technische vraag over widget.php en page.php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

19/10/2016 10:15:20
Quote Anchor link
hallo,
ik heb een technisch vraag :
als ik zet letters of tekst als voorbeeld in de class= "widget-area" in de sidebar.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
/**
 * The sidebar containing the main widget area.
 *
 * @link https://developer.wordpress.org/themes/basics/template-files/#template-partials
 *
 * @package johannes
 */


?>

<aside id="secondary" class="widget-area" role="complementary">

vvvvvvvvvvvvvvvv
    
</aside><!-- #secondary -->


ik krijg deze vvvv letters helemaal onder kant van de website.
maar als ik bepaalde letters zetten de class="entry-header" in de page.php bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
/**
 * The template for displaying all pages. *
 * This is the template that displays all pages by default.
 * Please note that this is the WordPress construct of pages
 * and that other 'pages' on your WordPress site may use a
 * different template.
 *
 * @link https://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy
 *
 * @package johannes */


get_header(); ?>


    <div id="primary" class="content-area">
        <main id="main" class="site-main" role="main">
<div class="entry-header"> sssssss </div>
            <?php
            while ( have_posts() ) : the_post();

                get_template_part( 'template-parts/content', 'page' );

                // If comments are open or we have at least one comment, load up the comment template.
                if ( comments_open() || get_comments_number() ) :
                    comments_template();
                endif;

            endwhile;
// End of the loop.
            ?>


        </main><!-- #main -->
    </div><!-- #primary -->

<?php
get_sidebar();
get_footer();
?>


de letters komen op de juiste positie van de website.

ik wil weten wat is de reden dat in de widget.php bestand (de letters) komen helemaal beneden kant van de website. t (ik heb in de functie.php het widget.php function disabled).
u kunt mij website kijken om te zien wat ik bedoel.de url is:http://webdesignleren.net/

de reden ik stel deze vraag is : ik moet negatieve waarden gebruiken voor de class in widget.php om in dezelde rij hebben met de linkse kant border of tekst.
en als ik negatieve waarden gebruikt dan bepaalde browsers accepteren niet en wordt rommel van.
dank u wel
johannes
Gewijzigd op 19/10/2016 10:59:19 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:30:39
 
- SanThe -

- SanThe -

19/10/2016 11:18:22
Quote Anchor link
Kijk eens in de broncode van die site.
Ik zie daar meerdere keren <html><body> enz. in staan.
Dat is niet correct.

Zie ook https://validator.w3.org/
Gewijzigd op 19/10/2016 11:21:17 door - SanThe -
 
Johannes davidian

johannes davidian

19/10/2016 11:44:37
Quote Anchor link
dank u wel,
ik heb gecorrigeerd maar dat heeft niet geholpen.
ik denk er is een bepaalde code die moet veranderd worden ergens in een php bestand .
maar ik weet niet prcies waar!
johannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/10/2016 11:52:42
Quote Anchor link
Kijk eerst eens of je HTMLcode valid is volgens Validator.w3.org.
 
Johannes davidian

johannes davidian

19/10/2016 12:04:27
Quote Anchor link
dank u wel,
het resultaat is:
Document checking completed. No errors or warnings to show.

johannes

Toevoeging op 19/10/2016 12:26:48:

hallo,
ik heb in Notepad++ geopend de thema directory en ik zie een layout bestandmap. in deze map er is
sidebar.content css bestand als volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
/*
 * Theme Name: johannes
 *
 * Layout: Sidebar-Content
 *
 * Learn more: https://developer.wordpress.org/themes/basics/template-files/
*/

.content-area {
    float: right;
    margin: 0 0 0 -25%;
    width: 100%;
}
.site-main {
    margin: 0 0 0 25%;
}
.site-content .widget-area {
    float: left;
    overflow: hidden;
    width: 25%;
}
.site-footer {
    clear: both;
    width: 100%;
}


misschien hier is de probleem?
ik ga beetje uit . ik zie later
U mening is welkom
johannes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/10/2016 13:12:37
Quote Anchor link
>> ik krijg deze vvvv letters helemaal onder kant van de website.

Dat komt omdat dit element aan de onderkant van de website staat (zie de broncode).

float: right in class 'widget-area' zorgt ervoor dat de tekst rechts staat.
 
Johannes davidian

johannes davidian

19/10/2016 17:23:01
Quote Anchor link
dank u wel Ozzie ,
mij bedoeling was om de tekst op gelijke rijn te hebben met de slider .
ik heb de oplossing gevonden met deze code nadat ik heb bepaalde widget functies disabled.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
.content-area {
    float: left;
    margin: 0 0 0 2%;
    width: 78%;
}
.site-main {
    margin: 0 0 0 0;
}
.site-content .widget-area {
    float: right;
    overflow: hidden;
    width: 20%;
}
.site-footer {
    clear: both;
    width: 100%;
}

u kunt zien de resulttat op:http://webdesignleren.net
ik denk ik ga mij eigen thema bouwen van nul, dat is beter dan met een thema werken van derde partij ( _undescores).

johannes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/10/2016 18:11:41
Quote Anchor link
>> dat is beter dan met een thema werken van derde partij

Dat lijkt me inderdaad een beter idee ;-)

Succes!
 
Johannes davidian

johannes davidian

19/10/2016 18:19:54
Quote Anchor link
dank u wel
johannes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.