Tell a friend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Amro

amro

20/02/2006 00:12:00
Quote Anchor link
Deze heb ik hier gevonden
Tell a friend script
Kan iemand dit script veranderen zodat het in plaats van naar 1 iemand naar drie mensen mailt dus zodat je drie namen met emailadressen kan invullen. Ik heb als laatste vraag of er ook een redirect in kan zodat als je het tell a friend verhaal hebt uitgevoerd je doorgestuurd wordt naar splittestingscript.htm pagina.
Ik heb zelf niet echt veel verstand van.
alvast bedankt.



<form name="mailafriend" method="post" action="mailafriend.php">
<h5>Tell a Friend</h5>
<i>Afzender:</i><br />
Uw naam:<br />
<input type="text" name="naam" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="from" /><br /><br />
<i>Bestemming:</i><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type="text" name="vriend" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="to" /><br />
<input type="submit" value="Verstuur >>" class="button">
</form>


--mailafriend.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?

$error
= "
<i>U heeft enkele velden niet (correct) ingevuld; Vul ze alstublieft in:</i>
<form method=\"post\" action=\"mailafriend.php\">
<input type=\"hidden\" name=\"linkje\" value=\"<?echo $linkje;?>\" />
<br /><br />
<i>Afzender:</i><br />
Uw naam:<br />
<input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"<?echo $naam;?>\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"from\" value=\"<?echo $from;?>\" /><br /><br />
<i>Bestemming:</i><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type=\"text\" name=\"vriend\" value=\"<?echo $vriend;?>\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"to\" value=\"<?echo $to;?>\" /><br /><br />
<input type=\"submit\" value=\"Verstuur >>\" />
</form> "
;


if (!isset($linkje)) { $linkje = getenv(HTTP_REFERER);}
list($htmlfile) = explode ("/", strrev($linkje));
$bestand = strrev($htmlfile);

// Grijp de waarden uit html file

    $titel = shell_exec("grep 'meta name=\"title\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $auteur = shell_exec("grep 'meta name=\"author\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $desc = shell_exec("grep 'meta name=\"description\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");

if ($to == "" || $from == "" || $vriend == "" || $naam == "" || substr_count($from, "@") == "0"|| substr_count($to, "@") == "0")
    {

     die($error);
    }


$message = "
Beste $vriend

$naam denkt dat jij dit een interessant artikel vindt.

$titel- $auteur$desc$linkje

--
Sitsat.nl
email: [email protected]
website: http://www.sitsat.nl
"
;

$subject = "[sitsat.nl] $titel";
$headers .= "From: ".$naam." <".$from.">\r\n";
$headers .= "X-Mailer: Phphulp Mail-A-Friend";

mail($to, $subject, $message, $headers);

echo "
<p>Beste $naam</p>
<p>
Het e-mailtje is verstuurd. </p><p>

Ga terug naar de <a href=\"javascript:history.back(-1)\">vorige pagina</a> of kies een onderdeel uit het menu.</a>
</p>"
;

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:17:55
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 00:14:00
Quote Anchor link
Naam ontvanger:<br />
<input type=\"text\" name=\"vriend\" value=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo $vriend;?>
\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"to\" value=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo $to;?>
\" /><br /><br />

In dit deel van het script kun je 1 naam en 1 e-mailadres invullen. Als je dat uitbreidt tot 3 schiet je al een heel stuk op.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

20/02/2006 00:15:00
Quote Anchor link
Amro, ik vind het een beetje 'kansloos', om in Arjans termen te blijven (..;-)..), jij gooit een lap code neer, met de vraag verander dit ff...

EDIT:
Jan, ik zie een rode draad ;-)
Gewijzigd op 20/02/2006 00:16:00 door Jason de Ridder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 00:21:00
Quote Anchor link
@ Jason: welke rode draad?
 
Amro

amro

20/02/2006 00:22:00
Quote Anchor link
ja dat begrijp ik ook wel maar ik ben zo groen als gras en als ik het uitleg zonder code snappen jullie waarschijnlijk helemaal niet wat ik bedoel maar sorry als het zo over komt.

dus dit moet ik drie keer onder elkaar zetten
Naam ontvanger:<br />
<input type=\"text\" name=\"vriend\" value=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo $vriend;?>
\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"to\" value=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?echo $to;?>
\" /><br /><br />
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

20/02/2006 00:25:00
Quote Anchor link
@Jan:
Daar had jij het toch over tijdens het uitje ;-)
@Amro:
Er komt iets meer bij kijken dan alleen die 3 keer kopieeren
 
Amro

amro

20/02/2006 00:33:00
Quote Anchor link
kunnen jullie me helpen gaat het niet lukken.
ik heb nu dit


<form name="mailafriend" method="post" action="mailafriend.php">
<h5>Tell a Friend</h5>
<i>Afzender:</i><br />
Uw naam:<br />
<input type="text" name="naam" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="from" /><br /><br />
<i>Bestemming:</i><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type="text" name="vriend" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="to" /><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type="text" name="vriend" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="to" /><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type="text" name="vriend" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type="text" name="to" /><br />
<input type="submit" value="Verstuur >>" class="button">
</form>


--mailafriend.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?

$error
= "
<i>U heeft enkele velden niet (correct) ingevuld; Vul ze alstublieft in:</i>
<form method=\"post\" action=\"mailafriend.php\">
<input type=\"hidden\" name=\"linkje\" value=\"<?echo $linkje;?>\" />
<br /><br />
<i>Afzender:</i><br />
Uw naam:<br />
<input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"<?echo $naam;?>\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"from\" value=\"<?echo $from;?>\" /><br /><br />
<i>Bestemming:</i><br />
Naam ontvanger:<br />
<input type=\"text\" name=\"vriend\" value=\"<?echo $vriend;?>\" /><br />
E-mailadres:<br />
<input type=\"text\" name=\"to\" value=\"<?echo $to;?>\" /><br /><br />
<input type=\"submit\" value=\"Verstuur >>\" />
</form> "
;


if (!isset($linkje)) { $linkje = getenv(HTTP_REFERER);}
list($htmlfile) = explode ("/", strrev($linkje));
$bestand = strrev($htmlfile);

// Grijp de waarden uit html file

    $titel = shell_exec("grep 'meta name=\"title\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $auteur = shell_exec("grep 'meta name=\"author\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");
    $desc = shell_exec("grep 'meta name=\"description\"' $bestand|cut -d'\"' -f4|cut -d'\"' -f1");

if ($to == "" || $from == "" || $vriend == "" || $naam == "" || substr_count($from, "@") == "0"|| substr_count($to, "@") == "0")
    {

     die($error);
    }


$message = "
Beste $vriend

$naam denkt dat jij dit een interessant artikel vindt.

$titel- $auteur$desc$linkje

--
Sitsat.nl
email: [email protected]
website: http://www.sitsat.nl
"
;

$subject = "[sitsat.nl] $titel";
$headers .= "From: ".$naam." <".$from.">\r\n";
$headers .= "X-Mailer: Phphulp Mail-A-Friend";

mail($to, $subject, $message, $headers);

echo "
<p>Beste $naam</p>
<p>
Het e-mailtje is verstuurd. </p><p>

Ga terug naar de <a href=\"javascript:history.back(-1)\">vorige pagina</a> of kies een onderdeel uit het menu.</a>
</p>"
;

?>
 
Marien xD

Marien xD

21/03/2006 22:45:00
Quote Anchor link
Hmmz, mijn site gebruiken :P Wel leuke reclame dit ;)
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/03/2006 22:54:00
Quote Anchor link
kijk eens de for() tutorial door,

een opzetje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
for ($i=1; $i<=3; $i++)
{

mail($e-mail.$i, 'Tell a Friend', $bericht, 'FROM: jouwemail');
}

?>


de variabele $bericht kun je dan zelf ook nog maken.

dan moet je wel zorgen dat de e-mailvelden er als volgt uitzien.
<input type="text" name="email1">
<input type="text" name="email2">
en je variabelen natuurlijk
$email1 = $_POST['email1'];
$email2 = $_POST['email2'];

ik denk dat je hier wel wat mee moet kunnen ;)
Gewijzigd op 21/03/2006 22:55:00 door Stefan van Iwaarden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.