tel radiobuttons x bedrag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander A

Sander A

02/12/2010 21:15:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben momenteel bezig met een contact formulier waarbij meerdere radiobuttons geselecteerd kunnen worden.

Nu is het de bedoeling dat het aantal geselecteerde knoppen word geteld en x een bedrag word gedaan. Dit moet realtime gebeuren dus niet als de pagina word ververst.

Hierbij eventueel bruikbare code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
<?php
$emailadres
= 'xxx';
$onderwerp = 'xxx';
$afzendernaam = 'xxx';
 
$bericht_bij_verstuurd = '<p>Je bericht is succesvol verstuurd</p>';
 
if($_POST['verstuur']){
    if(empty($_POST['naam'])){
        echo "Je bent vergeten je naam in te vullen";
        $terug = true;
    }

    elseif(empty($_POST['mailadres'])){
        echo "Je bent vergeten je mailadres in te vullen";
        $terug = true;
    }

    if($terug){
        echo "<br><br><a href='javascript:history.go(-1)'>Terug</a>";
    }

    else {
        $header = "From: ".$afzendernaam." <".$emailadres.">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$_POST['mailadres']."\r\n";
        $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $header .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
        $header .= "X-Priority: 3\r\n";
        $header .= "X-MSMail-Priority: Normal\r\n";
        $header .= "X-Mailer: PHP / ".phpversion()."\r\n";
        
        $post_bericht = nl2br($_POST['bericht']);
        
        $bericht = "Het contactforumulier is ingevuld met het volgende bericht:<br /><br />
                                <table>
                                  <tr>
                                      <td width=150>
                                          <b>Naam:</b>
                                        </td>
                                        
                                        <td>
                                          "
.$_POST['naam']."
                                        </td>
                                    </tr>
                                    
                                    <tr>
                                        <td>
                                            <b>E-mailadres:</b>
                                        </td>
                                        
                                        <td>
                                            <a href='mailto:"
.$_POST['mailadres']."'>".$_POST['mailadres']."</a>
                                        </td>
                                    </tr>
                                    
                                    <tr>
                                        <td>
                                            <b>Tijden:</b>
                                        </td>
                                        
                                        <td>
                                            "
.$_POST['tijd1']."<br/>
                                            "
.$_POST['tijd2']."<br/>
                                            "
.$_POST['tijd3']."<br/>
                                            "
.$_POST['tijd4']."<br/>
                                        </td>
                                    </tr>
                                    
                                    <tr>
                                        <td valign=top>
                                            <b>Bericht:</b>
                                        </td>
                                        
                                        <td>
                                            "
.$post_bericht."
                                        </td>
                                    </tr>
                                </table>"
;
        $stuur = @mail($emailadres,$onderwerp,$bericht,$header);
        if($stuur){
          echo $bericht_bij_verstuurd;
        }

        else {
          echo "Je bericht kon niet worden verzonden";
        }
    }
}

else {
?>

    <p> U kunt ons bereiken door dit formulier in te vullen</p>
    <form method="post" action="">
  <table style="margin-left:10px;">
      <td width="150">
        <p>Naam:</p>
      </td>
      
      <td>
        <input type="text" name="naam" id="naam" />
      </td>
    </tr>
        
    <tr>
      <td>
        <p>Uw e-mailadres:</p>
      </td>
            
      <td>
        <input type="text" name="mailadres" id="mail"/>
      </td>
    </tr>
    
        <tr>
      <td>
        <p>Gewenste tijd(en):</p>
      </td>
            
      <td>
          <table>
              <tr>
                <td></td>
                  <td><p>Spinning</p></td>
                <td><p>Zumba</p></td>
              </tr>
            <tr>
                <td><p style="margin-bottom:0px;">10.00-11.00</p></td>
                <td><input type="radio" value="spinnen 10.00-11.00" name="tijd1" class="radio"></td>
                <td><input type="radio" value="zumba 110.00-11.00" name="tijd1" class="radio"></td>
           </tr>
           <tr>
                <td><p style="margin-bottom:0px;">11.00-12.00</p></td>
                <td><input type="radio" value="spinnen 11.00-12.00" name="tijd2" class="radio"></td>
                <td><input type="radio" value="zumba 11.00-12.00" name="tijd2" class="radio"></td>
           </tr>
           <tr>
                <td><p style="margin-bottom:0px;">12.00-13.00</p></td>
                <td><input type="radio" value="spinnen 12.00-13.00" name="tijd3" class="radio"></td>
                <td><input type="radio" value="zumba 12.00-13.00" name="tijd3" class="radio"></td>
           </tr>
           <tr>
                <td><p style="margin-bottom:0px;">13.00-14.00</p></td>
                <td><input type="radio" value="spinnen 13.00-14.00" name="tijd4" class="radio"></td>
                <td><input type="radio" value="zumba 13.00-14.00" name="tijd4" class="radio"></td>
           </tr>
          </table>
      </td>
    </tr>
        
    <tr>
      <td valign="top">
        <p>Opmerkingen:</p>
      </td>
            
      <td>
        <textarea name="bericht" id="opmerking"></textarea>
      </td>
    </tr>
        
        
    <tr>
      <td><input name="reset" type="reset" value="Herstel" class="reset" />      </td>
            
      <td><input type="submit" value="Verstuur" name="verstuur" class="reset" />
      </td>
    </tr>
  </table>  
</form>
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:26:56
 
Justin S

Justin S

02/12/2010 21:27:49
Quote Anchor link
Als je meerdere knoppen wilt gebruiken zou ik kiezen voor checkboxen ipv radiobuttons.
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

02/12/2010 21:36:44
Quote Anchor link
Met js kun je dat wel doen
 
Sander A

Sander A

02/12/2010 22:13:30
Quote Anchor link
Max, zou je me verder kunnen helpen hiermee?

@justin, dit gaat niet omdat er steeds tussen 2 moet worden gekozen
 
Sander A

Sander A

10/12/2010 17:49:24
Quote Anchor link
iemand?
 
Aron K

Aron K

10/12/2010 17:57:19
Quote Anchor link
Aan iedere input moet je een onChange event toevoegen.
Hierbij ga je met behulp van de id's de waarden opvragen, en dit proces kan je gewoon optellen.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/12/2010 18:11:18
Quote Anchor link
kijk ook eens naar jquery, daar wordt het een beetje makkelijker van
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/12/2010 18:14:12
Quote Anchor link
Justin Streuper op 02/12/2010 21:27:49:
Als je meerdere knoppen wilt gebruiken zou ik kiezen voor checkboxen ipv radiobuttons.


Ik ga er van uit dat Sander bedoelt: meerdere sets/reeksen (of hoe zeg je dat?) radio buttons.
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:15:14
Quote Anchor link
Kris Peeters op 10/12/2010 18:14:12:
Justin Streuper op 02/12/2010 21:27:49:
Als je meerdere knoppen wilt gebruiken zou ik kiezen voor checkboxen ipv radiobuttons.


Ik ga er van uit dat Sander bedoelt: meerdere sets/reeksen (of hoe zeg je dat?) radio buttons.



Ja dat bedoelt hij
 
Sander A

Sander A

10/12/2010 19:20:55
Quote Anchor link
Ja klopt inderdaad

ik zal eens kijken naar onchange, bij vragen laat ik het weten,
Tot zover weer bedankt

Toevoeging op 10/12/2010 20:00:06:

Ik heb een onchange gemaakt inmiddels, ze hebben allemaal een waarde van 10.00, dit omdat ze allemaal 10 euro waard zijn uiteindelijk, maar hoe ga ik ze nu optellen?

Moet ik:
http://javascript.internet.com/forms/update-order-form-no-page-refresh.html
Ombouwen?

zoja hoe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.