Tekens aftellen bij textarea of input.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 13:05:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag bij een formulier van mij dat als je begint te typen in een textarea dat je dan kunt zien hoeveel tekens je nog over hebt die je mag gebruiken...


Weet iemand hier een tutorial of een scriptje voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:42:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 13:12:38
Quote Anchor link
Et, voila
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 13:13:57
Quote Anchor link
Super dankje:D

Nu werkt het alleen het getal is te zien in een input box en ik wil dat het als gewone tekst er komt te staan.

Hoe kan ik dat veranderen?

Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
            <tr>
                <td>Uitleg lang(420 tekens)</td>
                <td>
                    <textarea id="lang" name="Uitleg_Lang" rows="11" cols="40" onKeyDown="textCounter('lang','ta1count',420);" onKeyUp="textCounter('lang','ta1count',420);"></textarea>
                    <input id="ta1count" type="text" size="30"/>
                </td>
            </tr>
                <script type="text/javascript">
                    textCounter('lang','ta1count',420);
                </script>
Gewijzigd op 12/05/2011 13:29:58 door dennis meijer
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/05/2011 13:43:44
Quote Anchor link
<span id="ta1count">420</span>

ik denk dat dit wel zal werken, ander moet je de javascript hier ook even bij zetten
 
Maikel  B

Maikel B

12/05/2011 13:44:31
Quote Anchor link
<div id="ta1count"></div>

zal als het goed is gewoon moeten werken ipv de inputfield
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 13:47:24
Quote Anchor link
Beiden werken niet:(

@Vincent.

Hoebedoel je moet je de javascript hier ook even bij zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 13:54:54
Quote Anchor link
Hij bedoelt de textCounter() functie ;-)
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 13:56:17
Quote Anchor link
Ja sorry maar ik heb totaal geen verstand van javascript... Ga er binnenkort meer over leren maar ken er bijna niks van dus kun je zeggen hoe het moet?



Dit heb ik nu dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<span id="ta1count"><script type="text/javascript">
                    textCounter('lang','ta1count',420);
                </script></span>


Alleen dan laat die niks zien omdat de textCounter geen return geeft dus je moet hem laten zien maar hoe dat moet wee tik niet.
Gewijzigd op 12/05/2011 13:59:29 door dennis meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 14:04:45
Quote Anchor link
maar waar is je functie textCounter() dan?
Dat is namelijk geen standaard functie van javaScript.
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 14:05:58
Quote Anchor link
in mijn index.php

maar het aftellen werkt wel:P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script>

      function textCounter(textarea, countdown, maxlimit)
      {
        textareaid = document.getElementById(textarea);
        if (textareaid.value.length > maxlimit)
          textareaid.value = textareaid.value.substring(0, maxlimit);
        else
          document.getElementById(countdown).value = +(maxlimit-textareaid.value.length)+' tekens over';
      }

    </script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 14:08:49
Quote Anchor link
Het is dus opgelost als ik goed begrijp, nu het aftellen wel goed werkt?
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 14:09:33
Quote Anchor link
Nee aftellen werkte wel:P

Alleen het aantal kon je zien in een input box... En dat wil ik niet ...

Ik wil dat het gewoon te zien is zonder dat het ergens in hoeft te staan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 14:13:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
  textCounter('lang','ta1count',420);
</script>

<span id="ta1count"> </span>

Werkt dit wel, en wat zegt anders de Firefox Javascript Debugger (CTRL+SHIFT+K)?
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 14:16:28
Quote Anchor link
Volgens mij moet je iets hebben zoals bij php dat je voor een functie echo zet ...

Maar kan het natuulrijk mis hebben.

Die code returnd ook niks zo te zien en die javascript debugger heb ik niet:$

Toevoeging op 12/05/2011 14:19:59:

deze fout geeft die wel in index.php zie ik via google chrome:

index.php:16Uncaught Type Error: Cannot set property 'value' of null (repeated 26 times)

en dat is deze regel..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById(countdown).value = +(maxlimit-textareaid.value.length)+' tekens over';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 14:27:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<span id="ta1count">420</span>

En dit? Krijg je dan dezelfde error, of een andere?
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 14:30:40
Quote Anchor link
Nee dan komt er geen error meer maar die 420 telt niet af?

En dan wil ik juist wel:P
 
Maikel  B

Maikel B

12/05/2011 14:56:10
Quote Anchor link
vervang in je javascript countdown is in ta1count
countdown staat achter getElementById
Gewijzigd op 12/05/2011 14:57:56 door Maikel B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2011 15:01:03
Quote Anchor link
Die countdown is van een functieargument. In de functie-aanroep wordt ta1count gedefineerd.

Dus of dit zal werken wat jij zegt?
Gewijzigd op 12/05/2011 15:01:20 door - Ariën -
 
Johnny hertogs

johnny hertogs

12/05/2011 15:23:35
Quote Anchor link
textbox gebruiken die je met css onzichtbare randen geeft, zodat je niet ziet dat het een textbox is
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/05/2011 15:49:22
Quote Anchor link
@johnny is er geen makkelijkere manier hiervoor?
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

12/05/2011 16:00:02
Quote Anchor link
Makkelijker? Dat is toch niet zo moeilijk? Makkelijk en zin in iets hebben is heel anders :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.