Tekst automatisch in tekstvak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

Tim

07/03/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Heey mensen,

Ik heb met het volgende wat hulp nodig:

Er moet, wanneer er op een button/liink wordt gedrukt automatisch tekst ingeoverd worden op de plek waar de cursor staat.

Wel heb ik dus al een scriptje gevonden hier, maar die zet de te plaatsen tekst aan het einde van het script, dus hoe is dat te verhelpen.

Hier dat script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script language='Javascript'>
function zettekst(tekst) {
document.form.tekstvak.value = document.form.tekstvak.value + tekst
}
</script>
<form name='form'>
<input type='text' name='tekstvak'><br>
<a href='javascript:zettekst("Hier de tekst die in het tekstvak moet komen te staan")'>Zet de tekst in het tekstvak</a>
</form>


Wat moet ik hier aan verdanderen, of wat heb ik nodig om het zo te kunnen doen als ik het bedoel.

Bij voorbaat dank
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:29:51
 
Nick Mulder

Nick Mulder

07/03/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Ik snap niet waarom je dat zou willen...
Voldoet een alert ofzo niet?
En bovendien is tekst bij de muis niet echt handig...
Je kan beter innerHTML doen dan...
 
Scrptr

Scrptr

07/03/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je als je op de knop drukt bijvoorbeeld "Afbeelding" word ingevoerd?
 
Tim

Tim

07/03/2007 19:27:00
Quote Anchor link
ja, wat scrptr zei, is precies wat ik bedoel... alleen is het met dat scriptje dat ik gepost heb niet op de plek waar het 'knipperende verticale balkje' in je tekstvak staat.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

07/03/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Begrijp je dat JS?
 
GaMer B

GaMer B

07/03/2007 19:33:00
Quote Anchor link
Dan moet je eens zoeken op TinyMCE...

EDIT:
Quote:
TinyMCE is a platform independent webbased Javascript HTML WYSIWYG editor control, developed in JavaScript/ECMAScript and it's main features include theme/template support, language support and plugin extentions.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Tim

Tim

07/03/2007 19:34:00
Quote Anchor link
ja, ik begrijp dat JS, en ik zal eens kijken op TinyMCE.
 
Tim

Tim

07/03/2007 19:37:00
Quote Anchor link
PS. Ik ben niet op zoek naar een What You See Is What You Get editor, dus TinyMCE zal me niet kunnen helpen...

Kan het probleem niet gewoon opgelost worden door een stukje Javascript erbij te plaatsen. (Ook al weet ik niet wat)
 
Toine vd P

Toine vd P

07/03/2007 19:47:00
Quote Anchor link
ff puzzele maar bedoel je dit:?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<html<head><script language='Javascript'>
function zettekst(tekst) {
document.form.temp.value = document.form.temp.value+''+tekst;
document.form.tekstvak.value = document.form.temp.value;
document.form.tekstvak.focus();
}
</script></head><body>
<form name='form'>
<input type='hidden' name='temp' id='temp'>
<input type='text' name='tekstvak'><br>
<a href='javascript:zettekst("hoi")'>Zet de tekst in het tekstvak</a>
<a href='javascript:zettekst("en")'>Meer</a>
<a href='javascript:zettekst("doei")'>nog meer</a>

</form>
</body>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Toine vd P
 
Tim

Tim

07/03/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Nu haalt ie alle tekst die al in het tekstvak stond weg, en laat alleen maar zien wat er in de hidden temp staat. :S
 
Toine vd P

Toine vd P

07/03/2007 21:05:00
Quote Anchor link
nee want wat er stond wordt meegenomen, heb je em al opgeslage en geprobeerd?
 
Tim

Tim

07/03/2007 21:49:00
Quote Anchor link
jep, al voordat ik het vorige berichtje postte.

Als hij ook de oude tekst mee moet nemen, zou er dan niet bij de tweede keer temp tekstvak moeten staan??

In dat geval zet het scriptje gewoon hetgene dat hij moet neerzetten aan het eind van de tekst neer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.