table mag niet uitreken bij te lang woord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

09/07/2012 11:48:01
Quote Anchor link
Ik heb een simpele table gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<table width="590px">
<tr>
<td class="subTitle" width="500px" height="20px" style=" background:url('../sub_pag.png') no-repeat;">
<?php
echo $informatie->titel;
?>

</td>
</tr>
<tr valign="top">
<td class="mainTxt" height="217px">
<?php
echo $informatie->tekst;
?>

</td>
</tr>
</table>

(De CSS is niet belangrijk)

Zo lang je een hele lange zin maakt met spaties er in. Werkt de tabel nog steeds, zoals ik wil.

Maar zodra ik alle spaties weg haal (en het dus ongeveer een woord van 200 letters lang is), dan word de tabel dus 'uitgerekt' (Hij wordt breder dan ik heb aangegeven).
Is er een manier om dit 'uitrekken' te voorkomen?
Gewijzigd op 09/07/2012 11:48:51 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:29:30
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/07/2012 12:26:46
Quote Anchor link
die css is niet belangrijk? dat is je oplossing!

maar even serieus, ben je van plan om hier echt tabulaire data in te stoppen, of alleen voor opmaak?

die inline css moet je in een aparte css sheet stoppen. niet in de elementen. dan kan je volgens mij een max-width toevoegen
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

09/07/2012 12:45:50
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/07/2012 12:26:46:
die css is niet belangrijk? dat is je oplossing!

maar even serieus, ben je van plan om hier echt tabulaire data in te stoppen, of alleen voor opmaak?

die inline css moet je in een aparte css sheet stoppen. niet in de elementen. dan kan je volgens mij een max-width toevoegen


Dit is de CSS die ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<style type="text/css">

td.subTitle{
    color: #EEEEEE;
    font-family: verdana;
    font-size: 11px;
    text-decoration: none;
    letter-spacing: 5px;
}
td.mainTxt{
    color: #EEEEEE;
    font-family: verdana;
    font-size: 11px;
    text-decoration: none;
    padding-left:10px;
    padding-top:5px;
}
</style>


Ik heb het aangepast, en de max-width: 500px; in de CSS gezet.
Nu blijft de tabel de goede breedte, alleen de tekst gaat loopt nu wel door tot buiten de tabel (ook al staat het gewoon in een <td>).
Is er ook nog een manier om dat tegen te gaan?
 
John Cena

John Cena

09/07/2012 12:50:21
Quote Anchor link
overflow:none;
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

09/07/2012 12:54:19
Quote Anchor link
Chi Lion op 09/07/2012 12:50:21:
overflow:none;


Als ik dit toevoeg gebeurt er niks?
Ik heb met wat andere overflow: ...; opties gekeken, maar het enige wat me lukt is dat er dan tekst verdwijnt, maar dat het dan wel in de tabel past.
 
John Cena

John Cena

09/07/2012 13:11:46
Quote Anchor link
In je CSS toegevoegd?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

09/07/2012 13:12:45
Quote Anchor link
Chi Lion op 09/07/2012 13:11:46:
In je CSS toegevoegd?


Ja
 
Martijn L

Martijn L

09/07/2012 14:14:40
Quote Anchor link
Dit is niet mogelijk met tabellen. Maak gebruik van div ul li en dergelijke.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/07/2012 14:29:08
Quote Anchor link
voordat je maar wat wil gaan doen: wat wil je ermee bereiken? data in een tabel zetten? kolommenopmaak? wat anders?

let op de semantiek.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.