tekst op afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud

ruud

08/04/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Ik heb nou 2 scripts op 2 pagina's. Op de eerste pagina (test3.php) staat het formulier wat ingevuld moet worden. Als je dan up Submit drukt, dan ga je naar test2.php die dan een afbeelding maakt met de ingevulde waarden als tekst erop.

test3.php (http://www.aviation-pics.com/test/test3.php)

<table border="0">
<form action="test2.php" method="post">
<tr><td>Naam:</td><td> <input type="text" name="naam" /><br /></td></tr>
<tr><td>Toestel:</td><td> <input type="text" name="toestel" /><br /></td></tr>
<tr><td>Registratie:</td><td> <input type="text" name="reg" /><br /></td></tr>
<tr><td>Maatschappij:</td><td> <input type="text" name="maatschappij" /><br /></td></tr></table>
<input type="submit" name="submit" value="Toevoegen" /><br />
</form>


test2.php (http://www.aviation-pics.com/test/test2.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$naam
= $_POST['naam'] . " - " . $_POST['toestel'] . " - " . $_POST['reg'] . " - " . $_POST['maatschappij'];

// maak plaatje van 800x14
$im = imagecreate(800, 14);

// zwarte achtergrond met witte tekst
$bg = imagecolorallocate($im, 000, 000, 000);
$textcolor = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);

// locatie string
imagestring($im, 2, 0, 0, " $naam ", $textcolor);

// output the image
header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>



Nou wil ik dat dat balkje op een afbeelding komt die je upload. Deze afbeelding is 800x532 en het balkje dat gegenereert is moet onderaan de afbeelding komen.

Ik heb al het nodige geprobeerd, maar kom er niet uit. Weet iemand iets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:19:56
 
Pepijn

Pepijn

08/04/2008 20:59:00
Quote Anchor link
hmm...

Wat dacht je van een upload script?
En de plek waar het geuploade-bestand staat meegeven naar test2.

En op test2 een GD library script die tekst op een plaatje plakt?
$plaatje = $_POST['plaatje'];

Mvg
Pepijn
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 21:02:00
Quote Anchor link
Zou je niet eerst kijken of er wel een formulier is verstuurd? Of alle benodigde $_POST waardes wel ingevuld zijn/bestaan? Bovendien kun je PHP.net heel goed gebruiken als naslagwerk voor een aantal functies. Daar zal dan ook vast wel een functie tussen staan die jij nu net nodig hebt ;-).

Kijk eens bij je imagestring().

(Haal tevens variabelen búiten quotes.)
 
Ruud

ruud

08/04/2008 22:21:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb het al geprobeerd met een upload script, maar kom er totaal niet uit.
Zou iemand kunnen helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.