Tekst en bestanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rolf

Rolf

10/02/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit ff met ene klein iets.
Ik heb nu een formulier. Waar teskt ingevuld word en 3 muziekjes geupload kunnen worden.
Alleen hoe krijg ik nu de tekst tegelijk met de 3 muziekjes in de database, misschien is het, het handigst om de link waar de nummertjes staan in de db te zetten.

Ik heb al wel iets, als je dat wilt zien post ik het wel ff maar graag zou ik samen met iemand zon formulier maken + verwerk zodat ik er ook nog iets van leer en toch af en toe hulp kan krijgen.

Alvast bedankt,
Rolf
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:14:25
 
Yoram

Yoram

10/02/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Zoals je zelf al zegt misschien is het handiger om alleen de link van het muziek bestandje in het db te zetten en dat is het ook anders word je database ontzettend groot met die muziek bestanden en word je database traag.

Als goed is worden je muziekjes naar een map op de site geupload?
Dan geef je in die link het pad van die map mee en het bestand naam (Bv: muziek/*muzieknaam*.mp3.

PS wat heb je al dan ?:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Rolf

Rolf

10/02/2009 10:16:00
Quote Anchor link
Iig al bedankt voor je reactie :)
Jah ik heb wel al iets maar zit wel een foutje.
En de verwerking zit er ook nog niet bij.

zie nieuw script in andere post.

Alvast bedankt,
Rolf
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

10/02/2009 10:19:00
Quote Anchor link
0.o dubbel posting?
why not use 1 topic.
 
Rolf

Rolf

10/02/2009 10:22:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 10.02.2009 10:19:
0.o dubbel posting?
why not use 1 topic.


Ander onderwerp.
 
Rolf

Rolf

11/02/2009 10:26:00
Quote Anchor link
Hierbij mijn script, het uploaden naar mijn server in de map lukt nu wil ik dat het pathname van het bestand onder hetzelfde id weggeschreven kan worden als de ingevulde artiest.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?  
global $_FILES;

$filename = $_FILES['userfile']['name'];  

$allow[0] = "jpg";
$allow[1] = "gif";
$allow[2] = "bmp";
$allow[3] = "mp3";

if ($_POST["newname"])
    $uploadname = $_POST['newname'];
else
    $uploadname = $_FILES['userfile']['name'];
    
$extentie = substr($uploadname, -3);

for ($i = 0; $i < count($allow); $i++)
{

    if ($extentie == $allow[$i])
    {

        $extentie_check = "ok";
        $i = count($allow) + 5; // om loop te beindigen
    }
}


if ($extentie_check)
{

    if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {  
        move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "uploads/" . $uploadname);  

        echo "Het bestand is geupload onder de naam: $uploadname";
    }
}

else
{
    echo "Jij bent stout! Mag niet hoor!";
}
  
?>


Kben er mee bezig nu.
 
Rolf

Rolf

12/02/2009 11:52:00
Quote Anchor link
Dit is gelukt. Topic can closed!
Bedankt tot zover Yoram!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.