tekst naar link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timen kut

Timen kut

09/05/2009 10:58:00
Quote Anchor link
Heya, ben effe met regex aan t klooien om van links in een tekst ook een echte link te maken.

Nu werkt ie prima met http:// ervoor.. maar nu wil ik een zelfde met www. ervoor, alleen die wil nog niet echt werken. Iemand suggesties?

met http:// ervoor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$tekst
= eregi_replace("(^|[>[:space:]\n])([[:alnum:]]+)://([^[:space:]]*)([[:alnum:]#?/&=])([<[:space:]\n]|$)", "\\1<a href=\"\\2://\\3\\4\" target=\"_blank\">\\2://\\3\\4</a>\\5", $tekst);
return $tekst;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:21:27
 
Mark PHP

Mark PHP

09/05/2009 12:10:00
Quote Anchor link
Probeer het eens met de regex van de laatste post hier.
Trouwens, gebruik de preg_* varianten in plaats van ereg(i)_*, deze zijn verouderd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.