Tekst als submit "knop" in form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hack

Steven Hack

05/06/2008 11:37:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een login script, alleen ik wil geen submit button, maar gewoon normaal tekst. Nu heb ik naar wat puzzelen een javascript code gevonden. En die doet het in Internet Explorer wel, maar in Firefox niet. De code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
<div id="page">
<
div id="content">
    <
form name="inloggen" method="POST" action="?p=login&s=check">
        <
p>Gebruikersnaam:<br>
        <
input type="text" name="gebruikersnaam" size="30" maxlength="100"></p>
        <
p>Wachtwoord:<br>
        <
input type="password" name="wachtwoord" size="30" maxlength="100"></p>
        <
p class="meta"><a href="javascript: inloggen.submit();" class="login">Login</a></p>
    <
/form>
<
/div>
<
/div>
?>


Weet iemand waar dit aan kan liggen?

Ik heb het opgelost met:
<p class="meta"><a href="?p=login&s=check" onclick="document['formname'].submit()">Login</a> </p>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:40:05
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/06/2008 12:35:00
Quote Anchor link
onclick="document.inloggen.submit(); return false;"

Maar waarom niet je submitknop stylen dat het op een normale link lijkt?
Edit:
onclick moet het zijn natuurlijk :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Johan M

Johan M

05/06/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Button gestyled als link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<style type="text/css">
.SubitFormLink {
border: none;
padding: 0;
margin: 0;
text-decoration: underline;
color: blue;
background-color: transparent;
cursor: pointer;
}
</style>


<form>
 <input type="submit" value="Login" class="SubitFormLink">
</form>
Grz. Johan.
 

05/06/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Ik zou je sowieso af willen raden de functionaliteiten van een button te koppelen aan een stuk tekst. Dit komt de usability van je site niet ten goede. Door de opmaak als buttons zal niemand er moeite mee hebben de links als zodanig te herkennen. Dit kan echter wel het geval zijn, wanneer je gebruik maakt van 'platte tekst'. Sowieso zoekt men aan het einde van een form vaak naar een knop en niet naar een tekst!
 
Steven Hack

Steven Hack

08/06/2008 01:02:00
Quote Anchor link
@ René D.

Je kunt het voorbeeld zelf zien @ http://monkey.trabot.net/?p=login

Zoals je ziet is het overzichtelijk en makkelijk te zien dat je daarop moet klikken, dus ik zie geen probleem omtrent dat.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/06/2008 02:00:00
Quote Anchor link
Ik zou de button stylen, voor erik's manier heb je JS nodig.
 
Tom Van Sichem

Tom Van Sichem

08/06/2008 02:23:00
Quote Anchor link
Je verwijst naar een nieuwe pagina in je form, dus kan je toch evengoed een link <a href... > naar die pagina sturen, die je form-waarden meestuurt? Of is dat te gemakkelijk ('t is het eerste dat in me opkomt...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Van Sichem
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.