Tekst direct laten tonen als je op lees meer drukt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Smulders

Bart Smulders

27/01/2004 21:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een scriptje ineen gestoken waarbij ie een tekst na 150 tekens automatisch stopt en .. weergeeft en het lees meer gevalletje maar nu zou ik daar nog iets willen insteken zodat wanneer men op lees meer drukt de tekst er automatisch volledig op komt.
Dit is wat ik al heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
    require("./functies/config.php");    
function
dec_str($line, $len)
{

    if (strlen($line) > $len)
        $afgekort = substr($line, 0, $len) . "..";
    else
        $afgekort = "$line";

    return ($afgekort);
}
  

$sql = "SELECT * FROM uitslagen WHERE status2 = '1' order by datum DESC";
            $res = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_object($res))
        {
  
$tekst = $row->verslagen;
$tekst = dec_str($tekst, 150);

echo"$row->datum $row->ploeg $row->uitslag <br>$tekst <a href=\"vieuw.php?verslag=$row->verslag\"
        style=\"font-family: Trebuchet MS; background-color: rgb(255,255,255); color: rgb(192,192,192)\"
        target=\"_self\">Lees meer</a><br><br>"
;
 }
}

else
{
echo "Geen uitslagen beschikbaar";
}

?>

/*
Ofwel zou ik nog een vieuw.php moeten schrijven waarbij hij dan de sleutel krijgt en op die manier de tekst appart weergeeft maar wat ik dus graag wil is dat ie de tekst gewoon daaronder weergeeft
*/

voorbeeld op http://members.lycos.nl/thecore007/index.php?id=9
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:19:13
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:30:00
Quote Anchor link
Je moet inderdaad een view.php (o.i.d.) maken.

In je script moet je je hyperlink dan veranderen in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<a href=\"view.php?id=$row->id\">Lees meer..</a>";
?>


En view.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if(!is_numeric($id))
{

   echo "<p>Geen geldig ID!</p>\n";
}
else {
   // Voer de query uit
   $query = mysql_query("SELECT * FROM tablename where id=$id");  

   $num = mysql_num_rows($query);

   if ($num == "0")
   {

      echo "<p>Dit bericht is niet gevonden in de database!</p>\n";
   }
else {
      // Laat de resultaten zien in een while()
   }
}

?>


Elwin

[Edit: Foutje in de code]
Gewijzigd op 27/01/2004 21:33:00 door Elwin - Fratsloos
 
Bart Smulders

Bart Smulders

27/01/2004 21:36:00
Quote Anchor link
Elwin al bedankt voor de reply maar geeft dit dan de volledige tekst weer onder het afgekorte stuk? als je op lees meer drukt? terwijl dat de rest van de verslagen blijft staan.?
Groeten
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:42:00
Quote Anchor link
Nee.. dit opent een nieuwe pagina waarin je de gegevens van de record met id = $id laat zien...

Dus wat er bijvoorbeeld op http://www.muzic.nl/ gedaan wordt.. (goed dat die van een vorige post nog in mij gehuegen zat.. ;))

Elwin
 
Bart Smulders

Bart Smulders

27/01/2004 21:46:00
Quote Anchor link
Merci Elwin,dat moest ik hebben ,

thx
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

27/01/2004 21:49:00
Quote Anchor link
YW, succes ermee! :D

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.