tekstveld in php waarin querie kan zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jessy Mooi

Jessy Mooi

11/01/2011 20:42:44
Quote Anchor link
Ik moet in mijn php bestand een tekstveld zetten waar de grbuiker op studentennaam kan zoeken, uit de database

Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
//variabelen zodat de mysql uitgevoerd kan worden:
$host='localhost';
$gebruikersnaam='root';
$wachtwoord='';

//uit sheet 17
mysql_connect ($host, $gebruikersnaam, $wachtwoord);
mysql_select_db('hogeschool') or die (mysql_error());


//uit sheet 18&19

    $query= 'SELECT studentnummer, student.voornaam, student.achternaam, geboortedatum, slb, docent.voornaam, docent.achternaam, docentcode
                FROM student, docent
                WHERE student.slb = docent.docentcode || student.slb is null'
; //query maken naam en achternaam van student selecteren uit tabel student
    $result= mysql_query($query) or die (mysql_error()); //quiry uitvoeren en de uitkomst in de variabele result zetten

    echo "<html>";
echo "<head>";
echo "<link href='/style.css' rel='stylesheet' />";
echo "<body>";
echo "<table border=\"1\">
<tr>
<th class='header'>studentnummer</th>
<th class='header'>voornaam</th>
<th class='header'>achternaam</th>
<th class='header'>geboortedatum</th>
<th class='header'>slb</th>
<th class='header'>docent voornaam</th>
<th class='header'>docent achternaam</th>
<th class='header'>docentcode</th>
</tr>"
;
    
    while($row= mysql_fetch_array($result)) //de uitkomst van de query die in $result staat rij voor rij bekijken
        {                                      // voor iedere rij in het resultaat wordt het gedeelte tussen de ({} uitgevoerd
            echo "<tr><td>" . $row['studentnummer'] ."</td><td>". $row[1]."</td><td>". $row[2]."</td><td>". $row['geboortedatum']."</td><td>". $row['slb']."</td><td>". $row[7]."</td><td>". $row[6]."</td><td>". $row['docentcode']."</td></tr>";
        };

?>


</table>

<form>

<input type="submit" value="Zoeken">
</form>


</body>
</html>


Wat moet er tussen <form> </form> komen te staan en is dit uberhaupt wel goed?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:03:38
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:55:33
Quote Anchor link
gewoon een input tussen <form en </form>

en een query als bv. WHERE student.slb LIKE $_POST['search']
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2011 20:59:04
Quote Anchor link
Leer eerst eens html. Wat jij vraagt behoort tot de basiskennis.
http://www.w3schools.com/
 
Jessy Mooi

Jessy Mooi

11/01/2011 21:00:42
Quote Anchor link
heb nu dit

<form name="test" action="database.php" method="post">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    
    {
        echo "<input type='text' $sql = "SELECT * FROM $tbl_name WHERE $optie LIKE '%$zoekterm%' ";
    }

?>

<input type="submit" value="Zoeken">
</form>

maar form name+ etc..klopt niet

hier moet iets met het volgende komen te staan geloof ik:
$zoekterm = "$_POST[zoekterm]";

en de echo klopt ook niet
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 21:07:11
Quote Anchor link
Zoals SanThe zegt lees eens wat basis Tutorials.
Wat jij doet heb ik nog nooit in me leven gezien :P

php beginnershandeling
http://www.phptuts.nl/view/39/

SQL beginnershandleiding
http://www.phptuts.nl/view/41/

en ofcourse http://www.w3schools.com/
Gewijzigd op 11/01/2011 21:08:04 door Dindong Veter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.