Tekst wordt onder de div getoond:S

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

Dennis

10/05/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Hi,
Ben bezig met het maken van me weblayout in divjes.
Nu heb ik 1 div die mee moet rekken als die groter is dan een bepaalde lengte.
Nu heb ik dus het menu en de content in 2 aparte div gezet en deze weer in 1 andere div omdat die moet uitrekken als het menu of als de content te groot is.

maar nu is het probleem dat ik dacht dat ik het menu en de content naast elkaar had geplaats, maar hij zet ze onder elkaar.
Vraagje, hoe kan ik dit oplossen?

Voorbeeld http://goblinwar.nl/test/

html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
    <div id="container">  
 
        <div id="header">
        </div>
        
        <div id="menucontentwrap">
            <div id="menu">
            </div>
            
            <div id="content">
            </div>
      </div>
        
    </div><!-- einde van de container -->

  <div id="footer"> <img src='img/footer.jpg' width='800' height='60' alt=""/>
  </div>


css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
#header
{
    padding:0px;
    top: 5px;
    text-align:center;
    height: 200px;
    width:800px;
    background-color:#c9ddc2;
    background-image:url(../img/header.jpg);
    background-repeat:no-repeat;
}


#menucontentwrap
{
    top:200px;
    min-height:400px;
}

#menu
{
    background-color:#054109;
    width:200px;
    min-height:400px;
}

#content
{
    margin-left:200px;
    width:565px;/* 600 - 35 padding*/
    padding-left:35px;
}

#container
{
    position:relative;
    width:800px;
}

#footer
{
    position:relative;
    width:800px;
    height:60px;    
    background-image:url(../img/footer.jpg);
    background-repeat:no-repeat;    
    
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:04:48
 
Mitchell

Mitchell

10/05/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Positions de deur uit gooien en even kijken bij voorbeelden van layouts, hierin zie je dat floats gebruiken.
 
Dennis

Dennis

10/05/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Waarom zijn de positions verkeerd, en kan het niet gewoon met?

Edit: Het gaat erom dat menu en content niet goed in de menucontentwrap worden gezet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

10/05/2009 22:26:00
Quote Anchor link
ja inderdaad, wat is er mis met positions? Je kunt prima positions gebruiken hoor.
Zorg er alleen wel voor dat wanneer je positions gebruikt, je er op let dat het goed uitvalt. De tekst is momenteel geen position. content in ieder geval niet.

Wat je het beste kunt doen is per horizontale rij een container div er om heen zetten.

in jou geval een header rij, pijltjes rij, content rij, footer rij.

Die content rij kun je dan wel absoluut positioneren, maar kun je ook floaten. Ligt eraan wat je zelf wil.

Met floating werkt het waarschijnlijk makkelijker om je footer eronder te te krijgen. zorg er wel voor dat de breedtes kloppen. Anders gaat je gefloate element er alsnog onder. Let ook op dat IE de dubbele margin bug heeft, dus dat IE6 en 7 de breedtes (links en rechts) dubbel pakt.

Verder zou ik ook de hele site centreren in het midden. Oogt wat beter, en leest ook een stuk makkelijker.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.