Tellen in een tabel van een database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

21/04/2012 13:02:51
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik kom er even niet uit. Wie wil mij helpen.

Met onderstaande opdracht wil ik het aantal personen in mijn tabel tellen. In dit geval het totaal aantal leden. Hoe krijg ik nu het resultaat van deze opdracht in een variabele zodat ik deze in een document kan gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
// Tellen aantal leden
    $sql = "SELECT COUNT(*) FROM leden WHERE lid = 'Ja' AS AanalTotaal ; " ;
    $ResultAantalTotaal = mysql_query($sql);


Ik wacht de reacties af.


George van Baasbank
Gewijzigd op 21/04/2012 13:04:22 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:43:00
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 13:05:30
Quote Anchor link
Hallo George,

Hier bestaat al een standaard functie voor in PHP.
http://php.net/manual/en/function.mysql-num-rows.php

Als je dat even doorleest kom je er zeker uit.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2012 13:17:29
Quote Anchor link
@rick, indien dat hij alleen wil tellen is de COUNT functie van mysql beter en sneller.

@TS,je moet deze query hetzelfde uitvoeren als een gewonen query, ik help je zo meteen even verder.

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    // Tellen aantal leden
    $sql_tel_leden =     "SELECT COUNT(*)  AS AantalTotaal
                         FROM leden
                         WHERE lid = 'Ja'"
;
                        
    if(($resultAantalTotaal = mysql_query($sql_tel_leden)) === false)
    {

        echo 'Er liep iets mis met de query';
    }

    else
    {
        $result = mysql_fetch_assoc($resultAantalTotaal);
        
        echo $result['AantalTotaal']
    }

?>
Gewijzigd op 21/04/2012 13:22:48 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.