tekst afbreken en controle op links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roland Baas

Roland Baas

29/05/2007 11:24:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik gebruik het volgende script om mijn teksten af te breken:

function afbreken($afgekortetitle, $max, $opvul) {
if (strlen($afgekortetitle) > $max) {
return substr($afgekortetitle, 0, $max) . $opvul;
} else {
return $afgekortetitle;
}
}

Nu heb ik af en toe afbeeldingen en links in deze teksten zitten.. Is het mogelijk om een controle uit te voeren zodat hij deze niet midden in een link afbreekt?

Bedankt!

Groeten, Roland
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:24:56
 
Johan

Johan

29/05/2007 11:40:00
Quote Anchor link
afbeeldingen in wat voor vorm? Gewoon <img src="img.jpg"> of echt UBB achtige tekst, zoals Afbeelding

Je kan met preg_match ofzo wel links eruit filteren.. Ik zou dan die imagelinks omzetten naar gewoon 1 teken (zoals % ofzo weetikveel) en dan naderhand nadat ie alles ingekort heeft die % weer terugzetten naar je img ofzo..

Beetje omslachtig misschien.. Zit nu op school zonder programmeerstuff en tot overmaat van ramp benk ook mn USB stikkie vergeten anders had ik wel ff voorbeeldje gemaakt..
 
Roland Baas

Roland Baas

29/05/2007 15:05:00
Quote Anchor link
Ik bedoel de <img src tags.. je hebt me igg wel op weg geholpen! dank je wel!
 
Thijs X

Thijs X

29/05/2007 15:16:00
Quote Anchor link
Even wat in elkaar geflanst heb het niet getest, nu breekt hij de titel af voor het <img. Zodat je geen foute code erin krijgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
function afbreken($afgekortetitle, $max, $opvul)
{

   if(ereg("<img", $afgekortetitle))
   {

      $positie = strpos($afgekortetitle, "<img");

      return substr($afgekortetitle, 0, $positie) . $opvul;
   }

   elseif(strlen($afgekortetitle) > $max)
   {

      return substr($afgekortetitle, 0, $max) . $opvul;
   }

   else
   {
      return $afgekortetitle;
   }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Roland Baas

Roland Baas

30/05/2007 12:23:00
Quote Anchor link
Ik ben nu aan het proberen om tags te herkennen.. ik ben een nieuweling met Regular expressions..

kan iemand mij helpen?

ik probeer tags beginnend met < en eindigend op > te filteren.

dit is wat ik nu heb..

preg_match('~^\
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?[a-z0-9\-"\=/ ])+\>*$~i', $tekst, $matches);
 
Roland Baas

Roland Baas

01/06/2007 10:28:00
Quote Anchor link
iemand? ;)
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

01/06/2007 10:36:00
Quote Anchor link
:o ziet er heel mooi uit :P...

wat is je vraag dan verder...

hoe je het in en if zet?

gewoon inzetten...
 
Roland Baas

Roland Baas

01/06/2007 11:13:00
Quote Anchor link
de code die ik hiervoor heb gepost werkt volgens mij niet. Ik hoop op aanvulling van jullie! Hopelijk kunnen jullie met ook verder helpen met het verwerken in de IF lus.

Groet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.