt-dez005-introduction-db-modeling.html

Druk het af en je hebt een mooie handleiding.


DANK!
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2018 08:59:57
Quote Anchor link
Handig hoor, dat internet.

"phpMyAdmin tutorial: Setting up a foreign key constraint"

https://www.youtube.com/watch?v=A42FG4LzdbY
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.