tabelwaarde als "alleen lezen" weergeven met checkbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerrit broekhuis

gerrit broekhuis

06/03/2012 21:38:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik een checkbox om logische waarden van een tabel op een pagina weer te geven (0 = blanco, 1 = checked). Dit werkt op zich goed, maar het is mogelijk om op de input checkboxen te klikken en zo ogenschijnlijk de waarde te wijzigen. Wijzigingen worden weliswaar bewust niet opgeslagen (het is een informatieve pagina, geen pagina waarin iets gewijzigd mag worden), en het formulier zou eigenlijk op "alleen lezen" moeten staan. Is zoiets mogelijk?

Dit is een stuk van mijn code voor het weergeven van het logische veld $s1, dat gevuld wordt vanuit de tabel met de waarde 0 of 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if($s1 == 1)
{

echo '<input type="checkbox" checked="checked" />';
}

else
{
echo '<input type="checkbox" />';
}

?>


Groeten, Gerrit
Gewijzigd op 06/03/2012 21:40:03 door Gerrit broekhuis
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:32:42
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

06/03/2012 21:45:08
Quote Anchor link
Zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if($s1 == 1)
{

echo '<input type="checkbox" disabled="disabled" checked="checked" />';
}

else
{
echo '<input type="checkbox" disabled="disabled" />';
}

?>
 
Gerrit broekhuis

gerrit broekhuis

06/03/2012 21:46:18
Quote Anchor link
Het toevoegen van DISABLED aan het input commando blijkt te werken met IE9 en Chrome. Ik probeer nog even verder.

Groeten, Gerrit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.